Kísérletezik a DICE: iOS-en fut a Battlefield 4

  • Írta: fojesz
  • 2014. november 7.
  • Hír
Link másolása
Nem, arról azért nincs szó, hogy a DICE és az EA kiadná a Battlefield 4-et iPhone-ra és iPadre, de azt mondják a srácok, hogy techdemóként a játék "bizonyos részeit" már tudják futtatni a Metal API-t támogató mobileszközökön.

Aki követte az elmúlt időszak eseményeit, tudja, hogy a DICE-ot (és persze az EA-t) mániákusan foglalkoztatják a mobilplatformok: a svéd fejlesztőcsapat már egy ideje a fejébe vette, hogy mobilokra is készít egy változatot a Frostbite motorból, látványos előrelépést viszont csak az Apple-féle Metal API bemutatása után tudtak felmutatni a srácok.

A nyári WWDC-n a Plants vs. Zombies: Garden Warfare mobilos változatát demózták a fejlesztők, és a minap újabb mérföldkőhöz érkeztek: a legutóbbi blogbejegyzésük szerint a Battlefield 4 "bizonyos részeit" is tudják már futtatni a Metal API-t támogató eszközökön, igaz, azt nem részletezték, hogy ez alatt mit kell pontosan érteni, és a végeredményről videót sem kaptunk, be kell érnünk két screenshottal.

A posztot író Kristoffer Benjaminsson szerint csak és kizárólag techdemónak szánják a Battlefield 4 iOS-es változatát. Bevallása szerint már ez is óriási kihívás volt, a Frostbite ugyanis több olyan fícsört (ilyen például a rombolhatóság és a valós időben mozgó fényforrások) alkalmaz a kellően részletes játékvilág és látványos külcsín érdekében, ami erőforrás-igényes. A Metal API-ig vagy a részletek vagy az effektek mellett kellett letenniük a voksukat, és bár szerinte ez a dilemma mára feloldódott, még mindig rengeteg fejlesztenivalójuk van.

6.
6.
toriell
Én néztem a demoját ,elég durva grafikát mutat.. és Iphone-on...:D azért pár éve elég nagy dolognak számított volna,és most is az lesz ,ha ki dobják valóban IOS-ra:) Már várom:D
5.
5.
Stranger
Igényteleneknek jó platform
4.
4.
randall13
#2: http://thecoldshower.files.wordpress.com/2010/02/sarcasm.jpg
3.
3.
mestermagyar
#2: És sajnos elfajult. Ez a gaming kb. 90%-ban flappy bird, és clash of clans, valamint pontos klónjaik, nagy a belterjesség mobilisztánban.
2.
2.
kalciumsandoz95
#1: Nem az a lényeg hogy alkalmas vagy nem alkalmas, hanem, hogy a mobil, mint platform milyen szintre emelkedhet. És az Epic és az EA/DICE ezt próbálja ezzel szemléltetni! Szerintem egyébként nincs igazad mert a számok sem azt mutatják, hogy alkalmatlan játékra ez a platform, ugyanis a mobilos játékok eladásai az elmúlt években nagyot ugrottak!!
1.
1.
randall13
Na de hát mit képzelnek magukról? Nem tudják, hogy a mobil platform játékra teljesen alkalmatlan?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...