Hivatalosan is Facebook-kézben az Oculus VR

  • Írta: Arell
  • 2014. július 22.
  • Hardver
Link másolása
A tegnapi nap folyamán lezárult az Oculus Riftet fejlesztő csapat facebookos felvásárlása, így mostantól Mark Zuckerberg vállalatóriása hivatalosan is tulajdonosává vált az Oculus VR néven ismertté vált cégnek.

Az Oculus VR virtuális valóságban érdekelt cégének felvásárlása a tegnapi nappal befejeződött - közölte a Polygon -, így mostantól kezdve a Facebook hivatalosan is a Riftet fejlesztő csoport tulajdonosává vált.

Közös állásfoglalásában a két cég így nyilatkozott: "Izgalmas jövőnek nézünk elébe, ahol együtt építjük meg a következő számítógépes felületet, és gondoljuk újra az emberek kommunikációját."

A Facebook még márciusban jelentette be szándékát, miszerint kétmilliárd dollárért szeretne szert tenni az Oculusra. Az alku szerint a felajánlott ellenérték 400 millió dollár készpénzből, és további 1,6 milliárd dollárnyi részvényből állt össze. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság egy hónappal később jóváhagyta a felvásárlást, bár az idáig vezető út nem volt zökkenőmentes. A Zenimax ugyanis pert indított Palmer Luckey és az Oculus VR ellen a szellemi tulajdonának eltulajdonítása és saját hasznára történő kereskedelmi kiaknázásának vádjával, miután a Zenimax korábbi alkalmazottja, John Carmack az alperes vezető technológiai posztjára került.

4.
4.
caroberto
#3: Bocs, de szerintem félreértetted. Annyit írtak csak az előrendeléskor is, hogy (várhatóan) júliusban szállítják. (Szó se volt elsejéről, az csak sok ember reménye volt.) Ráadásul ez még nem is végleges termék (sőt devkit ugyebár), tehát azt se illene felhányni ha tényleg csak augusztusban sikerülne nekik odaáig eljutni.

Semmi más nem megy az Oculus-os fórumon, mint a legtöbb esetben gyerekes hiszti. És most már elkezdtek legalább pár naponta (legutóbb 18-án) valami (mondvacsinált) infot is csöpögtetni, hogy legalább valamit tudjanak az emberek.

Mindezt úgy írom, magam is előrendeltem az első 2 hétben, és (nagyon) várom a sajátomat.
3.
3.
Zuzda18
Inkább arról kéne írni,hogy mit össze hazudoznak a hivatalos fórumon....most ezért késik most azért késik,jah vissza a hajókat mert lemaradt a facebook logó,meg kis kinaiak bújtak a dobozba,és ezért nem jön.....július 1-én kellett volna indulnia a kiszállításnak...azóta csak megy a parasztvakítás az oculusnál.Teszem hozzá 22-e van és még SENKI nem kapott még e-mailt,sem ,hogy elindult a csomagja.
2.
2.
levantine
https://www.youtube.com/watch?v=v1-Ip4bzAdo&list=FLdzsveVssrlJzrH49x7gwtA&index=18
1.
1.
Csokesz
Leglább az oculus alfa fázisát segitő emberek annó kaptak egy emailt,hogy "Kösz,hogy küldtél nekünk pénzt de már eladtuk a gépet a facebooknak,de azért nincs hari." Mondjuk kíváncsi leszek,hogy milyen irányba fejlődik maga a gép de az sokkal jobban érdekel,hogy egy olyan cég ami poénból manipulálja a felhasználói üzenőfalát miféle mátrixot fog alkotni pár év múlva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...