Az Xbox One nyerte a fekete pénteket

  • Írta: zoenn
  • 2014. december 1.
  • Biznisz
Link másolása
Amerikában bevett szokás, hogy fekete pénteken megőrülnek a vásárlók az áruházak kihagyhatatlan akciótól. Mi a konzoleladások szempontjából vizsgáltuk a karácsonyi szezon kezdetét. Az Xbox One legyőzte a PS4-et.

Az InfoScout nevű piackutató intézet szerint november 28-án, azaz fekete péntekkor az Egyesült Államokban több Xbox One talált gazdára, mint PS4. Érdekesség, hogy vásárlók 90 százaléka döntött valamilyen bundle mellett. Pontos számadatok nincsenek, viszont a Microsoft masinája toronymagasan vezette a napot, az Assassin's Creed: Unityvel egybecsomagolt kiadás mellett döntöttek a legtöbben mindkét nagyobb áruházláncnál:

A játékkonzolt vásárlók 53 százaléka döntött az Xbox One mellett, 31 százalékuk PlayStation 4-et vásárolt, míg a dobogó harmadik fokát az Xbox 360 csípte meg.

Érdekesség, hogy azok az emberek, akik gyerekeknek vásároltak konzolt, a Nintendo Wii U-t részesítették előnyben.

Az adatokat a kiskereskedők biztosították az InfoScout vizsgálóbiztosainak, ám nem tekinthetőek pontosnak. Teljes képet csak az NPD felmérése után kaphatunk: a számokat december 11-én teszik közzé.

38.
38.
cannondale
Konzol uzlet tulajdonosok is gerjeszthetik ezeket a vitatémákat (mert nekik van az eyik legnagyobb hasznuk benne)
Ha az lenne a téma: PC ingyen letölthető, akkor csődbe mennének.
34.
34.
Ecneb
#31: +1!
Amúgy komolyan vicces olvasni a hozzászólásokat!
33.
33.
kopic
#28: Azennyimével pont összeilletek.
31.
31.
Szőrös Car
#28: Azt még nem érted el hogy beszerezz egy magyar nyelvű billentyűzetet.
30.
30.
ati herceg
#20: pont azért száll ki az ember ebből az egész ,,beszélgetésből,, mert olyan gyik képűek visszafejlődött egyedek vannak itt mint l te.Azt gondolod majd jól megváltod a világot ezzel a beszólásoddal,deháát legalább van min röhögni
28.
28.
Intricate
#27: Harc, igen harcban allank, megpedig a vasarlokert :) Rakfene xDD Baz ember, ha annyi mindenen atmentel volna mint en, meg elertel volna lehet arconcsapnad magad es elszegyelve befordulnal a sarokba. Nem ismersz, (bar en sem teged, ezert nem is irok rolad semmit), fogalmad sincs miket ertem el.
Egyszeruan en csak megmondtam a velemenyem es a tapasztalasom. De latom ez sok embernek faj, mert meg az elozo generacioban "ti" voltatok akik vertek a nyalukat, de fordult a kocka, es ezt mar nem veszi be a gyomrotok, ezert inkabb mindenfele "rakfene" jelzovel illetitek azokat akikknek nem egyezik a velemenyuk a sajatotokeval... Inkabb te vagy az aminek "minket" hivtal.... Rohelyes, es szanalmasak vagytok.. :) Reszemrol off a tema.. Es majd irj valamu huuu de faszat, es akkor majd boldog leszel.... Na peace :)
27.
27.
ADMlN
#24: Te és a fajtád vagytok a mai fogyasztói társadalom rákfenéje. Mert úgy érzitek, hogy két márka (legyen az Xbox-PS, Androis-iOS, Pepsi-Coca) "háborúban" áll és nektek ki kell vennetek a részetek a "harc"-ban. Illetve, hogy valamilyen érthetetlen módon szuperiornak érzitek magatokat attól, hogy az általatok vásárolt termék az "nyerésre" áll. Igazából szánalomra méltóak vagytok, mert valószínűleg azért ily alantas módon keresitek a sikerélményt mert az életekben nem sok van.

#25: Így volt, én is emlékszem.

Amúgy szerintem sem csak a verseny miatt jó az nekünk ha több konzol gyártó van. Egyszerűen szerintem jó ha az embernek van választási lehetősége. Illetve úgy gondolom, hogy az sosem árt ha mondjuk egy olyan mamut cég mint a Microsoft arra költi a milliárdjait, hogy nekünk játékokat fejlesszen.
25.
25.
Pain
#20: Így volt ez az előző generáció elején is, csak akkor a másik oldalról. Egyébként kezdem azt hinni, hogy nem fanok csinálják ezt, hanem ugyan azok az emberek, mint akkor. Azt veszik amiből több fogy, mert az menő :D

14: Ha úgy nézed a PS2-nek sem volt igazi vetélytársa se a box, se a gc, mégis hihetetlen mennyiségű exkluzív cím jött rá. Persze nem azt mondom, hogy ne legyen verseny, csak, hogy van ellenpélda is :)
24.
24.
Intricate
#23: Nem kepzeld nem bamultam senki szatyrat, de tudod le lehet szurni mar a vasarlokon is, meg a szovegbol... Az ott levo emberek 80% a PS4 polcainal/standal nezelodott... Ami valoszinu nem azert van mert, fuu Xbox-ot akartak venni :) En nem tudom miert faj az embereknek a teny... Es azert lennek tulok, mert leirtam a tapasztalasom amit a sajat szememmel lattam??? Hmmm.. Eznekem ugy tunik ez ketsegbeeso rugdalozas a reszedrol, hogy vedjed kicsit az Xbox segget..

Egyebkent en nem azt mondom, hogy annak orulnek ha mindenki PS4-et venne, mert a harc igenis jot tesz nekunk jatekosoknak ez tiszta sor.. De egyertelmu melyik van az elen a harcban, ha nektek ez nem egyertelmu azzal tenyleg nem lehet mit csinalni... A szemellenzot csak magadnak veheted le, ugyis csak azt latjatok amit akartok...
23.
23.
supair
#21: Benn ültél a kasszában és meredten bámultad kinek mi van a bevásárló szatyrában.
Aki nem mutatta meg azt fel a kezekkel kiáltással,és egy szappanpisztoly lóbálásával kényszerítetted arra,hogy mutassa meg mit vett.
Még viccnek is rossz vagy.
Ámulok és bámulok mekkora tulok vagy.Már csak a b@zernyák haverodat várom,hogy mit süt el nekünk ma estére. :-))))
22.
22.
Gykrizsi
#21: De ez le is volt írva a cikkben, hogy csak amerika.
21.
21.
Intricate
Kicsit google-zon ra akit erdekel jobban, mekkora baromsag ez a cikk :)
1. Csak Amerika, azon belul is cak Wallmart/Target supermarket adatai.

En angliaban elek, is voltam bent a Game-ben aznap, Itt mindenki a PS4 ultiamte bundle-t vitte mindenki. PS4+ extra contrroller+GTA V+TLoU+Driveclub+Steering Racing wheel+12 honap psn elofizetes volt 419£. Xbox-ot, bar hegyekben allt a platformon, nem kapkodtak el. Nem azt mondom nem vittek belole, de lenyegesen kevesebbett. Legalabbis amig en ott voltam, kb 1 ora amig sorban altunk. De sebaj majd jon megint a cikk 2 het mulva, hogy megsem az X1-vitte a black friday-t :) Mint ahogy azt mar megszokhattuk az ilyen hireknel. Persze a globalis piacot nezve :)
20.
20.
ADMlN
Nem látom értelmét a ki mennyit adott el vitáknak, de mindenesetre mindig vicces látni ahogy a PS fanok rektálisan kezdenek el vérezni az ilyen hírek láttán. Egysíkú, pénisz-méregető kommentjeik mindig bájosan bugyuták. :)
19.
19.
Daveout
Reméltem hogy viccnek fogod fel, nem okoskodásnak. ;)
18.
18.
ati herceg
#17: öhööm.meséélj mééég
17.
17.
Daveout
:)) lefordítom biora. Ha egy faluban csak egy tehenész van, akkor monopol helyzete miatt az egekbe vetheti a tej árát...de ha már ketten vannak, akkor egymás alá mennek árakban és az a falu lakosságának jóóó...:))))
16.
16.
cannondale
#14: Mc Donalds vs Burger king ezért ad műanyag kamu hamburgert, mert van konkurencia? :)
De ha nemlenne, akkor még szarabb adna.
(jó tudni)
Bocs:)
15.
15.
BloodyDeath
Gratula!! Végre sikerült fellendűlnie a ONE-nak. Ez csak jó hír. Ahogy azt Daveout is írta. Noha én mindig is ps-t favorizáltam, de ha xbox-ra kiadnak számomra értékelhető exlusive játékokat, akkor megveszem. Csak úgy mint az elöző genben is.
14.
14.
Daveout
Sok box fikázó (Playstation 4 -ből 15 millát adtak el Xbox-ból meg 8 milliót) csak azt nem érti meg, hogy ha nincs konkurencia akkor nincs verseny, márpedig ha nincs verseny akkor nem jönnek az exclusivok.!!! és ha egy konzolgyárnak nincsenek exclusivjai akkor az szarik a piacra.
Magyarul ha fullba nyomod a kretént, akkor nem gyün Oscarbácsi...
13.
13.
Habbobitas
Nem. Az a lényeg, hogy Xbox one-ból sokkal több fogyott.:)
12.
12.
cannondale
Csóró a téren (fekete péntek)
11.
11.
ati herceg
És akkor mivan?? Playstation 4 -ből 15 millát adtak el Xbox-ból meg 8 milliót.
Ennyi a lényeg és nem több.
10.
10.
kopic
Ennek örülök ! Nem szabad hagyni, hogy a PS4 még jobban elhúzzon.
8.
8.
Ecneb
Nem lehet, hogy azért mert PS4-et már mindenki beszerezte, így kevesebbet vettek most?
7.
7.
elderath
Mondjuk ez csak elemzés és nem a valós értékek. Tavaly is ugyanez a cég box győzelmet írt és mégis ps ment el több, úgyhogy ezt nem kell készpénznek venni. Van esély, hogy a jó bundlek meg árak miatt most tényleg több ment el, de szerintem közel sem ennyivel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...