Tőkeinjekciót kapott az Ouya?

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 30.
  • Pletyka
Link másolása
Az androidos mikrokonzol nemigazán rengette meg a piacot, s úgy látszik, a gyártónak pénzügyi nehézségei támadtak. A pletykák szerint egy kínai nagyvállalattal kötött üzlet egy darabig kihúzhatja az Ouyát a pácból.

Minden jel szerint az Ouya feltámadhat, miután a kínai Alibabával kötött partnerség keretében, 10 millió dollár készpénzt kapott a konzol gyártója, legalábbis a legfrissebb iparági szóbeszédek szerint. Az üzlet hírét a The Wall Street Journal szellőztette meg, olyan emberekre hivatkozva, akik a tűz közelében csücsülnek.

Az Alibaba egyébként a kínai e-kereskedelem egyik meghatározó vállalata, széles termékpalettát vonultat fel, saját set-top boxokat készít, valamint más gyártók technológiáját is sűrűn licenceli.

Ha a tízmillió dolláros beruházás valóra válik, akkor Ouya-játékokkal és szoftverekkel bővülhetnek az Alibaba set-top boxai. A partnerségre jelentős hatást gyakorolt az a tény, hogy Kína nemrégiben feloldotta a játékkonzolok árusításának tilalmát.

Az Ouyára anno 8 millió dollár jött össze a Kickstarteren és a készítők további 15 milliót kaptak  különböző befektetőktől. Az androidos mikrokonzol azóta sem ért el komolyabb sikereket a piacon. Tavaly ősszel azt pletykálták, hogy a cég eladó

15.
15.
gregorpgm
#14: Azért erre a hardverre még lehet elfogadható látványt készíteni, persze kinek mi az elfogadható. Egyébként a Modern Combat és hasonló borzalmaktól messze minőségibb játékokat is találunk az áruházában (Shadowrun mondjuk pont van), és mind a közel 1100 játéknak van kontroller támogatása. Az már megint más kérdés, hogy Play Store-os címekkel mi a helyzet.
14.
14.
crytek
#12: Ha valóban értelmes hardware lenne mögötte (Tegra X1 a jelenlegi legerősebb) és frankón futna minden game rajta és mindegyikhez lenne normális kontrolleres támogatás akkor inkább vennék egy ilyet mint telefonon játsszak.

Modern Combatok,NOVA-kat, Shadowgun-t franón lehetne ágyból nagytévén csapatni
13.
13.
NECROSMOKE
Eleve halalra van itelve.
12.
12.
#11: Az, hogy szemely szerint neked mi tetszik meg, mi nem kb. lenyegtelen.
Mert nem kis orszgunk nagyreszt torrentezo letformait nezik azt biztosra veszem.
A jatekosok 90%a casual es hidden obj, jewel quest meg hasonlokkal jatszik.
Namarmost aki szerint ilynekert megeri egy "nagykonzol" az hulye.
Lehet hogy nem is nagyon van rajuk iylesmi.
Aki meg azt mondja, hogy jatszon telon aki az ilyet szereti az meg egy fasz es szimplan forduljon ki egy tusszentestol.
Van letjogosultsaga (lenne inkabb), csak ki kene lepni az onimado, en vagyok a vilag kozepe, mindenki azt es ugy csinalja amit mondok neki anyukamajma korbol.
11.
11.
n_ben007
Szerintem ezt kár erőltetni. Elég a múltba visszatekinteni, hogy mennyi konzol volt, és ezekből mennyi maradt fent, kik voltak azok, akik egy évnél tovább maradtak... A jelenlegi 3 nagykutya ezen a téren már esélyt sem ad az ilyen feltörekvőknek.
És nekem személy szerint ez a konzolnak nevezett kockadarab egy telefonra hasonlít. Grafikája gyenge a konzolokhoz képest, a kontollere pedig egyszerű koppincs.
10.
10.
#8: Annyi kene tenniuk hogy megveszik a jatekok licenszeit (ott ahol meg meg van a kiado, vagy a jogutod).
Aztan rgy 20 fos csapattal lehetne fosni ki az atiratokat.
Nem kene egy csomo sallang pl teszterek hada stb.
4 artist meg egy rakat programozo.
Az ouya azert bukta mert hulyek ulnek a cegnel.
9.
9.
#6: Ja ertelmesebb a 3d meg okostv, a 4k, okosora,
Soroljam?
8.
8.
#7: Szerintem tobbnek gondoljak az emberek az exkluzivot mint ami.
Egy csomo exkluziv szar.
A regebbi pc-s cimeket at lehetne tolni ra pl swine,far cry1,rune,nolf2,painkiller,meg meg tobb 100 jatek ami sikeres volt es egy ilyen vas is siman elbirna.
Raadasul kesobb a tobbi androidos szarra is portolni lehetne igy vastagon visszahozna a portolasi koltseget.
Wii-s cimeket is at lehetne hozni ott is van egy rakat.
Ezt kene penzelje a ceg nem szutyok sajat cimeket.
Vinnek mint acukrot.
Az a baj, hogy androidon is mindenki exkluzivol, meg sajat cimeket gyart azt egyik szarabb mint a masik, mert "megelhetesi fejleszto" a "mobil" fejlesztok nagy resze.
Gyk tehetsegtelen mint a sar.
Ezek meg idiotak es nem ertenek hozza.
7.
7.
crytek
Még úgy el tudnám képzelni az életképességét ,hogy belekurnak egy Tegra X1-et és ontják ömlesztik rá az Ouya exklúziv címeket.
6.
6.
Danikika94
Minek pénzelni?...Azóta se ér el sikereket akkor mit várnak? Hogy majd most ettől a felesleges pénzkidobás után valami sikert érjen el?...Nem fog..ennek az egésznek semmi jövője nincs...Nem ilyenre kéne elkölteni a sok pénzt hanem vannak sokkal fontosabb és értelmesebb dolgok is amire lehetne költeni nem erre a semmire aminek semmi értelme nincs...:S
5.
5.
#3: Ja foleg boxosbol van jo sok....
4.
4.
#3: Mivel a ps es a kekszbox nem tud olyan kinalatot nyujtani (raadasul visszafele kompatibilis) mint a pc ezert nincs jovojuk.
Ugye erzed mekkora baromsagot irtal?
Szerintem androidon kb 3* annyi cucc van mint a fent emlitett ket konzolon osszesen.

Azert nem fogy mert draga.
3.
3.
Neo1989
Ha nem tud olyan kínálatot nyújtani mint a Sony és az MS gépe akkor nincs sok jövője. MO-n biztos nem lesz nagy sikere itt eleve az emberek nagy része PC-s.
De ha nem is akkor v Boxos v PS-es.
2.
2.
gregorpgm
Én 20ezerért vettem, jó üzlet volt :)
1.
1.
PaprikaJancsi
Nem rossz kis konzol, csak egy picit lejebb kéne vinni az árat, mivel kb. 35 ezer forint kicsit sok érte, mivel már egy xbox360-at kapsz 40-ért. Ha 25ezer forint lesz megfontolom, hogy vegyek-e egyet.
Alapjáraton nem egy rossz ötlet, mivel vannak elég jó mobilos játékok, amikkel szívesebben játszana az ember egy ouya-n. Mellesleg a cikkíró nem tudja, hogy a konkurens Gamestick-kel mi a helyzett ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...