Bejelentették az NVIDIA Shield Tabletet

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 23.
  • Hardver
Link másolása
A múlt héten már hallottunk pletykákat az NVIDIA új androidos konzoljáról, mára azonban világossá vált, hogy a Shield márkát gondolják tovább a zöldek. Érkezik a játékra kihegyezett táblagép, amelyben egy Tegra K1 lapul.

Egy hete kaptuk a fülest, miszerint az NVIDIA bepróbálkozik az androidos konzolok piacán, mostanra viszont világossá vált, hogy mindezt a Shield márka keretén belül képzeli el. A kaliforniai vállalat bejelentette a játékra kihegyezett Shield Tabletet, amelyhez külön vezeték nélküli kontroller is jár majd.

A táblagép megkapja a legújabb, 192 CUDA-magos Tegra K1 rendszerchipet, nyolc hüvelykes képernyője Full HD felbontású, a készülék előlapján pedig hangszórókat találunk. Opcionálisan vásárolhatunk hozzá védőburkolatot és állványt is.

A kontroller ergonomikus kialakítást kapott, pontosan és késleltetés nélkül követi az utasításainkat. A Shield Tablet LTE-támogatásának köszönhetően bárhol nyomulhatunk online, és több mint 400 Shieldre optimalizált androidos játékot érhetünk el hozzá, illetve PC-s játékokat is streamelhetünk rá, mentéseinket pedig a felhőben tárolhatjuk. A masinát Twitch- és NVIDIA Shadowplay-támogatással is felvértezik, az előlapi 5 megapixeles kamerával  az ábrázatunkat is odavarázsolhatjuk a közvetített videóinkra.


A Shield Tablet rendelkezik konzolmóddal is. A gépet ráköthetjük a tévénkre, a kanapén kontrollerrel a kézben játszhatunk az androidos címekkel, böngészhetünk a neten, kedvenc filmjeinket natív 1080p-s felbontás mellett nézhetjük.

A táblagéphez jár egy stylus toll is, így az érintőképernyőn való navigálás jelentősen könnyebbé válik. Az NVIDIA DirectStylus 2 kétszer érzékenyebb, mint az elődje, s akár 3D-s festegetéssel is elüthetjük az időnket.

A Shield Tablet Wi-Fi- és LTE-vevővel érkezik, 16 és 32 GB-os háttérkapacitású változatban is elérhető, és microSD-kártyával akár 128 GB-ig is bővíthetjük. A 16 GB-os változatot 299 dollárért rendelhetjük elő, a kontroller külön is megvásárolható 59,99 dollárért, a DirectStylus 2 pedig 19,99, míg a tok 39 dollárba kerül.

Minden táblagéphez jár egy Trine 2: Complete Story is.

13.
13.
ZephyrDavid
#12: Igazad van! ez a K1-es proci kenterbe veri az ipadot.
80-100e egy ilyen tabletet a legjobb választás lenne még Én is szívesen vennék majd egy ilyet.
12.
12.
lesik20
Nektek teljesen elment az eszetek.

A legalapabb Ipad Air fele ennyit tud és 499-be kerül. És fele annyit se tud!
Ennek piaci ára (ha lesz Magyarországon) 100 alatt lesz és a legkorszeröbb Nvidia chip kerül bele. Ezzel Streamelni tudjátok a Pc-s játékaitokat.

DX11.1 TÁMOGATÁS
OPEN GL 4.4
Meg miegymáss.
Elfut rajta a War Thunder....

Ne sírjatok ha nem tudjátok mekkora értéket hordoz
11.
11.
msmester
#1: De van csak nem játékkonzolként, hanem egy ultraszuper tabletként. Ez labdába rughat a iPad mellett.
10.
10.
MrLentoFan
#1: Köszönöm valaki egyetért velem! Ekkora ökörséget! Nevetséges ez az egész!
9.
9.
Lorthirash
#8: Ha a shield jó lesz mint tablet akkor én már vevő vagyok rá.
8.
8.
Lorthirash
Szerintem van értelme nem úgy mint az első shieldnek.
Aki egy jó és stabil tabletre vágyik feltételezem jelég jó lesz de ez majd még tesztekből kiderül. És ezen kívül még elég jó lenne játékokra is akkor meg éri a pénzt.
7.
7.
PaprikaJancsi
6.
6.
Geribácsi
#1: Meg mondjuk leginkább egy JXD 7800-at ugyi...
5.
5.
Cristiano
szerintem nincs értelme ennek
4.
4.
mestermagyar
#3: Hohó, de nem veszed észre, hogy fullhd-ban képes rá.úgy max csak elnagyolt textúrák léphetnek fel.
3.
3.
n_ben007
Szerintem felesleges ennyire lezsugorítani a dolgokat. Egy ilyen kis kijelzőn messze nem olyan a játékélmény, mint egy általános 82cm-es HDTV-nél egy PS3 vagy XBOX360 mellett. Bár az hasznos, hogy TV-re csatlakozhatunk vele, de a mintaképekből ítélve elég gyenge grafikát produkál.
2.
2.
strike19
#1: Bocsánat fontot akartam írni.Még így is jobban megéri-
1.
1.
strike19
Ennek ilyen árral nincs piaca.Inkább vesz az ember 186$ egy ps vitát.
De ha jobban akar járni akkor egy Nintendo 3ds 156$ ért.
Ezekre legalább van játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...