Ingyen hétvégén az Europa Universalis IV

Link másolása
Egész hétvégén ingyen játszható az Europa Universalis IV a Steamen. A játék vásárlói is örülhetnek, hiszen megjelent a játék kiegészítője is, mely El Doradóba invitálja a stratégákat.

Ezúttal a Paradox hardcore stratégiai játéka, az Europa Universalis IV próbálható ki a Steam hétvégi akciójában. Mivel a játékban nem sok 3D-s effekt van, mindössze másfél gigát kell leszedni, így a stratégiák rajongóinak érdemes lehet egy próbát tenni vele.

A hétvégén emellett megjelent a játék új kiegészítője is, az El Dorado. A bővítmény legfontosabb újítása a Nation Designer, mellyel a játékos testre szabhatja azt a nemzetet, amelyet irányítani szeretne a kampányban - például megadhatjuk a nemzeti eszméket és az uralkodókat, nem kell a történelemre hagyatkoznunk.

21.
21.
jani091
#19: Egy szóval nem mondtam, hogy szimpatikus lenne a paradox üzleti modellje. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy lehet okosan is vásárolni a dlc-ket. Én speciel teljesen jól elvagyok mindenféle unit meg music pack nélkül is.Játékmenetet nem befolyásolnak ( ezeknél a játékoknál amúgy sem a külcsín a lényeg). Azt még megemlíteném, hogy a nagyobb kiegészítők újdonságainak felét akkor is megkapod patch formájában, ha nem veszed meg őket.
19.
19.
mestermagyar
#17: Persze. Még seggen is csókolod egy óvatlan pillanatban a fejlesztőket.

Kvára leszarjuk hogy mit vesznek ki, az a nevetséges, hogy kiveszik. Többet költesz rá már a játékelemeket tartalmazó DLC-kkel együtt is, mint egy "random csóró cég AAA játékára", erre kivesznek egy halom skint amit kb semennyibe sem került lemodellezni, és 5 dolcsikért adják. Miért, hogy legyen hogy megköszönni az adományokat? Mert így kezdődött ez a skinezgetés, 1-2 multis játékba a kiemelt támogatók kapták.

Ez olyan, mint a népsmesében: "csak a lábam hadd tegyem be az ajtón nagyon fázom..."
18.
18.
Mufika
#17: Hátha egyszer én is elérem ezt a szintet :)
17.
17.
jani091
#16: Azt atért hozzá kell tennem, hogy a dlc-k 90%-a szimpla kozmetikai vagy egyéb baromság. Az EU IV esetében az alapjátékon kívül a Conquest of paradise, illetve az art of war amit érdemes megvenni. Szinte minden hónapban van rájuk 75%-os kedvezmény.

A crusader Kings 2 esetében is hasonló a helyzet, igaz ott jóval több az olyan dlc amit érdemes beszerezni a teljes játékélmény kedvéért de ott is max 3-4 db ilyen van.
Én már régóta nem warezolok. Valahogy lelkiismeretet növesztetem. Minden játékom eredeti
16.
16.
Mufika
#15: Nos,veszem a játékokat de csak multira...ha singleezni akarok akkor arra ott a tört verzió.Tudod ki az a hülye aki annyi pénzt kiad a DLC-kért
15.
15.
mestermagyar
#14: Te VESZED a játékokat? Ez olyan, mintha én alkesz lennék, és te azt mondtad volna nekem hogy vizet iszol. ;D

Én képtelen vagyok megvenni a paradox játékait ilyen irdatlan és szemtelen DLC áradattal. CK2,EU!,victoria 2. Ez nekem kicsit nagy árú mulatság 30ezerért, és még majd várjak a jövőben DLC-ket extrába. Ha jó tömény kiegekbe adnák az extrákat 15 dolcsiért, de minden zenével, meg skinnel együtt, talán el is gondolkodnék rajta, nem pedig 40+ különféle DLC-ként aminél nemhogy az árak f2p játékokat aláznak, hanem azt sem lehet tudni, mind megvan-e.
14.
14.
Mufika
#12: "Megörökölni? Hát én mindkét alkalommal a gyorsabb utat választottam"
Hát figyelj,én röpke 30-40 év alatt szereztem meg az HRE-t onnantól meg mar nincs megállás.Az egyetlen dolog ami ck2 be irritál az az h dlc k nélkül alig van ország ami játszható
13.
13.
Mufika
#12: És milyen igaz...3 provinciás országokkal vetekszik Magyarország ereje EU 4 ben.
12.
12.
mestermagyar
#9: Megörökölni? Hát én mindkét alkalommal a gyorsabb utat választottam XD. Pechenegeket befalom, kicsit visszaverem bizáncot, keresztes harcokban megkapom a területeket, pápaságot megszerzem empire-ként, aztán invasionnel behúzom a hre-t amikor épp szédült állapotban van.

Különös, hogy CK2-ben Magyarországgal simán összetűzöl egy még erejében lévő bizánccal, és pillanatokkal később már a HRE-t csámcsogod, de egy EU4-ben elég megböknöd az osztrákokat akár emperor, akár nem, és lőttek a játéknak. Eközben a való életben Mátyás nevetve elfoglalta ausztriát...
11.
11.
Shannaro
#8: Többnyire csak a Fő Herceg seggét nyaltam :) Nem nagyon volt lehetőségem szabad szellemű cselekedetekre.
10.
10.
Shannaro
#9: A trónok harcát rühellem, de a megcsalás az felkeltette a figyelmemet :)
9.
9.
Mufika
#7: Kár,pedig érdekes dolgokat lehet benne csinálni...Megcsalni a feleséged apád új nejével,megörökölni az HRE-t Magyarországgal, és Trónok harcázni.
8.
8.
Mufika
#6: Emlékszem,mikor még kezdő voltam a játékban és multiztam,Francia országgal voltál(THE BIG BLUE BLAH) és vazallusommá tettem Burgundiát arra nem gondolva,hogy mit fog hozzá szólni az ai.....Emlékszem egész Európa ellenem volt...de nyertem.(ja,várj,nem :D)
7.
7.
Shannaro
EU3-mal én is sokat játszottam, rengeteget, de a CK már nem jött be úgy. Talán taktikusként lepuhultam és csak a light stratégiát nyúzom mostanában (Total War).
6.
6.
Doctor
Először nekem is bonyolult volt, de nem adtam fel, és most az egyik kedvenc stratégiai játékom, számomra megunhatatlan.
5.
5.
Mufika
#2: Mind 2 őt imádom!Nem is értem hogy hogy nem lehet szeretni ezt a két játékot...aki meg azt hiszi hogy annyira bonyolult az nagy eséllyel vagy csak videót látott róla,vagy az első napon feladta :D
4.
4.
mestermagyar
#2: Ha egy flameboy volnék, azt mondanám, hogy a grand strategy az tényleg a felsőbbrendű stratégia.

Nem hiába nincs sok ember erről az oldalról aki kedveli. Én néha úgy érzem a blogok után, hogy tulajdonképpen az emberek jó része itt egy űrlény számomra amikor a játszott játékokról van szó. Blogokba sokszor benézek, és 80%-ukban csak olyan "nagy" játékokról van szó, amit soha nem toltam, de még csak le sem szartam akármikor is hallottam róla. :P
3.
3.
mestermagyar
#1: Én a crusader kings 2-vel voltam így. Beléptem és rögtön agyfaszt kaptam, de oly módon, hogy még csak bele se kezdtem a játékba, elég volt ránéznem a menüre, és első alkalommal kukáztam a "projektet" még úgy is, hogy EU4-ezni már teljesen tudtam. Aztán kipróbáltam mégegyszer, és most az a kedvencem a paradox játékok közül (ez gyakran változik).

A tanuló kurzus tulajdonképpen olyan érzés, mint drivert programozni a tényleges játék és az élvezet között. Az a legpoénosabb, amikor 4 hónap játék után még mindig találsz olyan WTF eseményt, amit fórumon kell megkérdezni.
2.
2.
Unknown
Eu es a ck a legjobb pc exclusive. Ennyit errol. Csak hat sok embert turelmetlen hozza, vagy egyszeruen buta. :D
1.
1.
Gykrizsi
Jók ezek a EU hírek, szinte senki nem is szokott hozzászólni. Persze én megértem, én a hárommal játszottam, de azt is öt percig bírtam, mert utána az agyam felmondta a szolgálatot, olyan szinten nem vágtam, mit is kéne csinálnom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...