PlayStation - a Steam Early Access nyomdokain

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 11.
  • Hír
Link másolása
A Sony nem zárja ki, hogy a Steam Early Access szolgáltatásához hasonló kezdeményezést vezessen be a PlayStation-plaformokon, sőt már nagyban agyal a részleteken.

Nem gondoltuk volna néhány évvel ezelőtt, hogy még befejezetlen játékok is lehetnek majd toplistás címek; márpedig a Steam Early Access bevezetése óta ez sem elképzelhetetlen, elég csak a DayZ sikerére gondolni.

Az Early Access lényege, hogy a játékosok már jóval a megjelenés előtt megvásárolhatják a program keretein belül elérhető címeket, persze azokról nagyon jól tudják, hogy még készen sincsenek, nagyban fejlesztik őket. Mindenki nyer: a játékosok korán hozzáférnek a várva-várt kedvenchez, a fejlesztők pedig nemcsak visszajelzéseket kapnak munka közben, hanem tőkét is.

Idő kérdése volt csupán, hogy mikor harapnak rá a konzolgyártók is az ötletre, és a Gamasutra cikke szerint a Sonyt már komolyabban is foglalkoztatja a téma: a Sony Computer Entertainment America alelnöke, Adam Boyes mondta el a lapnak, hogy már vizsgálják a dolgot, illetve annak hátulütőit.

"Arról beszélünk a legtöbbet, az a legfőbb kérdés, hogy mely ponton éri el a játék azt a szintet, hogy megjelenhessen? Egy bizonyos pontig tekintettel kell lennünk a játékosokra, nem szeretnénk, hogy valaki belefusson az adott játékba, egy teljes anyagra számítson, és negatív élményben legyen része. Ugyanakkor segíteni akarom a független fejlesztőket is."

Boyes azt is hozzátette, hogy a visszaélések elkerülése végett valószínűleg lesz majd egy listájuk, amely egyértelműen tartalmazza azokat a technikai követelményeket, amikhez a fejlesztőknek igazodniuk kell, de ezen még rengeteget kell agyalniuk, és ez köti le őket a leginkább. Mint mondta, részleteket nem tud még mondani, de minden nap ezen pörög.

Az Early Access gondolatát egyébként a Microsoft sem zárta ki, Phil Spencer Xbox-főnök a Kotakunak mondta azt, hogy már tárgyaltak is a témáról a cégen belül, viszont az ő elmondása szerint egyelőre semmi konkrétat nem tudtak kitalálni.

9.
9.
MrLentoFan
#8: Hát igen! De rájöttél gondolom már te is, hogy itt nem a játékon van a hangsúly hanem a pénzen!
8.
8.
Fronter
Csak ezt NE! Early Access-es játékok 99%-ban ugyanolyan szarok maradnak, mint ahogy felkerültek oda...
7.
7.
DON GONDOCS
NA ez a lehetőség ami nem hiányzik a konzolokra, de még pc-re sem. Ingyen még rendben lenne de fizetni egy befejezetlen játékért.
6.
6.
simon 555
#5: Nyilván, de ezzel az early accessel jócskán lerövidítették azt a szakaszt amikor fizetett tesztelőre van szükség.
Elég csak a DayZ-re nézni. Olyan korai állapotban van, hogy még fizetett tesztelőnek sem kellene játszania vele, nemhogy tényleges vásárlóknak...
5.
5.
anarchoid
#4: Early acess nem azonos a eta tesztelokkel ;) egy early access emberke nemfog olyan inputot adni mint egy betatesztelo(akit ezert fizetnek - mindmaig letezo szakma)... ;) kevered egy kicsit ;)
4.
4.
simon 555
Ez az Early Access dolog egy akkora lehúzás, hogy csak na...
Régen nem, hogy fizetni kellett a béta tesztelőknek, hogy játszhassanak, hanem még őket fizették a tesztelésért.
Most meg már az emberek fizetnek, hogy tesztelhessenek, és aztán még ott a baromi nagy esély, hogy a játék amiért fizettek, meg sem fog jelenni...
2.
2.
randall13
Csak ez már a fejlesztés előtt el fog bukni, mert amennyire én tudom (fél perc google), a PS devkit nem egy olcsó dolog. Nem vagyok biztos abban, hogy ez a modell konzolokon is megállna a lábán, tekintve hogy PC-n sokan letorrentezik a játékot mielőtt megvennék.
1.
1.
kay_ps4
Remélem nem ezzel nyírják majd ki az exklúzív PS franchise-okat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...