3,3 millió PS4 ment el a legutóbbi negyedévben

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
Remekül teljesít a PlayStation 4, a Sony a második pénzügyi negyedévében 3,3 millió darab konzolt szállított ki az üzleteknek. A gép rekordtempóban fogy, ma már összesen 13,5 millió darabnál jár.

A Sony is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését: ez alapján a cég forgalma 7,2 százalékkal, 17,4 milliárd dollárra nőtt éves szinten a július és szeptember közötti időszakban, üzemi szinten viszont 825 milliós veszteséget szenvedett el, míg a nettó vesztesége 1,2 milliárd dollár volt.

A PlayStation-üzletágért felelős Game & Network Services részleg szépen erősödött azonban. A bevétele 83,2 százalékkal, 2,8 milliárd dollárra nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, és üzemi szinten 200 milliós nyereséget ért el, holott tavaly veszteséges volt. Nem nehéz kitalálni, hogy a javulás a PS4-nek köszönhető: a konzolból 3,3 millió példányt szállítottak ki az elmúlt három hónapban a boltoknak, miközben - viszonyításképpen - a Microsoft 2,4 millió Xboxot (tehát One-t és 360-at együtt) tolt ki ugyanebben az időszakban. A PS4-ből eddig 13,5 millió fogyott összesen, az első éves adatokat összevetve eddig egyetlen konzol sem futott ilyen jól.

A PS3 eladásai természetesen tovább csökkentek, igaz, itt nem közölt pontos számokat a cég. A Sony a jelentése szerint összesen 4,1 millió asztali konzolon adott túl, a PS4-es adatok kivonásával kapjuk meg a PS3-as és PS2-es eladásokat - ebből lehet még becsülgetni. A hordozható gépekből alig 700 ezer darab ment el, a PlayStation Plus-előfizetők száma pedig 7,9 millió fő.

Ha kíváncsi vagy, mik szerepelnek még a Sony pénzügyi jelentésében, irány a HWSW, ott további részleteket is találsz!

34.
34.
Blueberry
A driveclub egy szar (azért szar mert jobbnak mondták,lehet h jó,nem játszottam vele de ha ennyien ócsárólják akkor csak nem olyan jó),a knack 5 éveseknek való,a killezone az előző kzone címekhez képest szar volt+fizetős a multi,az milyen?(engem nem izgat mert nem multizok)de 1éves lesz a konzol lassan (nem tudom pontosan) hozhatnának vmi húzó címet is
33.
33.
Heisenberg
#32: A Sony anyavállalata a csőd szélén XDDDDD Szerintem egy ilyen kijelentés után be is fejezhetjük itt a vélemények megvitatását:D
32.
32.
RangerFox
#31: Az lehet hogy többet adtak el belőle, de ott az anyavállalat van a csőd szélén, tehát az MS jobban áll ilyen téren mint a Sony. Meg játékok szerint is. :)
31.
31.
Intricate
#17: XDDD Birom ezeket az embereket, mikor nem az o kiskedvencuk van a top-on, akkor mar minden szar, meg ha jo is XDDD Szanalom :) El kell fogadni, PS4 jo es kesz, es jol is fogy. Bizti jo az X1-is, de ugy latszik nem elegge :) El kene fogadni, nem rangatozni.... XDD
30.
30.
Big Boss
#26: Húha! Ember inkább nem is mondok neked semmit... :D
29.
29.
Heisenberg
#26: Megjegyezném mellesleg, hogy te egy senkiházi nyomorult élettelen szarkupac vagy, aki nem azért örül egy játéknak, mert ő élvezi,hanem mert arról jókat írnak. Lefogadom ha csinálnának egy iszonyat jó játékot pontoznák kb 2.3-ra szerinted egy kalap szart nem érne. Úgyhogy inkább bújj el fogd be a pofádat és tanuld meg azt, hogy milyen szeretni a játékokat elmerülni bennük és élvezni őket anélkül hogy 50 kirtikát elolvasnál előtte, hogy mainstream birkaként bólogathass.
28.
28.
Heisenberg
#26: 1 év után de kurva okos gyerek vagy hallodXDDD Mindkét konzolnál elvannak havazva a fejlesztők nem kicsit... 2015-be már jönnek érdekes dolgok mindkét konzolra, akkor már reálisabb összehasonlítást lehet majd végezni, de attól nyugodtan beleverheted a farkad az xboxba én nem vagyok semmi jónak az elrontója:D MGS5, Bloodborne, The Order, Uncharted 4, Witcher 3 ezek mind jónak tűnnek persze ki tudja végül milyenek lesznek. Ha te 2 játékért vettél 1 konzolt, mint a Forza meg a Sunset hát gratulálok.( Nyilván nem) Én megemelem a Naughty Dog előtt a kalapom ők a legnyomósabb érv, ami miatt PS4 mellett fogok dönteni. A felsorolt címek nem mind exkluzívok mielőtt elkezdesz hisztizni.
27.
27.
simon 555
#26: Ja jó, akkor már duplán nincs exkluzív XO-ra sem.
Forza 5 az autós szar, Sunset meg ugrálós szar, Forza Horizon 2 meg van X360-ra is.
Játszani is kellene a játékokkal ember, nem pedig értékelések alapján szarozni.
26.
26.
Habbobitas
Killzone lövöldés szar, Knack gyerekes szar, Driveclub autós szar.
Nézni kéne az értékeléseket is ember!
tLou pedig van ps3-ra.
25.
25.
kopic
#24: Mér nem azé, de a TLoU Remastered kurvára nem számít bele...
24.
24.
simon 555
#23: Killzone, Knack, DriveClub, Resogun, TLoU Remastered és nemsoká itt az LBP3. És ezek exkluzívok, nem úgy mint XO-n ahol Forzán és a mostani Sunseten kívül nincs más. Ha a PS4 indiestation akkor az XO multistation (abból is rendre gyengébb látvánnyal)
23.
23.
Habbobitas
Infamous

Ebből meg kimerül az indiestation tudománya...
22.
22.
simon 555
#19: A Ryse és Dead Rising van PC-re is, Halo meg meg sem jelent, és nem is fog még1 ideig. Marad a Sunset meg a Forza...
Azta mennyi játék...
21.
21.
Pain
#19: Hát igazán sokat tudó játék sajnos egyik oldalon sincs. Szerencsére elég sok x cím jön pc-re is(dead rising még jó móka, de nekem az első rész hangulatát nem tudja hozni, ryse pedig szvsz, mint játék eléggé kritikán aluli). Horizon 2 és a Halo(igaz lerágott csont, de én még kimaradtam belőle) az amire azt mondom, hogy szívesen játszanék vele.Nálam 2-2 (Infamous szvsz jelenleg legjobb cím, Knack, ami csak érdekel, mert eléggé hiány van belőlük, Halo és Horizon) az állás a számomra élvezhető címekben.
20.
20.
#11: Most erre mit mondjak.
Amit tudnek azzal megint haborut inditanek, igy inkabb csak mosoylgok egyet a multkori vitank tekintetetben.
19.
19.
Blueberry
Ezért mondom h jelenleg,az infamous jó+szép,de nem tud valami sokat :( killzone-ról meg ne is beszéljünk,x1-re ott a forza,a halo,sunset overdrive,ryse,dead rising...amik igazán érdekelnének az úgyis multiplatform
18.
18.
#17: Sot, az amugy bajban levo nokia mostansag mshez kerult resze is egesz jol kezd muzsikalni es a nokia megmaradt resze is "gecijon csapassa" ...
17.
17.
#16: Indokolatlan a smile mivel a sonynal szinte minden deficites, a telefon reszlege pl ~2,5 milliar dolar deficitet termelt.
Az msnel meg a nokia felvasarlasa mellett se sikerult deficitet osszehozni.
15.
15.
Cipo3
Jól értem, hogy 3.3m csak ps4 fogyott míg MS-nél 2,4m X0 + 360 együttesen az előző negyedévben?
14.
14.
Pain
#12: Azt, hogy jobbak a játékok nem lehet kijelenteni, ezt mindenki máshogy látja. Jelenleg én is azt mondom, hogy szélesebb lett a választék X-en, PS-re csak az Infamous az amit ki lehet emelni(igaz azért az összes konkurens ex címet odaadnám). A nagy stúdiók, akik az előző genben is a legnagyobb játékokat tették le az asztalra, mind dolgoznak jelenleg. Uncharted 4 jövőre jön elvileg(ott esélyes, az első igazi besza-behu élmény) GoW4 is elvileg készül. Bloodborn és az Order is lassan itt van. Szóval játékok terén nem lesz itt probléma :)
13.
13.
shatterhand
en inkabb sporolok:veszek egy olcsobb, kiforrt szeriat amihez mar ledznek jo jatekok is.
meg remelhetoleg normalis psn

ami eddig van az kula sajnos
12.
12.
Blueberry
Nagyon szar ez így :( habár azt mondják h erősebb de mi a külőnbség?ja,h x1-re jobb játékok vannak (jelenleg,bár lehet így is marad)az mien már h sony teszi tönkre a konzolt? azok a "hűdenagy" játék készítők nem képesek játékot csinálni?akk már a jobb exclusive címek adnák ki rá "felújítva",semmit nemér a konzol :( pórfogó
9.
9.
Heisenberg
#5: Teljesen igazad van kiörömködték magukat, megfürödtek a pénzben (konzol részről), sipirc vissza dolgozni mostmár:D
8.
8.
maros1977
akkor viszont 1 darabbal kevesebb a leszállított termék-ugyan is a múlt héten küldtem vissza a konzolt-röviden rengeteg a hiba amire a sony még mindig a válaszokat keresi!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...