PlayStation-konferenciára készül a Sony

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 19.
  • Rendezvény
Link másolása
Két héttel a Tokyo Game Show előtt a Sony Computer Entertainment Japan Asia egy független rendezvény megszervezése mellett döntött egyelőre ismeretlen céllal, melynek témája a PlayStation lesz.

A Sony Computer Entertainment Japan Asia (SCEJA) bejelentette, hogy szeptember 1-jén egy PlayStationnel kapcsolatos rendezvényt tart, melyről élő közvetítést láthattok a cég honlapján reggel 8:00-kor.

Andrew House, a Sony Computer Entertainment fejese korábban említette, hogy az új generációs konzol terjedése viszonylag lassú Japánban, ezért feltételezhető, hogy a cég ezt próbálja majd ellensúlyozni helyileg készített játékok bemutatásával, de az elhalasztott Deep Downról felbukkanó információk sem lennének teljesen váratlanok.

A konferencia tartalmát illetően eddig nincs konkrét információ, de kíváncsian várjuk, mi az, ami nem várhat a szeptember 18-án megrendezett Tokyo Game Showig, melyen a Sony ugyancsak jelen lesz.

25.
25.
turi
#23: Igen azzal a verzióval szemeztem csak reménykedtem egy olcsóbb változatban.Jaja az oled jóval szebb.3G-s a telefonom szal ha online akarok játszani megosztom a netem :D
24.
24.
simon 555
#22: Ilyen pletykát én még nem hallottam...
Szerintem még el sem kezdték a PS5 fejlesztését, el vannak foglalva a PS4 sikerével és tovább fejlesztésével.
De olyan ágat meg alapból nem fognak leállítani ami a legsikeresebb.
23.
23.
p3ti
#16: Platinumshopba, úgy hogy jóba vagyok a tulajjal.
Amúgy 39.990 lett volna, újonnan egy 4GBos kártyával és ingyen Little Big Planettel.
Pár napja láttam hogy valaki 35ért árulta szintén újonnan a jatekaim.hu -n.
Ha esetleg vásárláson gondolkozol akkor szerintem ne vedd meg az új modellt, mivel abba belerakták az új LCD kijelzőt ami jóval gyengébb a régi OLED kijelzőnél. Illetve ne vegyél 3G gépet, mivel értelmetlen és halott. Sima Wifi OLED kijelző tökéletesen megteszi a dolgát
22.
22.
joykiller
a lényeg kimaradt:
Ne legyen igaz az a pletyka, ami arról szól, hogy a Sony egyelőre leállította a PS5 fejlesztési vonalat, meg ne legyen igaz más rémhírterjesztő "jólértesültség" sem... mert az utóbbi időben rengeteggel találkozunk.
21.
21.
dzsiádzsó
#19: Te figyi már nem kell bemásolni más írását, elég, ha a linket írod oda, vagy megpróbálsz egy összefoglalót írni belőle. Ez egy forum...
20.
20.
simon 555
#19: Ez mind szép és jó, de minek is másoltad be ide?
Nem igazán érint ez minket, lévén a PS-el foglalkozó részlege a Sonynak köszöni szépen jól van.
19.
19.
joykiller
A SONY komoly döntés előtt áll. Japán hírforrások és világgazdasági elemzők szerint a döntés már nem odázható el a 2014-es gazdasági év második felében, várható, hogy a Sony vezérkara belátható időn belül publikusan is megerősítheti a változások terveit.
A SONY bejelentése sokunk számára esetleg fájdalmas lehet - itt most azt mondjuk, hogy bárcsak ne következne be - de úgy tűnik, hogy ezt napjainkban már el kell fogadnunk.
A mai napon - egyes források szerint - ott tartunk, hogy a cég vezetése augusztus végén a márka londoni Értéktőzsdéről történő kivezetésére készül. (Miről van szó? Az európai piacon gazdasági szereplőként eddig elért pozíció feladásáról.)
A feltételezett fejlemények nem érintik váratlanul azokat akik figyelemmel kísérik a globális piac, ezen belül a szórakoztató elektronikai piac alakulását és annak jövőbeli trendjét.

A japán gyártók az elmúlt és az azt megelőző évtizedben általában nem voltak képesek felvenni a versenyt a koreai gyártókkal, illetve nem tudtak kellő rugalmasságot bemutatni a fejlesztésekben. Az 1990-es évek trendje a 2K években folytatódott. Egyre több nagy nevű japán gyártó tűnt el a történelem süllyesztőjében, köztük olyanok is amik ikonikus márkanévként voltak azelőtt ismertek. Hosszú a sor, de említsük meg itt a JVC, AKAI nevet. Ezek már nem japán, hanem kínai tulajdonban lévő márkák; nem a hajdani élenjáró technológiát és minőséget képviselik. A JVC és az AKAI termékek a Tesco kínálatának legolcsóbb példányai, még éppen eladhatók a hajdani nagyon jól hangzó márkanevekkel.

Más japán gyártók kénytelenek voltak termékkínálatukat drasztikusan szűkíteni. Hol van már a Hitachi, Toshiba, Sanyo, Fujitsu, Pioneer ... - a sort itt is folytathatnánk tovább - hajdani meghatározó jelenléte a fogyasztói piacon... Akik pedig még mindig prosperálnak valamennyire, elsősorban kínai és koreai, kisebb részben amerikai tőke bovonásával igyekeztek talpon maradni (Sharp, TDK stb.).
Az, hogy a SONY még őrzi korábbi súlyát, az utóbbi időkben nem a fogyasztói piacon elért eredményeinek, hanem a cég más üzleti tevékenységeinek volt köszönhető. Az elmúlt évek gazdasági beszámolói meggyőzően utaltak erre a tényre, és ezek alapján a vezetés ma sorban kénytelen meghozni olyan döntéseket amiket az itt már említett cégek kényszerből meghoztak korábban.

Addig, amíg ingatlan értékesítésekről, az amerikai kereskedelmi struktúra átszervezéséről, létszámleépítésekről meg ilyesmikről volt szó, nem nagyon lepődünk meg, ezek "általában szokásos" lépések egy nagyvállalat esetében.
2014. február 6-án a SONY bejelentette, hogy a VAIO márkanevet és a gyártás esetleges folytatását átadja a Japan Industrial Partners Inc. (JIP) befektető és vagyonkezelő cégnek. Alig egy hónappal ezt követően érkezett az újabb bejelentés: a SONY és a Panasonic korábban együtt alapított OLED technológiák fejlesztésére létrehozott közös vállalatban megszünteti az együttműködését, de a Panasonic-kal és másokkal egy új vállalatot hoznak létre (JOLED Inc.), amire a szándék bejelentése júliusban meg is történt. A Panasonic bejelentése szerint nem kívánja saját lezárt fejlesztési technológiáit átadni, azokat nem viszi be a létrehozandó közös cégbe, azonban egy új technológia közös (elsősorban a gyártásra irányuló) fejlesztésében hajlandó együttműködni. Így a SONY jövőbeni TV gyártási stratégiája ma meglehetősen bizonytalan. A SONY az OLED technológiák fejlesztésében korábban képviselt élenjáró szerepét már régen elvesztette. A 4K televíziók iránti kereslet felfutását és a várt OLED panelek sikeres gyártási folyamatát a cég valószínűleg már nem fogja tudni kivárni, a hagyományos LCD-LED TV-k értékesítése esetében pedig jelentős versenyhátrányban van. A TV gyártás évek óta veszteséges, és ami a legnagyobb baj, egyre veszteségesebb, emiatt a vezetés a gyártási mennyiség korlátozását adta utasításba.
Az okostelefon világpiac robbanásszerű átalakulási folyamatba zuhant. (Ez egyébként simán előre látható volt, csak a mértékek és az események sebessége okoztak meglepetést a gyártóknak... még a piacvezető Samsung tervei is bedőlni látszanak!)
Mi történik itt? Nyilvánvalóvá vált, hogy a low-end kategóriában nem érdemes készüléket gyártani, mert 2014-ben ezt a szintet elfoglalták a kínaiak. Az év eddigi szakaszában nőtt a világpiacon az okostelefonok iránti kereslet, de elsősorban éppen a legolcsóbb szegmensben. És ez várható a jövőben is.
Talán nem is kellenek annyira a csúcsmodellek mint a gyártók gondolták? Kelleni éppen kellenének, de túlságosan egyforma ma már minden csúcsmodell. Gyakorlatilag minden a Qualcomm éppen legújabb chipsetjére épül (ma a 801-esre, pár hónap múlva a 805-ösre stb...), a specifikációkban lényegében nincs különbség, sokak szerint felesleges apróságok, design, és némi az Androidra húzott saját ötlet említhető. Vajon segíti-e a gyártókat a Google Android OS "egyenfazon" elképzelése? Gond az is, hogy az okostelefonok képességei ma már lényegében teljes mértékben lefedik a vásárlók használati igényeit. Amit a gyártók újdonságként beleerőszakolnak a legújabb modellekbe, az már nem találkozik széles tömegek igényével.
Ami viszont mindent eldönt, az a marketing sikeressége. Ebben sajnos a SONY nem éppen élenjáró a mezőnyben - sőt olyan szarvashibákat mutat be, hogy az értékesítésben 2014-ben ennek ellenére eddig elért növekedés kész csoda.
Mi körvonalazódik mindebből? Hardverileg egyre könnyebb okostelefont tervezni, gyártani, rövidesen szoftveresen is, de egyre nehezebb lesz a készterméket eladni. Ez most akkor jelentheti azt, hogy hozhat olyan döntést a SONY, hogy beszünteti az okostelefonok gyártását? Egyelőre az okostelefonok értékesítése nyereséges, ilyen döntés rövidesen nem várható... de mi lesz ha...?
A japán gyártók eddig a könnyebb utat választották: mi sem egyszerűbb mint a veszteséges tevékenységeket felszámolni. Ettől sokkal nehezebb megkeresni a változtatások lehetséges más irányait, és talán éppen ez lenne az ami befektetés a jövőbe.


18.
18.
dante92
#15: Tudom :/
Használtan 25-ért vettem :)
17.
17.
Yagami Light2626
Tuti megint csak PS4 lesz-.-
15.
15.
p3ti
#11: A Sony már nyíltan kijelentette hogy nem igazán éri meg nekik AAA -s címeket fejleszteni a Vita -ra, úgyhogy Sony exclusive nem nagyon lesz a gépre, csak ha valami külsős fejlesztő csapat nem csinál neki.
Eléggé szomorúnak tartom,mivel én nemrég vettem egy PSV -t, és van kraft a masinába. Újonnan 37be fájt, ami nem is annyira vészes, főleg hogy a játékokat 5K körül árulják más oldalakon. Én most vettem meg újonnan a Gravity Rush -t és a Silent Hill -t 26 dollárért New Yorkban...ami nem nagy összeg értük, főleg hogy a Gravity Rush remek cím lett.
14.
14.
godach
Lehet bejelentik, hogy lesz még egy bejelentős konferenciájuk, amin bejelentenek valamit a jövő évről?
13.
13.
p3ti
#4: A gép megjelenésekor kapták meg a fejlesztők a fehér Xone -t.

http://www.raqwe.com/wp-content/uploads/2013/11/microsoft-employees-received-gift-exclusive-version-xbox-raqwe.com-02.jpg

I made this edition... amiből azt hiszem csak 1000 db készült világszerte, és aminek az ára most 1000 dollár felett mozog.
Már akkor írta az MS hogy későbbiekben fognak kiadni fehér gépet is
12.
12.
Sid3481
Gondolom bejelentik, hogy az Assassin's Creed Unity Ps exkluzív lesz! De mindenki nyugodjon le csak ideglenes lesz az! :D
11.
11.
dante92
Kedves Sony!
Tessenek jo sok jatekot bejelenteni vitara, mert ha egy cim se lesz, el megyek Japanba es puceran fogok szaladgalni a show kellos kozepen, ezzel szabotalva az egesz rendezvenyt. Megertesuket koszonom! :)
10.
10.
toriell
#9: A fehér box hamarabb tervben volt már. Sőt,már akkor hangoztatták mikor tavaly megjelent az Xbox One ,hogy jövőre várható lesz fehér kiadásban is ,de egyenlőre csak az ottan dolgozók kapnak csak! :)
9.
9.
Gykrizsi
#7: Szerintem tudták hogy ki lesz adva, csak kérették magukat.
7.
7.
bane
#5: Mondjuk jogos, el is felejtettem, hogy legalább már láttunk róla képet a megjelenéskor már, de bolti forgalomba szerintem nem volt bejelentve még az se, hogy lesz, csak, hogy talán de még se mert, csak a Mérnőkök kapják!
6.
6.
Cristiano
5.
5.
Gykrizsi
#4: Most lehet hogy rosszul tudom, de a fehér box sokkal régebben tervben volt, csupán az nem, hogy mivel lesz egybe rakva.Már a legelején a dolgozók, vagy kicsodák, megjelenéskor ilyent kaptak, és azóta lehetett tudni (90%) hogy boltba is fog kerülni. Vagyis szinte be volt jelentve, csak az nem, hogy mikor és mivel.
4.
4.
bane
#2: Végtelen szégyen lenne.:D kezdődött a Sunset Overdrive Fehér bundle-lel.:D Amihez bármi illet volna csak nem a fehér(mondjuk a destiny-hez is). De már azt a "választ" is gáznak tartottam!
Azt kellene a MS oldalról válaszolnia, hogy 2 új TPS ami történet központú és egy régi IP felélesztése( NEm NEM NEM REMASTER!):)
2.
2.
DON GONDOCS
Mi lessz itt? :D Az MS megint válaszol majd a sony hirtelen jött konferenciájára és megint előállnak egy saját előadással netán egy kézikonzollal?
1.
1.
bane
ebben az évben milyen Show-k lesznek még? (amik mindig szoktak lenni)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...