GDC 2015: Elérhető a Unity 5 engine

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 4.
  • Hír
Link másolása
A Unity Technologies bejelentette, hogy már elérhető a népszerű engine-jük ötödik változata. A Untiy 5 alapból ingyenes, könnyű rá fejleszteni és a legújabb techdemók alapján még jól is néz ki.

A Unity Technologies saját bevallása szerint nem veri át az embereket, mint a rivális motorgyártók. Mint mondja, "ami ingyenes, az ingyenes", nem kérnek érte havidíjat és a játékok bevételeiből sem akarnak hasznot húzni.


Két gyönyörű techdemó mellett a cég bejelentette, hogy a motor mindenki számára elérhető, ám ez csak az alapváltozat, egy AAA-kategóriás játék fejlesztőjeként jó eséllyel szükségünk lesz a professzionális kiadás licencére, amit 1500 dolláros áron vagy 75 dolláros havidíjért vásárolhatunk meg. A nagy többségnek azonban bőven elég lesz az alapverzió is.

A Unity vezérigazgatója, John Riccitiello szerint a professzionális fejlesztőstúdiók megengedhetik maguknak, hogy havi 75 dollárt fizessenek a motorért, mindenki más, aki amatőr szinten foglalkozik a játékkészítéssel vagy diák, ingyen megkapja az egész technológiát.

A Wasteland 2-t például teljesen átírják a Unity 5-re.

2.
2.
zoenn
#1: De, ám ha gazdag fejlesztő, vagy kiadó vagy, fizess érte.
1.
1.
Cipo3
Most akkor mégse ingyenes minden része?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...