GDC 2015: Bezárta az EA a SimCity fejlesztőit

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 4.
  • Gyászhír
Link másolása
A Game Developers Conference során esett be a rossz hír, miszerint az Electronic Arts szélnek eresztette a Maxis Emeryville-t, vagyis azt a brigádot, ami az eredeti Maxisból úgy-ahogy megmaradt.

2012 óta az Electronic Arts divízióként használja a Maxis nevet, ami alá több stúdió is tartozik. Itt tevékenykedett az 1987-ben alapított, azonos nevű fejlesztőcégből megmaradt Maxis Emeryville, ami a The Sims Studio, az EA Salt Lake és a mobiljátékokra szakosodott Maxis Helsinki mellett (játéktörténelmi szempontból legalábbis) a legfontosabb csapat volt ebben a brigádban.

A Kotaku találata szerint a minap az EA bezárta a Maxis Emeryville-t: erről állítólag már lehetett hallani néhány napja, a hírt végül Guillaume Pierre dizájnere erősítette meg a Twitteren. Az EA még nem jelentette be hivatalosan a dolgot, így nem tudjuk, hogy mi lesz a SimCity sorsa és az sem világos, hogy lesz-e valamilyen egyéb átszervezés a részlegnél. A Maxis Emeryville utolsó játéka egyébként az említett 2013-as SimCity volt, valószínűleg ez adta meg a csapatnak a kegyelemdöfést.

Update! Befutott az EA közleménye is, eszerint a jelenlegi SimCity- és Sims-játékok támogatása nem szűnik meg, illetve a The Sims 4-gyel kapcsolatos tervek is változatlanok.

7.
7.
Mufika
Leforditom:Nem hoztak elég pénzt a konyhára,hát kirugták őket...
6.
6.
szinkron
És mégis hová zárta be őket? Börtönbe?
5.
5.
GAMEROD
A Sims4-en is meglátszik már az EA ténykedése. Költség-csökkentett szar hatalmas profit reményében. Mert sok fejlesztést nem igényelt az fix. Majd aszongyuk a birkáknak azért szar, hogy ne legyen nagy a gépigénye.
4.
4.
Giggsy
#3: Azt mégis hogy tennék? Akkora pert kapnának a nyakukba az EA-től, hogy még a dédunokájuk is fizetné.
3.
3.
mestermagyar
Remélem most alakítanak egy fejlesztőbrigádot és elkészítik a spore 2-őt.
2.
2.
MezgaBloki
''GDC 2015: Bezárta az EA a SimCity fejlesztőit'' - Ajjajj, először azt hittem tényleg bezárták őket (pl. valami sötét helyre) xD. Még jó, hogy csak ''szélnek eresztette'' ez a csúnya EA a fiúkat... xDxD
Egyébként nekem is tetszett a játék. -_- Kár... :-(
1.
1.
PaprikaJancsi
Nekem nagyon tetszett ez az új SimCity, a terület méretét kivéve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...