GDC 2015: A Valve bemutatta a Steam Linket

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 4.
  • Hardver
Link másolása
A Valve új termékkel állt elő az idei GDC-n, ez lesz a Steam Link, amely voltaképpen egy set-top box. A segítségével a lakásban bárhová streamelhetjük a steames eszközeink képét.

A Valve új kütyüvel jelentkezik idén, a Steam Linkkel a "kiterjeszthetjük a steames élményeinket a lakásunk összes szobájára". A masina minden PC-vel kompatibilis lesz, beleértve a Steam Machine-eket, a Windowst, a Linuxot és az OS X-et futtató számítógépeket is. A segítségével bármilyen gépről streamelhetjük a Steames tartalmainkat bárhova, feltéve, ha a gépek ugyanarra az otthoni hálózatra kapcsolódnak.

A Steam Link azok számára lesz jó, akik csak egyetlen bivalyerős PC-vel vagy Steam Machine-nel rendelkeznek, ám a játékokat a lakás bármelyik TV-jén szeretnék élvezni. A set-top boxot három USB-bemenettel és egy HDMI-kimenettel látták el. Csak csatlakoztatnunk kell a TV-nkhez és az eszköz automatikusan felismeri a Steamet futtató számítógépeket a hálózatban.

A Steam Link támogatja az 1080p-s felbontást 60 Hz mellett, mindezt alacsony késleltetéssel. A készülék idén novemberben kerül a boltokba 49,99 dolláros áron.


A Steam Controller is novemberben landol a boltokban, szintén 49,99 dolláros áron.

Az idei GDC-n az Alienware és a Falcon Northwest is előállt saját Steam Machine-jével. A masinák kezdő ára hasonló lesz a játékkonzolokéhoz, igaz, azoknál jóval nagyobb teljesítményt nyújtanak.

Mi fán terem a Lighthouse?

Még egy bejelentés jött ezeken kívül a Valve-tól. A helyzetérzékelést elősegítő Lighthouse kódnéven futó  technológia bármely hardvergyártó számára ingyenesen hozzáférhető, a megoldás beágyazható bármely TV-be, monitorba, fejhallgatóba, billentyűzetbe, egérbe vagy mobileszközbe.

A Lighthouse javítja a Vive pontosságát, hiszen az egész szobára kiterjeszti a virtuális valóságot. A VR-szemüveg csupán egy bázisállomás, amely érzékeli a szobában szétszórva található Lighthouse-eszközöket, így a játék képes nyomon követni, ha mozgunk a helyiségben.

1.
1.
anarchoid
Az a baj a steam-al , hogy sokminenbe belevag de semmit sem visz rendesen vegbe, konzol, kontroller os , stream machine stb tsb tsb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...