Blogajánló: Búcsú a fegyverektől

  • Írta: Scoo
  • 2014. június 9.
  • Hír
Link másolása
Eljött a nyár, a kánikula, és egyben eljött a búcsú pillanata is. Bár a blogajánló a jövőben is folytatódik, én elköszönök. Egy kattintás, és olvashatjátok Scoo utolsó ajánlóját.

Tavaly nyár végén voltam olyan szerencsés, hogy engem választottatok a blogszekció szerkesztőjének. Nagy meglepetés, és öröm volt ez számomra. Az azóta eltelt majdnem egy évben sok mindent megéltünk együtt. Nevettünk, játszottunk és mindezekről blogot írtunk. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki velem tartott ezen a kalandon, és főleg köszönöm nektek a remek írásokat.

Persze ez a búcsú nem is igazi búcsú, hiszen továbbra is aktív tag maradok, segítek ahol kell, de ajánlót most olvastok tőlem utoljára. Félni nem kell, nem szűnik meg, a jövőben is lehetőséget kapnak a legjobb írások, hogy kiemelkedjenek a tömegből. Hamarosan meg is tujátok ki veszi át a stafétabotot.

De legyen elég ennyi, nem szomorkodni jöttünk, hanem még így az E3 előtt gyorsan megnézzük, kik voltak május utolsó heteiben a legjobbak. Ezúttal kicsit személyesebbre vettem a témát.

Így játszom én

Yanez megbízhatóan szállítja a blogokat már hónapok óta, de ezúttal nem viccesedik, nem parodizál, hanem arról ír ő hogyan szeret játszani. Valamennyire hasonlít rám, mivel én is inkább a lassabb, bámészkodós, mindenhova benézős típus vagyok.

"Én nem tudok úgy játszani, mint egyesek. Az, hogy engem egy játék komolyabban is lekössön online, olyan ritka, mint PS-en a Halo."

Teljes játékgyűjteményem

P3ti nem írt sokat, de nem is kellett, hiszen a képei igazán beszédesek. Igazi gyűjtő ő, aki már öt éve céltudatosan szedi össze a különböző érdekes játékokat. A képeket elnézve csak ámuldozni és gratulálni tudok. Pár órát szívesen elbámészkodnék ott, bár biztos utálná, hogy mindent összefogdosok.

"A gyűjteményemet kb. 4-5 éve kezdtem el összerakni - akkor még teljesen tudatlanul indult az egész -, olyan címeket vásároltam, amiknek nosztalgikus értékük volt számomra. Későbbiekben elkezdtem néha-néha sima dobozos játékok helyett gyűjtői kiadásokat beszerezni, majd elkezdtem őket tudatosan keresgélni." 

Életem filmjei 

FrankBlackről köztudott, hogy nem most jött le a falvédőről, és bizony már elég rég benőtt a feje lágya. Épp ezért nem ér minket meglepetésként, hogy a kedvenc filmjei között sok régi  klasszikust találunk. Természetesen Bud Spencer & Terence Hill áll a No. 1-on, de Lütyő felügyelő, Bruce Willis és még sokan mások is tiszteletük teszik. Több személyes kedvencem is szerepel a listán, ami nem is csoda, hiszen azokban az időkben tényleg remek filmek készültek. Aki ezzel nem ért egyet, attól csak azt kérdem, hogy: "Fej vagy gyomor?" ;)

"Habár akkoriban Terence Hillre hasonlítottam, mert én is sportos, fürge, kis tigris voltam, később mégis Bud Spenceres testalkatom lett, és lassabb, kicsit nyugodtabb, sokszor mégis morgó medve lettem."

Godzilla

Ha pedig már filmek, akkor nézzük meg, hogy rombolt a mozikban Japán óriás szörnye, Godzilla. Vajon tiszteli a régi filmeket, a legendát vagy hollywoodi popcorn movie lett, mint az 1998-as verzió? Én csalódottan jöttem ki a moziból, mivel borzasztótan gyengére sikerült a történet, a karakterekről nem is beszélve. Egyedül a szörnyek jelenetei voltak élvezhetőek. Vajon Guriga1006 is ugyanígy látta?

"A Tűzgyűrű tavaly felvállalta a B-filmes húzásokat, és összedobott egy elképesztően látványos, a végletekig szórakoztató mozis zúzást. A Godzilla ennek az elvárásnak azért nem felel meg, nem egy időtálló eposz, mint ahogy azt sokan várták volna, de egy üdítő blockbusternek simán elmegy így a nyár kezdete előtt."

Wolfenstein - The New Order

Emlékszem anno számtech fakton toltuk gőzerővel a Wolfensteint. Teljesen el voltunk tőle szállva. Belső nézetben lövöldözhettünk a nácikra? Milyen menő volt ez már! Ma már nem számít ez olyan nagy számnak, sőt az FPS-ekkel Dunát lehetne rekeszteni, így kérdéses volt, hogy az új Wolfenstein képes lesz-e kitűnni a tömegből. Szerintem igen, mivel a történetbe mertek olyan dolgokat is belerakni, amik egyértelműen nem gyerekeknek valók. De inkább olvassátok el, mit ír a játékról maktub.

"Az eszement sztorit egyébként meglepően jól megírták, a karakterek drámája átélhető. Sajnálatos, hogy az ellenállás tagjai szinte csak ágyútölteléknek vannak."

***

Ez lett volna akkor az utolsó ajánlóm. Mielőtt összeesküvéseket szőnétek, nem történt a háttérben semmi se, egyszerűen sajnos már nem tudtam annyi időt kicsikarni a napjaimból, hogy megfelelő színvonalon folytassam a munkát. Nem elhamarkodott döntés volt, a blogverseny, a póló is azért készült, hogy azzal búcsúzzak el tőletek.

Hamarosan ismét találkozunk! Velem a kommenteknél, az ajánlónál pedig egy olyan arccal, akinek a neve a garancia arra, hogy az igen magasra tett minőséget ( ;) ) folytatni fogja. Sziasztok!

22.
22.
Mr.Dead
#18: Lehetne még náluk is rosszabb
21.
21.
Yanez
#20: Miért, hova lettél? :D Lesz majd csodálkozás, hogy nem Te szállítod a blogajánlót. Most már elárulhatod ki az illető! Én giga321-re tippelek vagy az egyik újonc stábtagra, esetleg nagy esélyt látok még abban, hogy K2 lesz az.
20.
20.
Scoo
A nagy E3 hírözön miatt páran lemaradtak az ajánlóról. Lesz majd csodálkozás a következőnél, hogy hova lettem :)
19.
19.
FrankBlack
#18: Nem, nem én leszek, de köszi :)

Amúgy meg én is köszönöm Scoo az eddigi munkádat, és én is remélem, hogy méltó utódot lesz (habár elég magasra tetted a lécet :))
18.
18.
sloth
#16: Nem, nem yanez nem lenne rossz. Van ízlése, ez a lényeg.
Viszont ha Apex lesz, én nem állok jót magamért.

De amúgy is Frank lesz, ennek meg örülök
17.
17.
Scoo
#13: Azért voltak jelei. Sajnos egyre ritkábban tudtam csak jelentkezni az ajánlókkal, a végén már össze vissza. Ezért is gondoltam azt, hogy ha nem tudom 100%-osan csinálni, akkor átadom másnak. Azért is most lett ez, mivel tudom jól, hogy a nyaram nagyon sűrű lesz, így jobb most megejteni a cserét.
16.
16.
Mr.Dead
#14: :D mindig csak rosszra gondolsz.....
15.
15.
Yanez
Koszi Scoo az eddigi ajanlokat, tenyleg nagyon nagy kar, hogy abbahagyod! Azert optimista vagyok a kovetkezo egyennel kapcsolatban is, bar meg en sem tudom ki az.
14.
14.
sloth
"akinek a neve a garancia arra, hogy az igen magasra tett minőséget ( ;) ) folytatni fogja."
Huh, Akkor nem Yanez lesz. (de ő lesz).

Na de mindegy.
13.
13.
Claymen
Először is grat az íróknak, jó darabok születtek :)

Scoo : Hétről hétre vártam az ajánlóidat, mert a saját stílusod is ott volt mindegyik ajánlóban. Sajnálom, hogy véget érnek az ajánlóid, és köszönöm az eddigi munkát.

(valaki elárulhatná kire tippeltek, mert nekem még elképzelésem nincs. Őszintén szólva az is meglepett, hogy ez Scoo utolsó ajánlója.)
12.
12.
RangerFox
Szerintem tudom hogy ki lesz az utódod. Viszont ha beigazolódik, akkor nem fogok örülni.. Mindent kihoztál, amit csak lehetett ebből a posztból, érdekes és élvezetes ajánlókat írtál, kár hogy befejezed..
11.
11.
Scoo
#10: Pontosan nem tudom mikor, de szerintem jövőhéten már lesz új ajánló.
10.
10.
Norbiii
#9: Jövőhéten akkor már lesz is blogajánló? Tehát aki folytatja a munkádat, már elkezdhet dolgozni?
9.
9.
Norbiii
#8: Ahogy Bud Spencer bunyózik, az hatalmas. XD
8.
8.
Norbiii
Scoo: Köszönet az eddigi elvégzett munkádért, volt bőven tennivaló, ezért kijár neked a dicséret! Remélem aki a blogajánlót továbbviszi, ugyanolyan színvonalasan fog dolgozni tovább! A blogokhoz: Nagyszerű blogok születtek, a kedvencem Frank filmes blogja volt, de a többeik is jó munkát végeztek!
7.
7.
Scoo
Köszi, köszi. Azért persze nem tűnök el. Ha minden igaz megmaradnak a jogaim is, így besegítek a blogoknál ha kell.
6.
6.
Dom Q
Helló Scoo, nagyon bírom a blogajánlóidat. Remélem méltó utódod lesz.
5.
5.
Terawatt
Köszi a munkásságod :)
4.
4.
giga321
Szia Scoo te vagy a legjobb. Van egy sejtésem, hogy ki fogja fojtatni, de remélem nem válik be mert akkor csalódni fogok. Nagyot. NAGYOT.
3.
3.
Extol
amiből nincs gond ha más beleolvas?
2.
2.
Extol
Akkor a blog afféle virtuális napló?
1.
1.
névtelenség
A jól használt gif-ekért csillagos ötös!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...