A Nintendo továbbra is optimista

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 16.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, a Nintendo nem adta fel az optimizmusát, sőt, mintha egyre magabiztosabbnak tűnne a cég: Reggie Fils-Aime például teljesen komolyan kijelentette, hogy nincs nagy baj, a Wii U úgyis második a konzolháborúban.

A Nintendo amerikai részlegének vezetője, Reggie Fils-Aime a The Seattle Timesnak nyilatkozott, és mikor arról kérdezte a lap munkatársa, hogy szerinte a Wii U túlszárnyalhatja-e majd a PS4-et és az Xbox One-t, azt mondta, hogy tulajdonképpen már meg is tette: mert hát a Wii U-ból a megjelenése óta többet adtak el, mint az Xbox One-ból, és a PS4 sincs annyira messze.


És oké, ha így vesszük, igaza is van, de azért nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és milyen ütemben adták el ezeket a konzolokat. Sebaj, tudjuk be mindezt a Nintendo szokásos optimizmusának, mert láthatóan a cég továbbra is abszolút pozitívan látja a jövőt.

Fils-Aime szerint a konzolháború a jelenlegi generációban kiegyensúlyozott, háromszereplős versenyt hoz majd, ezért nincs is szükségük arra, hogy idő előtt új gépet dobjanak piacra. Mint mondta, inkább olyan játékok kellenek nekik, mint a Mario Kart 8, az új Super Smash Bros. vagy a Splatoon, amik érdemben tudják növelni a Wii U eladásait is.

Ebben viszont van valami: a Mario Kart 8 több mint egymillió példányban fogyott az első hetén, eddig óriási siker, a briteknél 666 százalékkal nőttek a Wii U-eladások miatta, míg az amerikaiknál négyszer annyi fogyott a konzolból a játék megjelenésekor, mint az azt megelőző héten.

A Nintendo az E3-as bejelentéseinél ráadásul érezhetően ráfeküdt a Wii U-s kínálatra, idén és jövőre is több olyan cím érkezik majd a konzolra, ami óriási érdeklődésre tarthat számot.

25.
25.
#24: En ugy tuodm az ea meg meg valamelyik.
Mindegy is.
En a dishonored, thief (na nem a fostos uj), mark of th ninja, mafia bulletstorm, trine, gunpoint, tokitori (ezzel asszem behatarolhato az izles vilagom ami elegge szeles amugy) meg ilyeneket szeretem.
Szerinted mennyire gyoz meg a just dance?
24.
24.
myrte
#23: Nem egy rakás kiadóról volt szó...hanem az Ubisoftról, de ahhoz képest jön a Just Dance WiiU-ra.
23.
23.
A wiiu-t kiadosk is leirtak.
A minap volt cikk valahol, hogy egy rakas kiadonal konkretan kesz jatekok vannak visszatartva mert arra varnak, hogy nojjenek a konzol eladasai.
Az isten barmai.
Semmi logika nincs benne.
1. maga a konzol loszart er jatek nelkul arra meg hogy majd lesz kevesen vesznek konzolt.
2. Es ha keves a konzol akkor mi van? Ha kiadjak a jatekokat majd veszik.
Mi a fasztol paraznak, hogy megromlik a dvd?
Ja hogy nem tudna eladni a konzolt mert egy fos.
Inkabb a felhasznalok dobaljak ki a felesleges ketyerere a penzt.
Nekik nem palya kockazat csaka zsiros haszon.
Ez a hozzaallas emberek.
Fizess azt le vagy szarva.

(Az az igazsag, hogy az igazi barmokat az irodakban "jo zsiros" posztokon kell keresni nem a falvakban..)
22.
22.
myrte
#21: Minden WiiU tulaj július valahányadikáig le tudja tölteni ingyen.
21.
21.
Norbiii
#20: Nekem is villogott, és én is ezt kaptam. :)
20.
20.
myrte
Ráadásul azt is pozitívumnak vélem, hogy az MK8 mellé adtak ingyen játékot, melynek beregisztrálása után összegyűlt a pontom egy 5 fontos feltöltőkártyára. Múlthéten meg villogot a WiiU gamepadje, hogy kaptam ingyen "How old is your brain ?" DS játékot. Ezzel promótálták, hogy most már DS játékokkal is lehet játszani a WiiU-n.
19.
19.
myrte
Szerintem is lehetnek optimisták. Az E3-mas konferencia felüdülés volt a részükről. Jól fogadták az emberek a játékokat. Sajnos csak az új Zeldából nem sokat láttunk, de az is eszméletlen volt, kérünk még belőle. Havonta vannak Nintendo Direct-ek, úgyhogy csepegtessék a híreket. A Mario Kart 8 megjelenésével, meg tényleg javultak az eladások. És igen, létezik ilyen, hogy egy játék miatt konzolt kell venni. Az ember, amúgy is a játékok miatt vesz konzolt. Mi is fogunk xboxOne-t venni a Masterchief collection miatt.

Sajnos ZombiU mellett HC címként pár multiplatformos cím van jelen, de ez majd biztos változni fog. Ha venni fogják, mint a cukrot, és biza venni fogják, a Bayonetta és az Smash Bross, Zelda miatt. Akkor majd több ilyen cím is napvilágot lát.

És igen, a minőséggel egyet értek, ahogy InGen írta. A Zeldát se hiába fejlesztik már több éve. A maximumot akarják mindenből kihozni.

#11: Erősebb az xbox360-nál, de gyengébb a PS4-nél. Szóval a kettő között van teljesítménybélileg. Grafikailag tuti a max.-ot igyekeznek a Zeldával kihozni majd. Néha elcsodálkozik az ember azon, hogy a Wii-ből is mit lehetett kihozni a gyenge hardver ellenére is.

17.
17.
mestermagyar
#15: Ne ordítozz a kommentekben légyszíves. Látod, lehet emberi módon is gépelni.
16.
16.
aordog
Én meg pont fordítva vagyok! WiiU- m van, de kell mellé egy PS4 is. A kettő pont kiegészíti egymást. Imádom a Nintendot, de vele a mostani játékokról lemaradok. GTA5 vagy a Mass Effect, Tomb Raider, Witcher...csak hogy egy párat említsek. Viszont mivel nekem a Wii kimaradt én most ezt is WiiU- n tolom! Eszméletlen játékok, tökéletes minőségben.
15.
15.
Keszmate
Én olyan szerencsés vagyok h Ps4 is van meg 2 hete vetem 1 Wii U!Soha nem volt Nintendom mindig Ps- em volt 1 2 3 most meg 4!Donkey Kong, Zelda miatt be kellett szereznem 1 Wii U!!Zelda Wind Waker nagyon jó játék!!!Ps 4 ssoha nem játszhatnák Zeldával!!!!!
13.
13.
mestermagyar
#9: Próbáltak a HC gémerek felé nyitni az elvileg elég gyatrán sikeredett nyitócímmel (zombiu vagy hogyhívják), mert hogy utánna semmi nem érkezett wii u-ra HC többet, az fix. Minden kiadó sorban visszamondogatott minden címet, és az egész konzol "bezárkózott" (bezárkóztatták), mint japán a 2.vh után. XD Ez sakk matt, a nintendo nem csinál, nem tud csinálni HC játékokat, már bocsánat. Az tényleg ilyen gyerekeknek/családnak való rajzfilmes címekhez szokott, nem fog tudni a konzol elavulta előtt egy tucatnyi minőségi HC brandet felépíteni. Nem lesz természetesen annyi neki, csak egy felettébb sikertelen konzol, mint többször is megesett már régen.

Az meg hogy egyetlen játéktól 666%-al nő a konzoleladás... Azért ez egy picit túlzás. Egyetlen játék miatt? Személyes vélemény, hülyeségnek tartom az ilyet. Nem tudok arra a gondolkodásmódra kapcsolni, hogy megjelenik egy játék, és ezért vegyünk konzolt? Egy 50+ ezres konzolt egy mariokart 8-ért? Ja hát aki angliában él, az úgyis a havi fizetése töredékéért megkap egy aranyozott ps4-et is akár. Már aki nem a török a mosodában.

Nem ragelni akartam, ez csak a saját véleményem kendőzetlenül..
12.
12.
kazuma1989
Ugyanùgy vagyok mint az előzttem szóló, imádom a platformereket amiből legtöbb wii re van.Meg a brutál grafikájú játèkokat(rpg,fps.tps)Ps4\one mellett viszont Witcher,COD,Mirrors Edge szól:)
11.
11.
kazuma1989
Szerintem sincs mèg a Wii U leìrva.Èn is nagyban gondolkozok rajta.Ezek a bundlèk simán megèrnek 80 ezret, szerintem nem vèszes az ára.Kiváncsi lennèk hogy 360hoz kèpest van e előrelèpès grafikailag mivel jelenlegi generáció.Tudom h a játèkok más közönsègnek szólnak de akkor is.Fèl èven bellül nekem is szándèkom áll ùj konzolt venni de sajnos fogalmam sincs h mit.Mindeggyik mellett vam 1 csomó èrv:)
10.
10.
Cristiano
9.
9.
Norbiii
#7: Veled semmi bajom, mert nem trollkodni, beszólogatni akartál, hanem normálisan, jó szándékkal leírtad a véleményed, és ezt becsülöm! Ha mindenki így írná le a véleményét, akkor semmi baj nem lenne. De az nekem nem szimpatikus, mikor valaki nyíltan nem szereti a Nintendot-, nyíltan Xbox, vagy Ps fan, és idejön vészmadárkodni, és elmondani már ezredjére is, hogy a Wii U sz*r, a Wii U-nak annyi stb....!

Szóval a véleményeddel semmi baj nincs, és egyetértek veled, hogy családbarát a Nintendo, ezt a Wii igazolta a legjobban. Viszont a Wii U-val nyitni próbáltak a HC gémerek felé is, szerintem ez vitathatatlan.
8.
8.
Cipo3
PS4-em van, de Wii U-ra vágyok. Vagyis ez nem igaz, csak azokra a játékokra PS4-en. Donkey konggal éjjel nappal tolnám.

Engem játékokba a két véglet tetszik, vagy legyen egy lenyűgöző grafikájú piszkosul magával ragadó single player (Tomb Raider, Last of Us) vagy aranyos vicces ügyességi mint a donkey kong (rayman, trine, knack).

PS4-en sajnos kevés van mindkettőből. WII U legalább az egyiket teljesíti.
//----
2 év és sok jó játék fog megjelenni WII U-ra, mint ahogy PS4-re sincs most egy jó se. Minden konzolnál el kell telnie 3 évnek. Akkor majd veszik mint a cukrot és a WII U győztesen jön majd ki megint.
PS4-et jelenleg csak a hipe miatt veszik ennyien.
7.
7.
Chrysh
#6: Szerintem az a baj a Nintendoval, hogy túlzottan családbarát kereteken belül fejleszt. Ez lehet persze jó, ha sokféle ötlettel előrukkolnak és így minden korosztálynak fenn tudják tartani az érdeklődését, de itt sajnos a helyzet az, hogy ez a fajta családbarátság koncepciós korlátként van jelen. Nem véletlen, hogy ezért veszik elő a Zeldát, és nem véletlenül ontják ki a Mario és Pokémon címeket. A te érdekedben nagyon remélem, hogy az a Nintendo-s keménymag amit említettél fel tudja venni a versenyt a többi konzol táborával szemben, mert így az előbb említett erős bázis is le fog morzsolódni a 9-10. Mario láttán, és az új WiiU tulajok se fognak olyan mértékben gyarapodni, ha ez a family friendly hozzáállás ilyen cukros-mázos játékokat képes csak eredményezni.

És most engem is ugyanúgy megdobálhatnak a WiiU fanok, de nekem (mint laikusnak) ezért van még mindig eme konzol a sor végén, és ezért születnek olyan kommentek és vélemények, mint amit én a fentiekben leírtam (vagy esetleg ugyanez, csak kendőzetlenül megfogalmazva).
6.
6.
Norbiii
Itt helyben én azt tapasztalom, hogy eddig szinte senki sem hallott a Wii U-ról, még olyan is volt, hogy összekeverték a Wii-vel, és alapból nem szimpatizáltak a konzollal. Az utóbbi időkben megfordultam konzolboltban, áruházakban, emberekkel beszélgettem, és kezdenek szimpatizálni a Wii U-val, és a Nintendo-val. (persze még nincs minden rendben)


"Lassan az utolsó mentsvár a Nintendo lesz - bármennyit is bukdácsol manapság a japán cég, a Nintendónál mindig is a játékmenet volt az első.."

Ezt InGen írta, és InGen-től ez nagy szó, aki finoman fogalmazva nem szimpatizál a Wii U-val! :)
5.
5.
Hunner
#3: Neked lehet kiábrándító volt.
De, láttunk végre egy készülő Star Fox játékot, az új Yoshi totál édes, Toad 3D-s felfedezőtúrája is jó lesz, a Splatoon meg annyira a semmiből jött és annyira újszerű, hogy nehéz egyáltalán hova tenni, Lesz új Zelda lenyűgöző látványvilággal, az új Smash is rohadt jónak ígérkezik. Ha neked ezek közül egyik sem jön be, akkor nem vagy célközönség. :)
4.
4.
Norbiii
Mikor megjelent a Mario kart 8, azon a héten kb 4x annyi Wii U fogyott, mint XOne, és majdnem annyi Wii U, mint egy Ps4, azért ez sokat elmond! És igazuk van! A Wii U jelenleg második a Ps4 mögött, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Xone (és a Ps4) aki a Wii U mögött van, 1 évvel később jelent meg, ami azért dob a lapba. Viszont ha azt nézzük, hogy 1 év a különbség, és a Wii U-nak kb 1,5 milliós eladási előnye van az Xbox One-nal szemben, ez számomra eléggé biztató. Mint már írtam nem vagyok közvélemény-kutató, de a Nintendo keménymag többségének megfelel a Wii U, az meg hogy Ps és Xbox fanok mitvészmadárkodnak, engem őszintén annyira ebben a helyzetben nem érdekel, mert valljuk meg 10-ből, 9x, ők hangoskodnak a Wii U-s hírek alatt!

Hajrá N! (Várom a reagálásokat Nintendo antifanoktól, úgy is lesz. XDDD)
3.
3.
DON GONDOCS
Az E3 után tényleg optimistának kell lennie, mert az ott látott felhozata tisztelet kivételnek elég kiábrándító volt. (Konkrétan a nintendo eshop kinálata és a fent említett játékok voltak egyedül figyelemre méltóak de a Devil's Third, Hyrule Warriors elég kiábrándító volt.
2.
2.
Hunner
#1 szeretnék szerkesztés opciót a GK-ra!
1.
1.
Hunner
Mondjuk azt, hogy ha eddig nem is, most az MK8 megjenése után, a SSB előtt, egy ilyen jól megszervezett E3-al a hátuk mögött, talán a Wii U megjelensége óta először lehetnek tényleg optimisták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...