A Ubisoft címei csendben visszatérnek a Steamre

  • Írta: Arell
  • 2014. november 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Néhány napja rajongók figyeltek fel arra, hogy a Steam briteknek szánt kínálatából hiányzik a Ubisoft három újonnan érkező játéka is, melyek ma indoklás és bejelentés nélkül visszaszivárogtak a Valve rendszerébe.

Az Assassin's Creed: Unity, a Far Cry 4 és a The Crew csendbenn visszatért az Egyesült Királyság steames kínálatába, miután néhány nappal ezelőtt a rajongóközösségnek feltűnt, hogy a Ubisoft érkező játékai nem voltak láthatóak és megvásárolhatóak a Valve digitális disztribúciós rendszerének briteknek szánt repertoárjában.


Miután a Ubisoft kommentárjában akkor csak annyit közölt, hogy "folyik a párbeszéd" a Valve és a saját vállalata között, valódi magyarázatot nem kaptunk a helyzetre, bár a dolog így sem volt példa nélküli. 2012-ben az Assassin's Creed III és a Far Cry 3 kiadása volt hasonlóan problémás a szigetországban.

A fejtegetések szerint a két cég az ár megszabásában nem jutott egyezségre, a Ubisoft említett termékei ugyanis 50 fontos áron szerepeltek a konkurens oldalakon, míg a Steamen a hasonló, új játékokért kért összegek ritkán érik el a 40 fontot, amitől feltehetőleg a francia vállalat címei sem térhettek el. Hogy a helyzet hogyan oldódott meg, illetve mi volt az oka, arról valódi indoklással egyelőre egyik érintett sem szolgált.

14.
14.
Juha
Én is inkább a dobozos formában hiszek, nincs sok idöm játszani sajnos, de amivel játszok, azt nagyrészt gyüjtöiben veszem meg, felkerekítve az összeget egy-két olcsóbbal...
11.
11.
#10: A crysisok pont egy helyen vannak mivel ea-s mind.
Azaz origin.
Origines jatekom nincs steamen azt nem vagom azok mit muvelnek.
De nem hinnem, hogy az ufosnal lenne lejjebb.
10.
10.
dcba
#9: Termeszetesen a steam a legjobb, csak sajnos egyes jatekok nincsenek ra, mert a nagyeszueknek muszaj plusz penzert viccet csinalni a PC-bol. En is szivesebben latnam pl az osszes Crysis-t egy helyen es ami zicher, ha a Far Cry 4 Uplayes lesz, akkor tuti nem veszem meg.
9.
9.
br1Koo
#8: Engem meg nem is érdekel semmi a steamen kívül, se az emberek, se más rendszerek. A steam egy zseniálisan összeállított közösségi rendszer, ami utánozhatatlanul köti össze a játékokat és a játékosokat.
8.
8.
dcba
#6: Pontosan!!! Ezt sajkoztam en is mindenhol, h 1 kozos felulet kell, ahol gyulnek a baratok az achivmentek, a jatekok. Tolem mehetne a hatterben az uplay, ha ettol az ubi boldog, de a felulet akkor is kizarolagos lenne. Remelem elobb utobb eszhez ternek es vegre a PC is egy egyseges platform lenn, mint a PSN vagy a Live.

A cikkhez: Angliaban meg minidg nem tert vissza a Far Cry 4 a steamre. Kezd ez aggasztani.
7.
7.
Szemely szerint en ubi jatekkal csak pirate bay valtozattal jatszok.
Azzal az egyel ami jo volt az utobbi 5 evben.
Ez pedig a valiant hearts amit megvettem volna ha nem ubirkas.
A tobbi otlettelen okadek..
6.
6.
#5: +1.
Plusz az origin nem dobal alando jelleggel hatast, olyan nem volt hogx ne tudtam volna belepni, rs nem akar tobbnek latszani mint ami.
Amuy erre egy megoldast latok csak ehez az msnek es a valvenek meg kene egyezni.
A penzt meg mindketto jobban szereti a felhasznaloknal.
A steam kizarolagos felulet lenne win ala.
Kb mint a googleplay, az apple store-ja, vagy wp-n az aruhaz.
Csak egyelore nem kenyszeriti oket senki erre.
Ez az allapot mindenkinek jo a usereket kiveve.
5.
5.
dcba
#1: Miert nem lehet megerteni azt, h egyes embereket zavar az , h gyujtenek a jatekaikat es azeretnek egy helyen latni es bosszantonak tartjak azt, h feldaraboljak a kollekciojat. Nem akarok szemelyeskedni, de ha te rendes vasarlo vagy es nem az ncorerrol vasarolsz, akkor nem zavarna, ha a jatekaid fele, mondjuk a testvered vagy a gyerekeid szobajaban lenne (kinek mi) a masik nagResze meg a polcodon figyelne igenyesen osszerakva es jo lenne ra nezni, de tudnand, h egy kis reszuk a masik szobaban van, minden indok nelkul. Ez bosszant engem es masokat is. Arra mar ki sem terek, h a Upaly egy ronda viaszataszito latvany, amit nem szivesen hasznalok. Steamrol elinditva az ubi jatek szepen megold magatol mindent es kilepeskor, nekem csak be kell zarni azt a formedveny Upalyt. A masik, h letolteni a jatekokat is konnyebb, gyorsabb steamrol, mivel a Upaly allandoan beszarik, mig a steamen en meg olyat nem lattam, h ne jott volna le vmi. Meg jobban is bizom abban, h a steam megmarad es nem fog eltunni, mivel nekik nagyon jol megy, mig a Upalyt az egesz vilag utalja es latszik rajta, h csak azert van, mert ok is megakarjak csinalni a sajat szerencsejuket, amivel nem lenne gond, ha nem ilyen benan allnanak hozza. Nekem pl az Originnel nincs bajom, mert igaz az is szabdal vmit a kollekciomon, de cserebe, legalabb kinez vhogy es ad havonta egy ingyen jatekot. Az originen nem erzem azt, h lehanynam a monitort, mig a upaly annyira ronda, h egyszeruen nem is esik jol vegig nezni a store-t.
4.
4.
névtelenség
Ezen nem csodálkozom! Tegnap újra elővettem a H6-ot és cserébe 2 teljes órányi emlékeztetőt kaptam arról, hogy miért egyenlő a hulladékkal a Uplay!

Aztán a drága jó SoD elkezdte dobni a black screen-eket és hát a jó ember azt hinné, hogy majd a uPlay segít. Hát bránert!
A hiba megoldó fórumok 90%-a steam-es közösségekben futott.
Az Ubi DRM rendszere nem akadályozza a kalózkodást, hanem a rendes vásárlót biztatja arra, hogy máskor egy rohadt garast se adjon nekik!

Kirohanás - Over
2.
2.
Dio papa
#1: Nyilván van, de a steamet az emberek nagy része jobban szereti.
1.
1.
moonborn
a briteknél nincs uPlay ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...