GDC 2015: Bejelentésekre készül a Valve

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 9.
  • Teaser
Link másolása
Bejelentésekre készül a Valve az idei Game Developers Conference keretei között, na persze nem a Half-Life folytatásáról fog beszélni, hanem a Steam Machine-ekről hallhatunk majd újra.

A Steam Machine-programba is beszálló Origin PC vezérigazgatója, Kevin Wasielewski árulta el a GameSpotnak, hogy a Valve mostanában véglegesítette a Steam Controller dizájnját, amit majd a márciusi GDC-n fog újra bemutatni.

A Steam Controller eredeti terve - ma már nagyon nem így néz ki.

"A GDC-n többet is mondanak majd, mi is ott leszünk, de ez minden, amit mondhatunk. Előrukkoltak anno a kontrollerrel, megkapták az első visszajelzéseket, ami után át kellett alakítaniuk azt; aztán még több visszajelzés érkezett, és megint bele kellett nyúlniuk. Ezen körülbelül háromszor-négyszer mentek keresztül, de mostanra véglegesítették a cuccot, már gyártatják, és a GDC kapcsán készülnek további bejelentésekre."

Az tulajdonképpen nem újdonság, hogy a Steam Controllert átalakították, erről és az ennek köszönhető késésről több hír is kiszivárgott tavaly, legutóbb decemberben hallottunk egy változtatásról. Érdekesebb viszont, hogy Wasielewski azt is elmondta: szerinte a Steam Machine, mint fogalom mára "halott". Ők inkább a "nappaliba szánt PC" elnevezést használják, ez viszont szerinte sem újdonság - "ilyen PC-k mindig voltak, most csak egyszerűen úgy tűnik, nagyobb rájuk az igény".

A Valve természetesen cáfolta, hogy a Steam Machine kifejezés halott lenne, és annyit tett hozzá a fentiekhez: az idei GDC-n a megszokottnál nagyobb kitelepüléssel jelentkeznek, idén ezért marad el a Steam Dev Days konferencia is.

38.
38.
amperovszki
#37: szvsz az Ep1 kábé filler epizód volt
34.
34.
amperovszki
húúú, most nézem a címet, mi a hír (még nem olvastam el a cikket)

jön a HL3? ugye jön?
33.
33.
br1Koo
#21: Maradjunk annyiban, hogy egy valve játékot már csak azért is megvesz, vagy játszik az ember, mert a valve készítette(én speciel így vagyok ezzel), a half-life cím meg önmagában minőséget, kreativitást, élményt és egyediséget takar. A half-life-al megtehetik azt, hogy nem követik a trendeket, mert mindig is egy sajátos, úttörő produktum volt. Valójában csak ők tudhatják, hogy mi is folyik a háttérben, én reménykedek, hogy a sok kiadott játékuknak azért nincs harmadik része, mert a hármast azzal akarják először elérni amivel kezdődött az egész sikersorozatuk. Kitudja, lehet hogy direkt húzzák az emberek agyát, mert ez csak nagyobb reklám az egésznek. Gondoljatok csak bele, hogy az interneten gyakorlatilag mém lett ebből a hl3-as összeadogatós összeesküvés elméletes dologból(komolyan, melyik más játék tudná ugyanezt elérni?). Szerintem szeretik annyira a játékaikat, főleg a hl-t, hogy dolgozzanak rajta, és egy ekkora mesterségesen előállított kavarodást idézzenek elő az emberek fejében.

TALÁLGATÁSTALÁLGATÁSTALÁLGATÁSTALÁLGATÁSTALÁLGATÁS
32.
32.
br1Koo
#10: https://www.youtube.com/watch?v=KjCSVZ3OQ8k Ebben a videóban részletezi többek között ezt is a srác :)
30.
30.
Chrysh
Szóval a Valve azért nem csinálna HL3-at (a lentebbi kommentek alapján), mert a Steammel így is hülyére keresek magukat? Szóval ezek szerint akkor csinálnak HL3-at, amikor majd a csőd szélén táncolnak? Könyörgöm valaki magyarázza meg ezt a gondolatmenetet, mert lehet, hogy csak velem van a baj!!!

Máskülönben meg ha a Steam Machinebe esetlegesen annyi pénzt beleölnek, akkor adná magát az új HL, hogy az új konzolt felvirágoztassák, vagy ha nemmást azért, hogy ha bukta lenne, ezzel kompenzálják a felmerülő veszteségeket, nem?
23.
23.
kopic
HL3 soha az életben nem lesz, mivel ez a köcsög Valve halálra keresi magát a CS, Dotaval, Steamel.
21.
21.
Grabowsky30+
A HL3nak sajnos az lett a veszte, hogy a steam, mint szolgáltatás nagyon bejött és degeszre tömik vele a zsebüket sokat nem is kell érte tenni! Egy ilyen cím, mint a HL3 nagyon nagyon sok pénzt emésztene fel és igen kockázatos 2 ilyen erős előző rész után egy harmadikat megcsinálni! Mi van ha nem sikerül olyan jóra? Mi van ha nem szeretik majd a rajongók, akik egy ilyen címnél igen kritikusak! Azóta eltelt idő alatt az fps-ek is megváltoztak, story alapú nem is igazán van ami van az meg átment szerepjátékosba (fc3-4, bioshock i. ), a másik fele meg inkább multira van kihegyezve (cod, bf) és csak dísznek van benne single player rész is! Lehet, ha a HL3 megjelenne és a második rész koncepcióját vinné tovább (egyszerű játékmenet mész/lősz, de ügyes fejtörők) egy űrt töltene be, de az is lehet, hogy ez az űr nem véletlenül keletkezett! Egy picit az fps műfaj kiment a divatból, HL2 idejében azért jóval több volt még!
16.
16.
névtelenség
#12: Ha ilyesmin gondolkodsz, akkor vedd elő újra.
Tavaly újrajátszottam az első részt a Black Mesa felújítással. Az a játék még mindig tud!
12.
12.
godach
Én mostanában azon gondolkozom, miért is voltam akkora half life fan :hmmm:
10.
10.
Dízel
#8: komolyan érdekelne mi az a legenda. :) csak nehogy igaz legyen...
8.
8.
br1Koo
#6: Még az is lehet, hogy egy új motort készítenek, amivel a hl3 mellett mást is készítenek (teszem azt, egy új day of defeatet *o*). Egyébként ezek a trendek semmit nem változtatnak a valve-n ahogy észrevettem. A global offensive-et elvitték egy kicsit giccs irányba, de amíg más köpködte ki a codokat, addig ők csináltak 2 portal-t, egy tf2-t, 2 left4deadet, egy dotát. Csak ugye ha megnézzük Newell bácsi nem csinált még 3. részt semmiből(egyébként ennek van is egy legendája, hogy miért).
7.
7.
Dízel
Az a baj hogy iszonyatosan sok nyitott kérdés maradt a HL kapcsán. És szemét dolog így átverni a fanatikusokat. Nem lett volna semmi baj ha egy EP3-al szépen elmagyaráznak mindent, lezárják a storyt aztan ennyi... Akkor jöhet miattam 20 év mulva is a HL3...
Az ep2be voltak utalások hogy összekapcsolodik az aperture science (portal) meg a half life, nagyon nagy dolgokat lehetett volna kihozni belőle. De ha csak siman lezarjak egy Ep 3al akkor sem szolt volna senki egy büdös szót sem.
Olyan ez, mint amikor kitépik a kedvenc könyvedből az uccsú 50 oldalt...
6.
6.
adye
Szerintem játékfejlesztő még nem volt annyira nehéz helyzetben mint ők a HL3 kapcsán. A HL1-2 még régi vágású játékmechanikát képvisel, amivel persze nincs semmi baj, ez tette naggyá, így szeretjük. 2005-2006-ban azonban valami megváltozott az (akkori) új generációs konzolok megjelenésével és a trendek kezdtek eltolódni.
Ha jobban belegondolunk a HL2 ettől az iránytól, a mai elvárásoktól jelentősen eltér. Nem mondom, hogy rosszabb, sőt.. De egy forprofit cég azért mégiscsak sokat szeretne eladni a termékéből.
A probléma szerintem abból adódik, hogy nem tudják megalkotni azt a játékot ami kielégíteni hivatott a sorozat rajongóinak, mint a friss (értsd fiatalabb) játékos generációnak igényeit.
Imádom a sorozatot, talán életem legmeghatározóbb játékos élménye volt. Messzemenőkig elégedett lennék ha a 2. rész technikai színvonalán és minden sajátosságaival érkezne egy folytatás, szerintem sokan vagyunk még ezzel így. Üzleti szempontból viszont valljuk be, ennek viszont kevés létjogosultsága lenne manapság.
Azért várok és reménykedem, pillanatnyi megemelkedett pulzusszámmal, hirtelen megizzadt tenyérrel figyelve minden egyes cikket a játékos oldalakon, ahol egy Valve (vagy HL) logóval indul a bevezető. Ha valaki képes megalkotni ezt a játékot, az a Valve csapata, a nyomás miatt viszont nem lennék a bőrükben.
5.
5.
daneelolivaw
tudom, hogy unalmas már minden valve poszt alá hl3 kommentet írni, de nem érdekel.
azért ez már tényleg pofátlanság, amit művelnek, ha nem készítik, akkor jelentsék be, hogy nem csinálják meg, kész. minek húzni több millió rajongó idegeit
3.
3.
Dark_Temptation
Tuti nm lesz hl3 szerintem eddig semmit nm foglalkoztak vele. De miért is tennék? Ott a dota a cs stbstb... Szarrá keresik magukat szart meg tuti nem akarnak.kiadni szóval szerintem a hl3 nagyon messze van...
1.
1.
névtelenség
Annak idején a Steam-et az új HL2 és CS vezette be. Logikus lépés lenne a harmadik résszel felfuttatni az új csoda iránt az érdeklődést. De majd úgyis meglátjuk...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...