Microsoft: eljött az ideje, hogy beszéljünk a PC-ről

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 15.
  • Teaser
Link másolása
Habár a Microsoft már jó ideje esküdözik, hogy nem feledkezett el a PC-sekről, a nagy windowsos tervekből eddig nem láttunk semmit. Ha minden igaz, januárban sokkal okosabbak leszünk.

2015. január 21-én Windows 10-es rendezvényt tart a Microsoft, amire a gamereknek is érdemes lehet odafigyelniük: nagyon úgy tűnik, hogy a redmondiak végre beavatnak minket azokba a terveikbe, amelyek a PC-s játékkal kapcsolatosak. Maga Phil Spencer írta azt a Twitteren, hogy "eljött az ideje annak, hogy a windowsos játékról beszéljenek".

Ami határozottan előrelépés a cég korábbi nyilatkozataihoz képest. A Microsoft az utóbbi években elsősorban az Xboxra fókuszált, ha játékról volt szó, és bár a rajongók és az újságírók kérdéseire újra és újra elkötelezte magát a PC-sek mellett, a nagy tervek belengetésén kívül túl sok konkrétumot nem mondtak, csak türelemre intettek bennünket.

Xbox app például biztosan lesz

Érdekesség, hogy pont most került ki a Windows 10 egy újabb buildje is, amibe nemcsak a - Windows Phone-ról már ismerős - Cortana került be a The Verge szerint, hanem egy Xbox alkalmazás is. Ahogy az appról készült screenshoton is látható (fent), a programon keresztül nézegethetjük majd az achievementjeinket, hozzáférhetünk az Xbox Store-hoz, de ránézhetünk a barátlistánkra, illetve az azok aktivitását listázó feedet is követhetjük a segítségével.

85.
85.
DON GONDOCS
Amúgy vicces hogy ez a seggeszki gyerek csak 4-5 játéktól van úgy felizgulva mintha valami perverz vonzalmat érezne irántuk UNCharted ,Geow, Killzone....stb
Érdekes hogy olyan kiemelkedő játékokat sosem említett mint a Metal Gear Solid 4, Heavenly Sword, Resistance,SOCOM 4, Ni No Kuni, Little big planet..és még sorolhatnám
84.
84.
Yetikoma
#79: Egyszer bennem is felötlött ez a lehetőség, de mikor hangot adtamneki akkor jól le lettem teremtve, hogy minek szivatok valakit akinek papírja van erről...? Törödjek csak a saját dolgommal. Azóta nem foglakoztam kérdéssel. Nálam általában megy a win bár főleg csak játékoknál használom itthon, ezért elkönyveltem hogy ez ilyen és kész. De most, hogy ezt mondod. Lehet egyszer összeszedem magam és megpróbálom rendbe tenni azokat a gépeket.
83.
83.
makkandis
Szerintem a pc-s piac egész jól elvan az ms nélkül is, persze op rendszer kell, de kb. ennyi. Na jó egy új AoE-t se tolnék félre fanyalogva, de szerintem ez a hajó már elúszott.
79.
79.
Stranger
#73: Hát akkor gratulálok a rendszergazdának (ha egyáltalán van), mert valami iszonyat elvan barmolva azokon a gépeken. Bár ilyet nem is lehet csinálni, csak szándékosan. Gondolok itt akár vírusra. Kb. a windows 98 óta nem láttam kifagyós office-t, az is csak azért lehetett mert 32Mb RAM volt a gépben. Azért ha tényleg ilyen gyakoriak lennének a hibák windows-on, már rég megszűnt volna. Ott valami más hiba lesz, ha más op. rendszerrel jó, akkor valaki trollkodik.
75.
75.
Yetikoma
#74: Én ikább a szubdimenzionális metarészecske gyórsítókra gondoltam, de ez is egy jó ötlet majd utánna nézek.
74.
74.
randall13
#73: Nem lehet, hogy kiégett pár elektroncső?
73.
73.
Yetikoma
#71: Hát nagyon változatos gépeken fut, de mindegyiken megvan a minimum rendszeer követelmény. Az Xp-sek a legstabilabbak azokkal nem szokott probléma lenni (van rá példa pl a gimp futása alatt egyszerűen újra indítja agépt annyi üzenettel, hogy hattalmas hiba történt bocs, ezen a gépen a linux még egyszer nem csinált ilyet) a Win 8-asok az újabbak viszont sorozatban csinálak hülyeségeket. Nálunk sajnos a rossz illesztő program is felmegy és van mikor csak pár nap múlva okoz gondot (ezt nem is értem hogy lehet, de ha cseréljük akkor minden megy rendben). Az a tapasztalat, hogy első pár hónapot gondd nélkül végig viszik utánna egyik gépen egyikfajta másik gépen másik fajta érdekeségek jelennek meg. (Pedig nem nagyon kerülrá sok új program ezidő alatt).

Pl.: egyik gép sleepből alig tud felébredni és minden megnyitott weboldal elszáll.

Másik gépen meg néha olyan sokat rohangál a system és az egyéb programok, hogy belassítják az egész rendszert. Ezek SAmsung Ativ book 8-asok.

Van ahol folyamatosan random fagy bármilyen program word, fox, excel, matlab... és akkor ki írja hogy infót gyűjt a hibáról minden addigi munka elszáll a semmibe és újra indúl. (az én gépemen legutóbb egy ppt szerkesztésnél megpróbáltam kitörölni egy mondatot és az volt neki annyira sok, hogy az egész mindnség lefagyott csak az egret lehetet mozgatni).

Persze az ubuntu és a Mac is csinál néha bakit, de akkor leállítja azt az egy programot és kb 2 másodpec töltögetés után mehet tovább a munka (gyakran ugyan azon a gépen futnak). vagy ha komoly rendszer igényű programot futtatok addig az OP-rendszer nem kezdi l flzabálni a teljesítményt csak ha végeztem.

Azt belátom, hogy az elbarmolt illesztő program az én hibám és azt vállalom is, csak érdeks, hogy a hozzánemértésemből a többi oprendszeren eddig még nem sikrült ilyen dolgokat produkálnom (persze nemis frissítünk rögtön a lgujabb ubuntura ). Nekem tetszik a win és szeretem is a játékok miatt, de a három közül ezt tartom a leginstabilabbnak és bugosabbnak.
71.
71.
Stranger
#70: Én most tettem fel az egyik régi gépünkre a 8.1-t. Intel E2160, 2GB RAM, 8400GS videokártya. Teljesen jól megy. Ha nektek a Firefox betesz a windowsnak akkor egyszerűen a gép egy elavult szar. Gondolom 1GB alatti memória, stb. Egy elbarmolt illesztőprogram már user error. Lekell szedni a legújabbat a gyártó oldaláról és kész. Hangkártyával már szinte nem is kell vesződni, mert felismeri alapból az op.rendszer. Persze azért jó feltenni a rendeset. Azt meg nem értem mitől akadna, ha nem jót szedsz le, fel sem települ. Milyen gépeket használtok milyen winnel?
70.
70.
Yetikoma
#25: Nem győztélmeg.

Nekem a munkahelyemen dolgoznom kell windosal linuxal (Ubuntu és minth) és Mac OS-el . messze a win a legyengébb. Ha egy elakadtt feladat után a feladat kezelőt méltóztatik elindítani az már nagy eredmény. Persze nem vagyok informatikus így nem értek hozzá, de úgytünik azoksem akik megírták, vagy valami furcsa reklámfogásnak szánják, hogy néha a saját prezentációjukon lefagy vagy nem működik a progi?

Lehet én élek rosszhelyen, de itt néha egy egyszerű firefox betesz a windosnak vagy egy véletlen elbarmolt illesztőprogram frissítés és akkor keressem meg azt az opciót amivel nem akad a hangkártya és a videókártya mert másra sincs időm. De persze biztos van akinek bejön mert nagyon megy a szekere a micro-nak. Én esküszöm próbáltam megszeretni, nekem nem megy szerencsére van más opcióm otthonra.

(és utólag is köszönöm, hogy válaszoltál és nem csak a helyesírási hibákat soroltad fel... azok ugyanis kiírthatatlanúl gyarló létezésem részévé váltak)
69.
69.
latis666
Nekem win 8.1 van minden gépemen és másodlagossá tehető alapból a metro felület, szóval asztallal használom. A metroba csak akkor megyek ha valami nincs az asztalon akkor is azonnal keres és gyors. Régen én is csináltam rá start menüt de ma már belátom hogy felesleges. Semmi nincs rajta amit ne érnék el hamarabb. Gyorsabb a keresés mint ha a start menüben kattintgatnék. Jó volt a win7 (az xp óta a legjobb) de nem váltanék vissza.
63.
63.
StormSpirit
#57 Mi a problémád a Steam-el?
61.
61.
Stranger
#59: Vagy trollkodik vagy hülye. Kár vele vitatkozni.
60.
60.
Stranger
#21: Sztem semmi baj nincs a metros felülettel. Nagyon jól személyreszabható, tudom h melyik programokat találok ott és melyeket az asztalon. Bár kényelmesen elfér a metro felületen is minden. Csak egy gombnyomás a billen, bejön és már nyomathatom is a programot, nem kell a startmenüben matatni. Ettől most mi lenne kényelmesebb? Komolyan nem értem.
A gépházas dolgok tényleg feleslegesek, az biztos h valamilyen tabletes szarból került át. De ott is elég egyszer beállítani a dolgokat és többet nem nagyon kell hozzányúlni. Vezérlőpult pedig tök ugyan az mint eddig, mindent megtalálsz ott.

Néhány embernek pedig olyan gondja van itt komolyan mondom... ha normálisan használnátok az op. rendszeretek nem lennének ilyen gondok.
Amúgy teljesítményben kurvára ugyan az mint a Win7, nagyon kis különbségek vannak, azok is a régebbi tesztekben amikor még nem voltak olyan kiforrott driverek. De mitől is futna jobban egy játék Win8 alatt? Nincsenek csodák. Max persze a DX11.1. Van is egy teljes ami kihasználja.
55.
55.
StormSpirit
Csak aztán nehogy az legyen a vége ennek az egésznek hogy előállnak valami GfWL utóddal.
De már ezt az Xbox alkalmazást is teljesen feleslegesnek és haszontalannak tartom. Csak arra való hogy a Microsoft a PC-sek torkán is lenyomja az xbox sz@rságukat.
Nyilvánvaló hogy a PC-sek inkább a Steam-et részesítik előnyben. Miért nem kötnek valami szerződést hogy pl az új windows-hoz már előre fel legyen telepítve a Steam?
54.
54.
A Pulyka
#47: Remélem minél elobb torolnek :)

....hisz velem megtették, pár percen belul a 3 éves regisztráciommal, mert egyszer úgy dontottem, hogy hasonlo okádékkal pakolom meg a kommentszekciot.
Egyébként remélem hamarosan elkezdenek foglalkozni a pc-vel is, hisz a pc-s spanjaimnak nincs mivel nyomulniuk.
53.
53.
A Pulyka
#51: Aztán meg felébredsz, és a kezed a bilibe :)
51.
51.
A cikkhez.
"Hírek
Microsoft: eljött az ideje, hogy beszéljünk a PC-ről.."
Nem beszelni kene rola .
Kibaszni afostos konzoljukat a picsaba.
Csinalni a windowsbol egy gamer valtozatot is es nem hazon belul ket szart tamogatni hanem egyet de azt jol.
Igy nem lenne pc meg kekszboksz excluzivkodo baromkodas.
Kibekulni a hulye gabe newell-el.
Es lemosni a sonyt a picsaba.
50.
50.
#21: A skizofren dologgal egyet kell ertsek.
A sajatgepet vagy computer vagy hogy a lofaszba hivjak ugyanugy kirakhato a desktopra.
Es a win7esen is el lehet tuntetni a kikaval meg a tobbi szarral egyutt.
49.
49.
#8: Az agyadban van kaosz.
Nem gondolkodtal meg valamilyen konzolon?
Az tokeletesen idiot proof...
48.
48.
#5: A metro a kezelofelulet, a 2033 meg egy game...
:D
46.
46.
toriell
Nekem semmi bajom sincs a W8 al:) Eddig a legjobb lett.
43.
43.
amperovszki
bocs a zavarásért:

a pléhbox vs PC war merre zajlik máma, mer látom hogy ez itt a winhétnyócas?

előre is kösz, csak így továb ! :DD
40.
40.
Lorthirash
Én már Windows 10-et használok már egy hónapja kb eddig nagyon jónak tűnik , de még látszik hogy azért béta.
Ha majd jön a dx12 meg az a ár dolog amit ígértek akkor komoly lesz.
37.
37.
Chrysh
#34: Hagyd csak, úgyis csak rövid ideig köhögheti tele a komment szekciót a magasröptű gondolataival.
36.
36.
Lacek896
DX12-t a népnek! Ha csak a fele lesz igaz az eddigi pletykáknak nagyon csúnya teljesítményjavulás lesz. Persze hiszem ha látom, de bizakodjunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...