Frissítve: Gondok a Steam ünnepi aukciójával

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 13.
  • Hír
Link másolása
Habár a Steam csapata gőzerővel készül a karácsonyra, azért nem megy minden makulátlanul náluk. A PayPal (megint) lelőtte a nagy akciósorozatuk rajtját, a Holiday Auctiont pedig le kellett állítani ideiglenesen.

A Steam két nagyobb eseménnyel is készül a karácsonyra, az egyik a Winter Sale nevű akciósorozat, a másik pedig a Holiday Auction. Mindkettő körül akadtak problémák.

A Steam Winter Sale december 18-án, vagyis a karácsony előtti utolsó csütörtökön fog elrajtolni, pont úgy, mint tavaly. A gond csak az, hogy ezt nem a Valve-tól tudtuk meg, a csapat hivatalos bejelentését megelőzte ugyanis a PayPal, ami az egyik hírlevelében lőtte le, hogy mikor kezd masszív leárazásba a Steam.

Persze túl sok meglepetés amúgy sem ért volna minket, de ettől függetlenül a Valve srácai elbeszélgethetnének a PayPal illetékeseivel, elvégre már az ősszel is ők szellőztették meg idő előtt az Autumn Sale rajtját.

Aki egyébként nem bírja ki december 18-ig, a GOG-on vagy a Humble Store-ban költekezhet.

Ideiglenesen leállt a Steam Holiday Auction

A Valve másik nagy attrakciója a Steam Holiday Auction lett volna - illetve most is az, csak most éppen ideglenesen nem elérhető.

Ennek keretei között a játékosok a különböző közösségi holmijaikat (Trading Cardok, emotikonok, hátterek) drágakövekre válthatják, amiket azután nemcsak Trading Card Booster csomagokba forgathatnak vissza, hanem játékokra is licitálhatnak velük.

Az aukció első fordulója december 15-én ér véget elvileg, utána pedig 45 percenként jön egy újabb, és mindez egészen december 18-ig tart majd. Az addig hátralévő időben közel 2 ezer játék 100 kópiáját osztják szét azok között, akik a legtöbb követ dobták az adott címre.

Az árverés viszont most szünetel, a Redditen olvasható infók szerint azért, mert néhány júzernél abnormálisan sok drágakő van, ami nyilván torzítja a licitet. Hogy mikor indul újra a móka, és hogy milyen változtatásokat eszközöl rajta a Valve, az még nem derült ki.

Frissítve! Újraindult a rendszer, ám a Valve törölt minden eddigi tranzakciót. Mindenki visszakapja a drágaköveit és az eddigi vásárlásokat is megtérítik. Ennek ellenére aki az első napon részt vett bármilyen cserében, az egy ingyen Counter-Strike: Global Offensive-vel gazdagodik.

7.
7.
Extol
Hát licitáltam e gy filléres játékra, 2 óra múlva már a dupláját kellett volna rátennem... Feladom!
5.
5.
randall13
#4: Nekem mi rossz származik abból, hogy a sok szar kártyámat eladhatom és vehetek belőlük játékot? Ja hogy levonja a "forgalmi adót"? Kit érdekel, úgy sem én fizetem.
Mer te mit kezdesz azzal a sok képpel hogy ilyen érzékenyen érint? Növeli az e-péniszt, másra nem jó.
4.
4.
crytek
Valvénál mekkora arcok vannak te atyauristen. Ha a mi országunkat is ilyen pénzt termelő emberek alkotnák apám....

Sokan azt hiszik hogy ez a játékosoknak jó ,holott csakis nekik mert a sok szar eladásával levonják a sarcukat és ömlik a több millió dollár naponta.
Soha nem lesz HL3 mert anélkül is dől a della.
3.
3.
Extol
Ezt a drágaköves dolgot még nem próbáltam, lehet érdemes lenne megnézni, mert csomó olyan holmim van amit nem tudok eladni, mert semmit se ér
2.
2.
audio_assassin
#1: az remélem megvan, hogy nem azért lett egyeseknek milliő gem-je, hanem kihasználták azt az exploit-t, hogy 1000 gem-ből nem 1 zsáknyi lett(csak 1000-sével bezsákolva lehetett eladni piacon óder cserélni másokkal), hanem több, így végtelen mennyiséget tudtak létrehozni kellő idővel, akiknek többmillió emotion-je/felesleges kártyája/háttere van, annak ígyis-úgyis lesz sok gem-je, de ő bele is ölt mindebbe sokszáz-ezer eurót...
1.
1.
br1Koo
Mondjuk ez várható volt.. Sajnos a steam pont attól steam, hogy vannak olyan emberek akiknek hihetetlenül magas összegű cuccuk van. Így egy ilyen akció szinte teljesen felesleges, mert a halandó emberek nem képesek versenyezni ezzel, tehát nem is lesz semmi buli vagy izgalom belőle, csak idegeskedés. Pedig jó ötletnek tartottam, de egyből eladtam inkább az összes gememet amit beváltottam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...