Bezár az Xbox Entertainment Studios

Link másolása
A tegnap bejelentett óriási Microsoft-leépítés keretében az Xbox Entertainment Studios is bezárásra kerül. Szerencsére a megkezdett projecteket még befejezik, és a Quantum Break élőszereplős részét sem érinti a leállás.

Tegnap tudtuk meg a hírt, hogy a Microsoft óriási, 18 000 fős leépítést hajt végre ebben az évben, és ennek keretében bezárásra került az Xbox Entertainment Studios. A konzolgyártó még 2012-ben hozta létre a a stúdiót, mely televíziós anyagokat és műsorokat gyártott volna az Xbox Live-ra.

Az első projectek már készülőben voltak, és szerencsére ezek jövőjét nem érinti a stúdió bezárása. A Steven Spielberg által megtámogatott Halo TV-sorozat és az Atari múltját bemutató Signal to Noise befejezésre kerül, viszont további, ehhez hasonló anyagok már nem készülnek. Emellett az Xboxon követhető NFL-közvetítéseket és a third-party anyagokat sem érinti a stúdió megszűnése.

A Microsoft megerősítette azt is, hogy a Remedy által fejlesztett Quantum Breakre sem lesz kihatással az Entertainment Studios bezárása. A játék továbbra is az eredeti koncepció szerint készül, tehát az élőszereplős sorozat szerves részét fogja képezni a játékmenetnek.

16.
16.
supair
#14: Ami nem tud 1080-ban futni az azért nem tud mert vagy nem akarják,vagy pedig balfaszok,esetleg nincs rá elég idejük...............
És nem azért mert a gép nem tudja.Sorolhatnám az 1080 p-s címeket.
Amúgy hülye vagyok,hogy egyáltalán vitázok erről valakivel,hisz RaiD3n nemrég leírta a frankó helyzetet erről az egészről.ÉS TÖKÉLETESEN IGAZA VAN!
15.
15.
kristof97
#14: A logikád az a PS3nál pont fordítva volt (és egyébként se látom benne a logikát, de no offense). Kevesebb eladott konzol ---> sok jó exclusive játék készítése ---> sok gép eladása. Egyébként én a Sony mellett vagyok (PS3am és Vitám van), de azért szeretek objektív lenni, és a tényeknél maradni.
14.
14.
Ruga
:D no comment.. nyalogasd a boxodat.. :D

kristof97: Az exclusive tartalmak is jobbnak tűnnek, de ezt még nem lehet egy gen elején kijelenteni biztosan, lásd ps3. A multiplatform pedig addig lesz jobb amíg lesz "kedve" az embernek fejleszteni a hardvert. Amíg minden második cikk arról fog szólni, hogy "de sajnos xo-n nem tud 1080p-ben futni" addig ez az egyetlen érv a ps4 mellett. Adott pénzért erősebb gép. Többen fogják megvenni, több user=több eladott játék, több exclusive tartalom. Nálam ez a logika. Nézzétek el nekem.
13.
13.
supair
#9: Lesüllyedek a szintedre.
Megbaszhatod a ps4 ben rejlő erőkülönbséget.Nem értem miért hitegeted magad.
12.
12.
Neo1989
"mely televíziós anyagokat és műsorokat gyártott volna az Xbox Live-ra."
Hát az engem sose érdekelt h milyen tv sorozat van Live-on. A lényeg h a cég nem szűnik meg. Mert 1. így sose lenne Forza Horizon 2 és 2. érdemi konkurencia nélkül a Sony elengedné magát aminek megint ne örülnék.
11.
11.
kristof97
#9: Az tény, hogy erősebb a PS4 az Xbox One-nál, de ha neked van egy felsőkategóriás géped, ami a multiplatform játékokat egyébként is szebben fogja vinni, mint akármelyik konzol (ha minden kötél szakad, akkor legalább nagyobb felbontást be tudsz állítani), szóval akkor meg az exclusive játékoknak kellenének, hogy döntsenek, azoknál pedig nincsen semmilyen grafikai összehasonlíthatósági támpont, max akkor ha ugyan azt a műfajt hasonlóan is közelíti meg a rivális konzolon az egyik játék (pl: Halo vs. Killzone). Szóval inkább gondold át, hogy melyik konzolnál milyen játékok érdekelnek, és úgy válassz.
Az MS pedig eléggé óriási cég ahhoz, hogy beleférjen neki a 18.000-es létszámcsökkentés, ami az embereknek anyagilag sose jó, de a cégnek meg a költségek minimalizálása a szempont.
10.
10.
zozo76hun
azert veszel ps4-et mert erosebb. konzolt sosem ugy valaszt az ember hogy melyik az erosebb...
9.
9.
Ruga
Nemtom miért hitegetitek magatokat, a ps4 erősebb. Nem sokkal, de erősebb. Pont. Perpill x360-om van egy high end pc mellett, de az tuti, hogy ps4-et veszek, mert jobbnak tűnik. Nem véletlen a MS leépítések sorozata, lehet homokba dugni a fejet..
8.
8.
kristof97
#7: Az tény, hogy nagyobb sikert vártak, de a május 20-i Xbox Reveal tükrében nagyon szépen fogyott az Xbox One.
7.
7.
MrLentoFan
#4: Már mint az elképzeléseikhez viszonyítva!
6.
6.
cannondale
Befejezik. De milyen minosegben?
A vegeredmeny az nemmindegy
5.
5.
KőbányaKispest
#2: Kár mi? Te rengeteg televíziós anyagot, meg műsort néztél, gondolom angolul rajtuk. Biztos hiányozni fognak neked.
4.
4.
kristof97
#3: Az Xbox One bukta lett? Mesélj még! :)
3.
3.
MrLentoFan
Ezek a lépések nem meglepőek! SPÓROLNAK! El@&rtak egy csomó pénzt a marketingre, XboxOne bukta lett! Mondjuk MS-tól mit várjunk? XD
1.
1.
kopic
"Az első projectek már készülőben voltak, és szerencsére ezek jövőjét nem érinti a stúdió bezárása. A Steven Spielberg által megtámogatott Halo TV-sorozat és az Atari múltját bemutató Signal to Noise befejezésre kerül, "

Jól van, megnyugodtam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...