Görögország új pénzügyminisztere és a Valve

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Ritkán kapunk olyan hírt, amiben így kapcsolódik össze a politika és a játékvilág: mint kiderült, Görögország új pénzügyminisztere a Valve-nak is dolgozott, méghozzá közgazdasági tanácsadó volt a cégnél.

Yanis Varoufakis közgazdász lett Görögország új pénzügyminisztere, és érdekesség, hogy egy darabig a Valve-nak dolgozott, mint tanácsadó. Az úriembert maga Gabe Newell kereste meg egy állásajánlattal, még 2012-ben, amikor a Team Fortress 2 és a DOTA 2 piactere kezdett felpörögni.


Newell a levelében elmagyarázta Varoufakisnak, hogy itt tulajdonképpen két eltérő, de közös valutát használó virtuális gazdaságnak az összehangolása lenne a feladat, ez pedig pont olyan, mint Németország és Görögország esete az eurózónában. Erre saját elmondása szerint Varoufakis blogja alapján jött rá, és ezért döntött úgy, hogy megkeresi és állást kínál az úriembernek, hátha tud segíteni nekik.

Varoufakis azt mondta, első körben majdnem kapásból törölte Newell levelét, később azonban mégis elment Seattle-be, és megállapodott a Valve-val.

19.
19.
Dercsi
#11: +1 Ne is foglalkozz vele

Valami lehet hogy történik görögben, talán az első ország, ahol nem a párt szineket nézik mikor poziciót osztanak, hanem hogy szakember vagy-e, vagy nem...
18.
18.
Uhu123
#1: Egy ekkora különbségekkel rendelkező valutaövezet tagországainak konjunktúra-ciklusait nagyon nehéz, ha nem lehetetlen harmonizálni. Ebből ered, hogy az Európai Központi Bank nominális kamata más reálkamatot produkál a különböző tagországokban az infláció eltérő szintje miatt. pl Spanyol ingatlanbuborék is emiatt volt. Az Eurózóna kétszintű valutaövezet, csak senki nem akarja kimondani. A gyengébb gazdaságú országoknak túlértékelt a közös valuta, ezért van például, hogy Németország külkereskedelmi mérlegtöbblettel bír, míg Görögország mérlegdeficittel. Értem én a koncepciót és tényleg erre felé kéne elmozdulni, de kegyetlen nehéz dolog és az nem segít, hogy titkolózunk, ködösítünk, hazudunk. Végszónak még egy teljesen triviális és butának tűnő megjegyzés:
Nézd meg az északi országok életmódját: Náluk hideg van, de legalább egész évben hűvös, dolgoznak mint a güzü. Déli országok meg kulturálisan sziesztáznak a déli 42 fokban. Persze a technikai fejlődéssel (légkondik stb) lehet javítani, de teljesen eltérő kultúrákat akarnak egybeolvasztani.
17.
17.
Habbobitas
Már várom a napot, amikor kis-putyin megbukik a kormányával.
16.
16.
SkiingOstrich
#15: Szóval azok fizessék ki a devizahiteleseket a devizahitelükből akik sosem vettek fel hitelt felelőtlenül és ezt a kormány erőltesse rá mindenkire,mindenki adóforintjából?Korrekt..
15.
15.
strike19
#13: Miért rossz a forintosítás?
Ezt a döntést is azért kellet meghozniuk ,hogy a deviza hiteleseket kisegítsük.
Ha mszp vezetése 2004 környékén MNB-nak közbe kellett volna szólni ,hogy az emberek ne vegyenek fel hitelt mindenre.Gusztustalan világ volt.Boldog boldogtalan vett föl hitelt olyan dolgokra ami nem is volt szükség.Ha annak idején MNB közbelép nem lett volna éveken keresztül a diviza probléma.
Én szerintem ebben az országba nincs más fajta politikai alternatíva ami müködés lenne.Nem mondom ,hogy jó ez ami van.De jobb mint egy balos kormányzás aki 45-dik IMF hitelt venné fel.
13.
13.
Habbobitas
A forintosításról és az útdíjról nem is beszélve...
12.
12.
Habbobitas
Vicces, hogy ilyeneket mondasz, mikor hivatalosan is Orbán a világ 2. Legkorruptabb miniszterelnöke, nem is beszélve a Nav botrányról, internetadóról, szappanadóról, hogy kétszer háromszor akkora a gyermekéhezés, mint 4 éve, 2- ről 4 millióra nőtt a létminimum allatt élők száma... Hát gratulálok neked...
11.
11.
DON GONDOCS
#6: csípőből lehülyézed mert nem egyezik a véleményetek. Lehet hogy ő így látja, mert és pont. de nem esik neked.
10.
10.
strike19
#2: A mi gazdaságunk és kormányunk jobb mint a görögökért.
Mi egy igazán EU követeléseket betartó ország vagyunk.
Nekünk egy rossz szót nem tehetnének fel.
Többi tag állam szarik a szabályokba és ott csal ahol lehet.De mi nem csalhatunk mert azt egyből hozzánk vágják.
A mostani kormány nem a legjobb de szerintem a többi rossz között még a kevésbé rossz.
9.
9.
Ehrmahgehrden
#6: Jézus fasza, neked meg mégis mi bajod van ?
8.
8.
kopic
Ezeket a nyomorultakat én már rég kicsaptam volna az EU-ból.
7.
7.
Prax
Görögök jelentős bevétele a turizmusból van, de kíváncsi lennék hányan adóznak azokból akik csak a hétvégi házaikat adják ki, és a többi jómadár közül, aki hasonlóan szedi meg magát. Szerintem nem sokan futnak az adó hivatalhoz ez ügyben. Hátha ragadt rá valami Lord Gabenről és tud valami érdemlegeset lenni, de a probléma ettől szerintem komplikáltabb.
6.
6.
#2: Ha mostani korrupcios botranyon lovagolsz akkor mwgint hulye vagy mert pont egy olyan orszag pofazik ahol meg legalizalva is van.
Arrol nem beszelve, hogy 90 ota ez megy es csak most mezdtek aggodni amikor mar nem ok hordjak ki teherautoval a penzt.
Gyk nem eri meg itt parkoltatnia penzt a jegybankban mert mar nem 8 meg 13% az alapkamat.
Amit szinten te fizettel hulye.
5.
5.
#2: Amugy nem tudom mire alapozod ezt a baromsagot amit irsz.
Magyarorszag kurva messze van egy ilyen helyzettol.
A "masik" oldal dorombolt az euro bevezeteseert (ezt szopjak a gorogok is).
Kurvara nem vagyok kormanyparti de ekkora balfasz se mint te...
4.
4.
#2: Ja faszaul meghamisitottak a konyveleseket es igy lettek felveve.
Es mivel a gazdasaguk egy 0 ennek isszak a levet es szivatjak vele az eu-t.
Nem tudom vagod e de az euban mindenki fizet be is, aztan ebbol megy az osztogatas.
Magyarul amit befizetsz te vagy joapad abbol ezek hoborognek ott.
2.
2.
Habbobitas
Még mindig jobb a görög kormány, mint a miénk.
1.
1.
strike19
Görögök meg a pénz kezelés eddig két különböző dolog volt.
Most az új kormány se lesz jobb mint az előző szerintem.
Szerintem rosszabb lesz mert nem akarják majd betartani az EU által szabott feltételeket.
Az Eu sajna nem fogja kidobni a görögöket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...