Project Morpheus - az E3-on jönnek az első játékok

  • Írta: Shifty
  • 2015. március 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida a Gamespotnak adott interjúban mesélt az idei GDC-n bemutatott végleges Project Morpheusról, annak lehetséges árazásáról és készülő játékairól.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, jövő év első felében kerül kereskedelmi forgalomba a Porject Morpheus, amiről a Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida a Gamespotnak adott interjúban további érdekességet árult el.


Egyrészt a videóinterjúból kiderül, hogy rengeteg stúdió dolgozik olyan játékokon, amelyek igyekeznek majd kiaknázni a VR-szemüveg nyújtotta lehetőségeket. Ezekről a játékokról azonban idáig még nem meséltek, ugyanis vártak a megfelelő alkalomra, ami valószínűleg az idei E3 lesz majd. Yoshida azt is megerősítette, hogy Londonban és Japánban is vannak olyan stúdiók, amelyek olyan demókon dolgoznak, amelyekkel a szemüveg képességeit tudják majd megmutatni.

A Sony Worldwide Studios elnöke a készülék árazásával kapcsolatban nem tudott konkrétumokat elárulni, de azt elmondta, arra fognak törekedni, hogy a lehető legolcsóbban tudják piacra dobni majd a Project Morpheust, hiszen így több emberhez juthat majd el, s így a fejlesztők is nagyobb kedvvel készítenek majd játékokat a szemüveghez, hiszen nagyobb piacot érhetnek el.

17.
17.
simon 555
Szerintem nem fogják annyiért adni mint egy PS4-et.
Senki nem venné.
Max 300 dollár/euró szerintem.
14.
14.
tsulok
#12: "Esetleg azt meg tudnák csinálni, hogy interpolálnak két képkocka közé egy harmadikat."
Pont ezt csinálják és így lesz 60fps-ből "120". Nem ideális, de a semminél jobb. Késleltetés elég jó <18ms, kicsit talán jobb is mint a DK2-nél. Egyébként 120FPS-es játékoknál is belenyúlnak a frameben renderelés után, igazítva az addig eltelt mozgásokhoz: szval ha így nézzük, pont hogy nem késik a kép (azt gondolom te is eltudod képzelni, hogy ez jóval kevesebb mint egy ms).

"Az a legegyszerűbb megoldás, hogy ratyi játékok fognak csak jönni a Morpheusra."
Lehet, ez mondjuk sztem egész jónak tűnik: http://tinyurl.com/mxctgjk

Sztem jól csinálja a Sony, hogy kiad egy VR-t, a PS4 nem a legalkalmasabb rá, de így a köv gen-ben nem kell nulláról kezdeni.
8.
8.
randall13
#1: Tekintve, hogy a ps4 sem a fullhd-t, sem a 70fps-t nem bírja, valami plusz külső hardverrel fog érkezni, ez biztos. A Sony üzletpolitikáját pedig egy mondattal össze lehet foglalni: még a szart is drágán adja. Tehát 100k alatt semmiképp. PC-n és mobilon legalább van konkurencia, ami leviszi az árakat.
7.
7.
h.jozsa
A kezekre kitaláltak már valami kesztyűt?
A fagyik helyett,valami üvegszálas cucc-ra gondolok!
2.
2.
edelwolf
Tippre 50000ft korul lenne realis.
1.
1.
frenkyboyhun
Kíváncsi leszek mennyiért vesztegetik majd az első fecskéket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...