Elhunyt Leonard Nimoy

Link másolása
Meghalt Leonard Nimoy amerikai színész, aki a klasszikus Star Trekben Mr. Spockot alakította. A sokoldalú művész rendezőként, költőként és zenészként is kipróbálta magát, de egy-két videojátékból is ismerős lehet a hangja.

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Leonard Nimoy, aki leghíresebb szerepében a klasszikus Star Trek-sorozat Spockját alakította. A Star Trek-univerzumhoz nemcsak színészként, de rendezőként is hozzátett: ő volt a direktora az 1984-es Star Trek III-nak és az 1986-os Star Trek IV-nek is.

Nimoy sokáig nem volt kibékülve azzal, hogy a leghíresebb szerepével azonosítják, erről 77-es önéletrajzi könyvében, az I Am Not Spockban írt. Később azt mondta, ekkoriban egyfajta identitásválságban szenvedett. 1995-ben újabb önéletrajzi írása jelent meg a frappáns I Am Spock címmel: ebben már azt írta, hogy sokat vesztett volna, ha nem játszhatja el a karaktert.

Ahogy Spock, úgy Nimoy is a popkultúra részévé vált, és rengeteg kisebb nagyobb szerepben alakította a híres a karaktert. Felbukkant az Agymenőkben, szerepet vállalt a legutóbbi Star Trek-filmben, de a Transformers 3-ban is hallhattuk hangját. Videojátékos vonatkozásban a Civilization IV narrátoraként emlékezhetünk rá.

Utolsó Twitter-bejegyzésében így fogalmazott: "Az élet olyan, mint egy virágoskert. Lehetnek tökéletes pillanatok, de ezek elillannak, ha csak meg nem őrizzük őket az emlékeinkben."

10.
10.
strike19
8.
8.
Angelwing
Meghatározó,szórakoztató személyiség volt a Star Trek sorozatban,Nyugodjék Békében.
7.
7.
Norbiii
6.
6.
thelegendary
Ajánlom megtekintésre: Columbo: Gyilkosság a műtőasztalon
Érdekes, Mr.Nimoy t e szerepben látni, de mindenképp szórakoztató! :)
Nyugodjék Békében!
ST: TOS Forever!
4.
4.
Nothing
"Az élet olyan mint egy virágoskert. Próbálod ápolgatni, csinosítani, de jönnek a férgek és szétcseszik az egészet...".

R.I.P.
3.
3.
yoshi
#1: "A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory. LLAP — Leonard Nimoy (@TheRealNimoy) February 23, 2015"
2.
2.
anarchoid
Fringet nemis emlitik ? :) pedig ottis jol tolta ;) es nem csak hangal ;)
1.
1.
giga321
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...