Cross-buy lehetőség a Nintendo-platformokon is

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 30.
  • Hír
Link másolása
Hamarosan megérkezik az első olyan játék, ami cross-buy lehetőséget kínál a Nintendo platformjain. Azt nem tudjuk, hogy a Squids Odyssey lavinát indít-e, de fontos kezdeményezésről van szó.

A cross-buy opció jó ideje elérhető a PlayStation-konzolokon: a lényege, hogy elég megvenni az adott játékot egyetlen platformon, például PS4-en, utána pedig automatikusan jár mellé a játék PS3-as és PS Vitás változata is.

Bár adná magát, hogy a Nintendo is bevezessen valami hasonló akciót a Wii U-n és 3DS-en, ennek tavaly decemberig komoly technikai akadálya volt: a 3DS csak ekkor örökölte meg a Nintendo Network ID-t, ami lehetővé tette, hogy a játékosok egy profil alá drótozzák be a Nintendo-kütyüiket.

Hogy ezek után mikor válik általános fícsörré a cross-buy lehetőség a Nintendo-platformokon, azt nem tudjuk, de jó hír, hogy a július 3-án 3DS-re megjelenő Squids Odyssey már ilyen cím lesz - ha megveszed a játékot, Wii U-n ingyen a tiéd lesz.

A dolog hátulütője, hogy az akció egyelőre kizárólag Európában él, ráadásul csak akkor, ha a 3DS-es játékot vesszük meg - a Wii U-s változat mellé érthetetlen módon nem jár a kézikonzolos változat.

3.
3.
myrte
Akkor még jó, hogy nem vettem meg WiiU-ra a a Squids Osysseyt.

Eddig olyan akciók voltak, hogy ha a játék megvan 3DS-en, akkor WiiU-n egy picit olcsóbb ->Pullbox
2.
2.
simon 555
Pedig pont fordítva lenne a logikus, Wii U mellé kellene adniuk a kézi változatot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...