17 milliárdos házat vett a Minecraft alkotója

  • Írta: Shifty
  • 2014. december 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Markus "Notch" Persson a Minecraft alkotója a Microsofttal kötött üzlet után degeszre kereste magát, milliárdjait pedig olyan úri huncutságokra költi, mint Beverly Hills legdrágább háza, amit 17 milliárd forintért vásárolt meg.

Bár a Mojang alapítója és az elképesztően sikeres Minecraft alkotója, Markus Persson magát mindig is a játékipar egy olyan figurájának igyekezett beállítani, akit nem érdekel a pénz, azért nemrég mégis túladott alkotásán, a Microsoft ugyanis 2,5 milliárd dollárért vásárolta meg azt.

A képmutatásból jeles Persson itt nem állt meg, a napokban ugyanis kiderült, 17 milliárd forintért megvásárolta Beverly Hills legdrágább házát. S hogy ezért cserébe mit kínál a ház? Nyolc szobát, tizenöt fürdőszobát, Los Angeles-i panorámát, édességszobát, iPaddel irányítható külön mozitermet, medencét és szökőkutat.

 

38.
38.
Kulakalács23
37.
37.
Necreon
Nem hülye gyerek egy Nocht. Értsd, nem hiszem hogy elbaszná a pénzének egy akkora részét, amiből ne élhetné le (ő és talán leendő gyereke(i?)) az életét úgy hogy nem hogy panaszra nem lehet oka, de kifejezetten luxusban.

Na ennek fényében, mi pénze lehet ha neki egy ilyen ház "csak úgy" belefért?!

GG man, well played
36.
36.
SP4C3F0X
Microsoft is előbb vagy utóbb beleesik abba a csapdába mint a csődbe ment társai. Minden szart felvásárolnak amiből később nem tudnak nyereséget termelni aztán végük lesz mint a botnak.
35.
35.
GAMEROD
Különben összekeveritek a kecó és pecó fogalmát. Mondjuk életkorfüggő.
34.
34.
GAMEROD
Jobb időkben hasonló játékokért egy fillért nem kértek a fejlesztők. Csak közbe rájöttek hogy miért ne fizessen a paraszt, ha rászedhető.
33.
33.
suresz
az hogy valaki azt mondja, hogy nem érdekli a pénz és vesz egy drága kecót, mert van rá pénze, az nem képmutatás!
32.
32.
mestermagyar
#31: Figy, notch már dolgozott (akkor még csapatban) ugyanezzel a koncepcióval a minecraft előtt jóval a wurm online keretein belül. Nem látom, mégsem, hogy az annyira sikeres...
31.
31.
randall13
#28: A lehetőség mindenkinek adott volt egy Minecraftra, hatalmas tudás sem kell hozzá. YT-n van fent videó, amiben 1 hét alatt összedobják a játék alapjait Unityben.
30.
30.
valti61
ez vagy 3*akkora mint ahol én lakok
29.
29.
l4cyk4
#16: Minden egyes szavadból süt az önzés és az ilyen cselekedetekből is mint ami a cikkben olvasható. A baj az, hogy lassan 7,3 milliárdan leszünk a bolygón és emiatt ez a gondolkodásmód teljességgel tarthatatlan és hosszútávon káros.
28.
28.
Angelwing
#16: ha magyarországon dolgozol,akkor aztán jutsz valahova mi?...többi mondokámat ki lehet találni.
27.
27.
MikelGun82
Nem rossz, de én... Na ezt akkor kell folytatni, amikor a számlán van 400 Milliárd, abból 17-et egy házra, semmi :)
26.
26.
McFláj
ennyi pénzért már a balatonon is tudott volna veni nyaralót
25.
25.
br1Koo
Csinos pecó, de én csak házibulira tartanám tele bukszákkal. Amúgy énis inkább laknék egy szép belvárosi lakásban, ami kisebb. Abban is lehetnek full-extra dolgok, csinálnék konkrétan egy kotzka szobát minden földi jóval. :)
24.
24.
cannondale
Megépítteti magának, feláron:)
23.
23.
Kraudo
Esetleg arra nem gondoltok, hogy befektetés gyanánt vette az ingatlant? Ha le is gyatyásodik eladja. Gondja nem lesz..
22.
22.
sasncore
#16: Ez a kretén, úgy tapsolja el pénzt mintha nyert volna a lottón:)
21.
21.
NECROSMOKE
Be jol tette ! Hiszen o is 1X el.
20.
20.
godach
Halastó + faház + wi-fi +pia.
Elég!
18.
18.
Kazuya
#16: Na a Troll megint jön :D
16.
16.
Bobby Kotick
#3: Hát ez annyira tipikus :)
Nyerni a lottón mi?
Nem lehet hogy dolgozni kellene?
Szerinted ez a nyakszakállas nerd nyert a lottón?
Abból alapította a stúdióját? :) Nem hanem dolgozott és eljutott oda hogy saját magának dolgozzon, aztán nagyon bejött neki a dolog.
Ez mutatja sokan miért tartanak errefelé ott ahol, várnak a sült galambra meg nyerni akarnak lottón, arrafelé meg inkább dolgoznak. Az egyik most vett házat majdnem 20 millió dollárért a másik meg a neten ábrándozik...
15.
15.
ATi0021
Van amit átrendeznék benne, de amúgy tényleg nagyon szép ingatlan. Amúgy remélem senki se hiszi, hogy egyedül lesz, ha van pénze millió "barátja és barátnője" is lesz akikkel megoszthatja. Engem ez a része zavarna, sohase lehet tudni miért vannak ott Veled.

Magam részéről inkább Miamit vagy Hawaiit céloztam volna be. Bár szerintem idővel azt is meglehet unni ahogy ezt is. Másik USAban elég szép ingatlanadót kell fizetni, ami 80 millió után biztos nem kevés havi szinten.... bár 2.5 milliárdot ha tud beosztani egy életre akkor .....
14.
14.
Lacek896
#11: Lehet már túl van rajta, csak még az adóbevallásán "elfelejtette" feltüntetni.
13.
13.
TheNick
Nem látom a problémát, azt csinál a pénzével, amit akar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...