Kevesebb Call of Duty fogyott Amerikában az idén

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 15.
  • Biznisz
Link másolása
Amerikában már biztos bejött az elemzők becslése, miszerint idén is folytatódik a Call of Duty-sorozat eladásainak csökkenése. Ettől függetlenül így is az Advanced Warfare volt az USA legkeresettebb játéka 2014-ben.

Idén is azt jósolták az elemzők, hogy csökkenni fognak az aktuális Call of Duty-epizód eladásai, és az amerikai adatok alapján már egészen biztosan bejött a számításuk: a Street Insider szerint a játék megjelenése utáni első hónapban 27 százalékkal kevesebb dobozos példány fogyott belőle a Ghosts-hoz képest, ami azok után lehet csalódás az Activision számára, hogy az első héten még növekedést lehetett mérni éves szinten.

Habár a Street Insider szerint a digitális eladások mérsékelhetik a visszaesést, összességében akkor sem számíthat túl rózsás eredményre a kiadó. A mostani 27 százalékos visszaeséshez egyébként tessék hozzáadni, hogy már a Ghosts-ból is 19 százalékkal kevesebb példány talált gazdára a Black Ops II-höz képest, ahogy annak idején az is alulmúlta 17 százalékkal az elődjét, a Modern Warfare 3-at. Ha az első havi számokat vesszük, az Advanced Warfare 49 százalékos mínuszban van a Modern Warfare 3-hoz képest.

Ami pozitív lehet viszont, az az, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare így is az év legkeresettebb játéka Amerikában, sőt a konzolos változatok esetében platformonként is bezsebelt egy-egy aranyérmet. Az Activision azért sem panaszkodhat, mert a második a Destiny lett, ami az új IP-k között is éllovas volt, a gyerekjátékok frontján pedig a Skylanders győzött.

9.
9.
"Mikelgun82" Egyetértek veled ott meg volt izgalom és brutál akció dús volt. Imádtam. A multi részt nem mert agyament lövölde.
8.
8.
MikelGun82
Nagy a gépigénye, konzolt váltok stb stb :) Nem egyszerűbb belátni, hogy egyre gagyibb? Aki játszott a régiekkel annak igen is fáj a dolog, de ettől még ugyan úgy csak 2-3 hétig játszható jobb esetben :) Számomra a 4 és az 5 volt magávalragadó, azóta azt a feelinget várom, eddig hiába...
7.
7.
h.jozsa
jó játék,de könnyen felejthető
másodjára már ne, nagyon akarodzott nekifogni!
6.
6.
Aanash
A baj az hogy tökmindegy mennyire lesz már unalmas akkor is tolni fogják az új részeket...
Assassin's Creed-et is ez ölte meg..
Új volt jó volt,sok fogyott belőle..hajrá mégtöbbet jön a pénz rendesen...
Minek újítani ha ebből is van bevétel?.....
5.
5.
Falcon
sokan generációváltás előtt vannak ezért nem veszem meg már csak pár hónap múlva ps4 re és rengetegen vannak még így vele hogyhogy kár őket siratni

de pár dologban visszatérhetnének az alapokhoz például a pálya szavazás nagyon idegesítő egy pályán 50 x megyek míg a másikon 1x mert leszavazzák pl a downturn mw3 pályát és azon veszem észre magam hogy 5-6 pályán játszok folyton nem tudom minek találták ki akinek nem tetszik ami jön az lépjen ki a lobbybol
és sok a kicsi vagy újra feldolgozott pálya
de mit várok 8 éveseknek csinálják
4.
4.
Neo1989
Ezt addig fogják nyomni míg át nem fordul látványosan veszteségbe.
Ezt megelözhetnék mondjuk azzal h pl csak 3 évente jönne ki egy, de az AC túlságosan profit hajhász ahhoz h ezt belássa.
Pedig tanulhatna pl EA-töl.
Bár mondjuk ha holnaptól nem lenne a COD mint Brand akkor is annyi pénz összekalapoztak már h úszhatnak benne.
3.
3.
Szerintem az MW2 óta a legjobb rész, a többi a közelébe sem ér. És ezt is mutatja, hogy kevesebbet adtak el belőle, az alap idiótáknak már nem megy az ugrándozás, ráadásul nehezebb kempelni benne...(tisztelet a kivételnek!).
2.
2.
Dark_Temptation
a hétvégén kipróbáltam. nagyon vártam azt hittem, hogy ez 1 tényleg profi új rész. aztán felraktam, hát low-on alig bírtam futtatni, míg a bf4 megy highon full hd-n. + ez az exo suit akkora 1 faszság egyáltalán nem tesz hozzá a játékhoz, sőt inkább elvesz. 3-4 óra játék után már első voltam a ranglistákon, olyan statokkal amik a profiknak szoktak lenni. elég unalmas, szar játék.
1.
1.
gerappa
Na mi az? Már ott is unják a banánt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...