Nem kell durva gép az Alien: Isolation alá

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 11.
  • Gépigény
Link másolása
A tegnapi trailer után a Creative Assembly a hivatalos rendszerkövetelményekkel borzolja a kedélyeket. Vagyis borzolná, ha nem lenne baráti az Alien: Isolation gépigénye, egy sima kétmagos konfigon is eldöcög a horrorjáték.

A Sega túlélőhorrorja már elkészült, tegnap kaptunk egy új trailert, de mára is jutott némi érdekesség. Ha attól féltél, hogy gyengécske vasad miatt nem lesz teljes a hideglelős kaland, akkor megnyugodhatsz. A Creative Assembly kiadta az Alien: Isolation gépigényét és most már biztosra vehető, hogy egy közepes konfiguráción is előcsalható a maximális részletesség.

Minimális rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 7 (32-bit)
  • Processzor: Intel Core 2 Duo E8500 (3,16 GHz)
  • RAM: 4 GB
  • Merevlemez: 35 GB szabad hely
  • Videokártya: 1 GB-os DirectX 11-es (AMD Radeon HD 5550 vagy NVIDIA GeForce GT 430)


Ajánlott rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 7 (64-bit)
  • Processzor: AMD Phenom II X4 955 - 4 magos, 3,2 GHz-es vagy Intel Core 2 Quad Q9650 - 4 magos, 3,0 GHz-es
  • Merevlemez: 35 GB szabad hely
  • Videokártya: 2 GB-os DirectX 11 (AMD Radeon R9 200-as széria vagy NVIDIA GeForce GTX 660)


Az Alien: Isolation október 7-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re.

22.
22.
GAMEROD
#15: Azt írtam hogy mai átlag processzorral, nem pedig azt hogy 10 éves processzorokkal amiket te itt felsoroltál. Átlag processzor nálam maximum 40 ezer forintot jelent. Bőven elég, azt mondani sem akarom hogy az én szar processzorommal végigtoltam a Dead Rising 3-at, és egyáltalán nem jelentkeztek olyan hibák, fps dropok amikkel tele vannak szemetelve a fórumok. Azért ezt a játékot hozom példának mert elég erős a megjelenített objektumok, npc-k mennyisége.
21.
21.
frankdelgado
Ez a játék a hangulatra akar építeni, ha ez bejön neki, vastagon lexarom ha kicsit gyengécske lesz a grafika. Meg szűk tereken fogunk a klausztrofóbiánkkal küzdeni, úgyhogy nem kellen összevetni olyan játékokkal, ahol a vasnak nagy terekkel kell megbírkóznia. Viszont ha a hangulat téma bukik, úgy lehúzhatják magukat......

Proci témában meg annyit hogy majdnem lecseréltem a Phenom II x4-emet csak elolvastam ezt:

http://logout.hu/cikk/phenom_ii_955be_vs_fx-6300_miniteszt/osszegzes.html
20.
20.
Zuzda18
* Minimum gépigényre gondoltam.
19.
19.
Zuzda18
Hát ez meglepett.
Most nem nézem vissza,de az Alien CM -hez is erősebb gép kellett nem?
Oké lehet csak egy szörny van benne,de az a látvány amit mutogattak anno,azért nagyobb vasat igényelne......
Én nem akarok bunyevác lenni de ez a gépigény,5-6 éve volt elfogadható.Vagy még régebben.
Kb 4 éve dobtam ki hasonló konfigot.(Videó kártyát nem)
Egy ilyen konfig most mennyibe van? 15 ezer forint? Vicc lesz ennek is a grafja és a fizikája is,már látom.
17.
17.
#14: Az amirol te beszelsz tok nagy ertelmetlen marhasag lenne.
Kb az earth simulator kene egy gt3 hoz is es ennek semmi koze hogy real time e.
Amugy a real time jelen esetben mast jelent.
A programozo meg azert hasznalja a spawnt mert maskepp te meg a kis barataid habzoszajjal orditananatok a gepigyen miatt.
Eros proci ahhoz is kene hogy ne eke legyen az ai, meg legyen normalis, a gameplay szerves reszet kepezo fizika.
15.
15.
#11: Azert ez igy ero s tulzas.
Ha ertenel hozza es tudnad hogy mukodik egy pc akkor nem irnal iylet.
A video karytat ki is kell szolgalja valami magyarul ha van egy itozm videokarytad azt nem tudod kihajtani egy gyenge procival.
Egy pentium g es egy celeron g kozt nem lesz ugyanazzal a eros videokarytaval kulonbseg de tedd be egy i5 melle es durvan meg fog noni az fps.
14.
14.
SP4C3F0X
Erős processzor akkor kéne, ha valós idejűek lennének a nagyobb játékok is. Tehát mikor nem vagy egy adott helyszínen, akkor is ugyanúgy zajlik az élet. De a programozók általában a Spawn technikát alkalmazzák, azaz csak akkor jelennek meg a dolgok mikor a közelükbe érsz. Például egy GTA-ban is csak akkor kezdenek megjelenni az autók és az emberek mikor már látótávolságban vannak, máskülönben tök üres minden esetleg be sincs töltődve egy-egy városrész.
11.
11.
GAMEROD
#4: Mit nem lehet ezen érteni? A játékoknál mindig a videokártya volt a fontos. Nem is értem mi az oka annak hogy mindenki a processzorokba van belebuzulva jónéhány éve. Sok láma megveszi a 200 ezres procit, aztán csodálkoznak hogy ugyanúgy fut a játék mint az előzővel. Hát persze mert egy mai átlag óccsó procinak is kb. 47%-kát használja ki egy játék. Meg lehet nézni a feladatkezelőben. Ha így vesz az ember erősebb procit csak annyit ér el vele hogy 33%-ka lesz kihasználva, a játék pedig ugyanúgy fut. Mi ebből a tanulság? Az hogy az erős processzor annak való aki egyszerre több programot futtat a gépén. Például játék közben konvertál vagy tömörít, stb.
9.
9.
#7: Persze mert "jó" konzolos játékhoz illően lófasz fizika lesz benne, semmit nem lehet majd odébb rugni, felborítani.
Az az egy alien meg még "rakétamérnök" ai-val se igényelne nagy gépet .
8.
8.
K2 The Highest
Nagyon baráti a gépigény, igaz nem is számíttottam nagyobbra, hiszen elég apró tereket kell megmozgatni, s megjeleníteni, lévén egy űrhajón flangálunk majd.
Egyébként a 4GB ram szerintem már egy alapszintű követelmény minden játéknál, illetve szoftvernél, hiszen a Windows megeszi a felét is akár egy idő után. (Durva sarkítás) A VGA kérdést pedig nagyon sokan feszegetik, mert azt hiszik, hogy, amit egy GTX 660Ti tud, azt egy 570 vagy 580 nem tudja, pedig tudja bizony és még olcsó is :)

Lényeg, a lényeg, már alig várom, hogy belevethessem magam a rettegésbe!
7.
7.
alex512
#4: Ez nem PC konfiguráció, hanem rendszerigény. Lehet hogy meglep, de a játékok alapvetően a grafikus kártyát használják és ezért lehet hogy egy modern videókártya kell egy programnak, CPU-ból viszont egy 1000 éves is jó neki.
5.
5.
markoci555
Egy 4 gigás ram és egy 1 gigás videókártya minimumnak nekem bőven a "durva" kategóriába esik.
Az itthoni gép csak a processzort teljesíti. (meg persze az üres helyet, de hát 35 gigát ki lehet tisztogatni szinte mindenhol)
4.
4.
rappit
Ezt nem értem, elég neki egy 2 magos gép, viszont egy DX10-es kártyával már nem megy el. Ki az akinek core2duo-ja van egy HD5550-el?
3.
3.
Zozzancs
Egyedül a vidikari ami necces lehet 1-2 embernek :D
1.
1.
toriell
Ez most komoly?:D Hát erre kíváncsi leszek,mondjuk van benne valami,mert aztán a mozgó tárgyaktól nincs szétfeszítve a játék az biztos:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...