Továbbra is jól megy a PlayStation 4 szekere

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 18.
  • Hír
Link másolása
A Sony Game & Network Services részleg remekül teljesített 2014 utolsó negyedévében. A PlayStation és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások bevételei 16,8 százalékkal növekedtek az előző év hasonló időszakához képest.

A 2014. december 31-én lezárult negyedév kedvezően alakult a Sony Game & Network Services divíziója számára, hiszen az 4,39 milliárd dollárt bevételt ért el, amely 16,8 százalék növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A Sony a PlayStation 4 eladásainak, a devizaárfolyamok kedvező hatásainak és a digitális eladások megugrásának tulajdonítja a sikert.

Ugyanakkor a PS3 hardver- és szoftvereladásai csökkentek 2013-hoz képest, illetve a PS TV és a Vita  eladásai sem hozzák a várt számokat, ezért a vállalatnak 93 millió dollár veszteséget kellett leírnia. Az üzemi eredmény 228 millió dollár volt.

A március 31-én véget érő pénzügyi év egészére 17,5 millió eladott konzolra számít a Sony, ebbe a számba beletartozik a PS4 és PS3 is. A hordozható masinákból (PS TV, Vita, PSP) 3,5 milliót szeretnének elpasszolni.

Tavasszal startol el a briteknél a PlayStation Now

A Sony bejelentette, hogy még idén tavasszal elstartol a PlayStation Now szolgáltatás zárt bétatesztje az Egyesült Királyságban. Ha rendelkezel angol fiókkal, érdemes regisztrálnod rá, ha az első között szeretnéd kipróbálni a streamelt játékokat PS4-en. Később a PS Plus-előfizetéssel nem rendelkező játékosok is letesztelhetik a rendszert.

Az alábbi játékokat kezdetben ingyen kipróbálhatjuk, ám később fizetnünk kell a bérlésükért:

  • Dirt 3
  • Far Cry 3: Blood Dragon
  • God of War: Ascension
  • Just Cause 2
  • Rayman Legends
  • Saints Row: The Third – The Full Package
  • The Last of Us
  • The Walking Dead
  • Uncharted 2: Among Thieves
24.
24.
táj
23.
23.
Yanez
#17: Úgy is volt, azzal kardoskodtam, hogy az exclusive-ok a főbb oka, ha konzolt vesz valaki. Most viszont arról van szó, hogy excl. ide vagy oda, egy új gen konzolon is nagy a választék. Attól, hogy még nem dúskálnak a mostani konzolok egyedi címekben, nem jelenti azt, hogy "csak 3 épkézláb játékkal játszhatsz".
22.
22.
tupaccc
21. A válaszom egyszerű – ez egy gamer oldal. Az embereket meg következő módon lehet itt kategorizálni – troll, barom, platform párti elfogult vitázó, bármin vitázó, és izzig-vérig gamer aki társalogni jár ide és újdonságokról informálódni. Na én az utolsó vagyok. Én társalogni szeretek játékokról, platformokról, nem vitázni. Az ő esetében is egy társalgás felé nyitottam, de ez érzékeny téma, és sokan inkább vitáznak átmagyarázzák a dolgokat.
Ezért szoktam át fórumokra, ott legalább van PS4, X1, PC szoba, nem ölik az emberek annyira egymást, mint itt.
21.
21.
ADMlN
#20: Én nem akarok nagyon beleszólni a vitába, mert, hogy őszinte legyek annyira nem érdekel... de...

"Ő írogat vissza az embereknek, nem én"
Én ha jól látom akkor te írogatsz folyton vissza neki, amit ráadásul te is kezdtél. Plusz beleszólsz olyan vitákba aminek nem is vagy résztvevője. Nem mondom, hogy ez rossz vagy valami, csak szerintem pont ugyan azt csinálod mint ő csak az álláspontotok más.

"Én attól nem vágom magam földnek, hogy ő most inkább a pc-t preferálja."
Akkor minek töröd magad folyton, hogy megmagyarázd neki milyen jól is döntöttél amikor vettél egy PS-t? Nem kötekedni szeretnék, csak nekem olyan fura, hogy próbálod magad a vita fölé emelni, azzal hogy "téged igazából nem is érdekel", ennek ellenére folytatod.
20.
20.
tupaccc
19. Ő írogat vissza az embereknek, nem én. Én csak számára arra akartam rámutatni, ha ennyire szubjektíven akarja látni a dolgokat, akkor hajrá. Én attól nem vágom magam földnek, hogy ő most inkább a pc-t preferálja. Ha lenne időm-pénzem, pc-t is vettem volna, de azok az idők elmúltak, 2gyerek, család, munka mellett most már vissza kell fognom magam :-)
18.
18.
tupaccc
17. Szövegértéssel van itt mindkét oldalon gond, kár is ezen kötekedni :-)
Én azért linkeltem a blogot, mert illett a viselkedésedre – bárki bármit mond, nincs jó játék, leginkább exkluzív cím ps4-re. Ráadásul konzol tulaj se vagy, csak úgy mondod le a játékokat, amiket nem is birtokolsz.
Még az elején megírtam, hogy next-gent venni megéri-e, az emberfüggő dolog. Nincs sok játékra időm, de még így is alig tudom eldönteni mihez kapjak. Novemberben jött el a pont, hogy pct, vagy konzolt kellett cserélnem, mert a pc konfig elvárások az egekbe szöktek fel, ps3 meg az én szememben elavulttá vált.
Tömören - a legolcsóbb ps4re váltás volt, 20eurómba került, és évekre nyugi lesz hardweres-sofweres téren. Nekem most ez a fő szempont. Exkluzívoknál meg talán a mennyiség nem az igazi, de már volt jópár, amik nagyon bejöttek – Killzone, Driveclub, Infamous, Knack. Bár a gépet leginkább a GTAV és a Shadow of Mordor miatt vettem meg, ez a két játék nálam most nagy kedvenc :-)
Szóval visszajutottunk az elejére, hogy van akinek megéri, és van akinek nem, de szerintem ezzel nincs is semmi gond.
17.
17.
Yami
#16: Figyelj, ööö, te hanyas is voltál szövegértésből?

Egyrészt még a blog is kerek perec megmondta, hogy a jelenlegi exkluzívok mind számszerűen, mind minőségben elég szegényesek. Ez az én álláspontom is.
Persze ott vannak a multiplatformok, de épp ez a blogger az aki a generáció elején azzal kardoskodott velem, hogy az exkluzívokért érdemes konzolt venni. Ezzel egyet is értek, de jelenleg nincs olyan exkluzív ami ezt ténylegesen megérné.

Azt meg végképp nem mondtam, hogy nincs mivel játszanom, sőt épp ellenkezőleg.
A sok multiplatformot olcsóbban és szebben tolom PC-n, plusz az előző generációs konzolok játékaiból is van pótolni valóm.
16.
16.
tupaccc
15. ezt a blogot szerintem akkor pont neked írták, érdemes elolvasni:

http://gamekapocs.hu/tag/yanez/blog/9110/ninccc_mivel_jaccanom_pedig_neksztdzsent_is_vettem_bruhuhu
14.
14.
Blueberry
#6
+1 én is szinte csak a gow új része miatt vettem ps4-et,de így?már majd 1 éve megvan a gép de még mindig nincs :( akár megvárhattam volna a slim-et :(
12.
12.
Yanez
inFamous SS
Driveclub
Bloodborne

Ha kizárólag exklúzív címeket keresünk, ezek nagyon adják. Persze ez még mindig kevés, de pl senki sem említi azt, ha már vettél néhány ilyen cím miatt konzolt, akkor a sok multiplatform játékokat is játszhatod rajta. Mert gondolom aki venni akar egyet, annak amúgyis újítani kell már, vagy PC-t, vagy konzolt. Tehát a lényeg egy: játszani van mivel! Hogy mely konzolon, az pedig már ízlés kérdése.
11.
11.
xSHx
Nekem a Knack volt pozitíva csalódás, és az infamous ss+fl is űtött.
10.
10.
Spectrum
Ma már a Driveclub is értelmes cím, eszméletlen, ahogy összekapták. Illetve, akinek kimaradt a PS3, annak azért a Last of Us remastered is lehet system seller.
7.
7.
tupaccc
5. XO esetében nem a fogadtatással volt a baj, hanem a tálalással – nesztek a gép, de muszáj hozzávenni a kinectet, muszáj online checkelni, és tilos a használt játékok cseréje stb. Az hogy jóval drágább is volt, az már csak hab volt a tortán.
Azóta szerencsére szépen gatyába rázták a dolgokat, Phil Spenceren és kijelentésein azért érződik a törekvés. Szóval eljutottunk egy erős konkurenshez, amit már az egyik hozzászóló is említett, ez csak nekünk jön jól :-)
6.
6.
bema695
#3: +1
Én úgy vártam a ps4-et, mint a messiást, mondom végre új GoW, UC, R&C, Motorstorm, Silent Hill, miegymás. Aztán kb másfél évvel a megjelenése után továbbra is csak várok. Összekaphatná magát a sony, ha lettek volna 1stday húzócímek, már rég itt csücsülne a polcon. A Bloodborne biztos király lesz, de nekem nem egészen system seller cím, viszont ha lesz ps4-em, akkor biztos kapásból megveszem.
5.
5.
tsulok
#3: Nem meglepő, hogy sokan veszik. Az már igen, hogy még mindig sokkal vezet az XO-hoz képest.

Szerintem azért van ez mert erősebb, meg kezdetben olcsóbb volt pozitívabb a fogadtatás. Ennyi elég volt, hogy kiépüljön egy bázis, és akkor innentől a haverok is a PS4-et választják inkább mert azt monják nekik az a jobb, tudnak együtt multizni stb.

Az a helyzet, hogy hiába csinál mindent jól a MS, még legalább 1.5 év mire utoléri a PS-t..
4.
4.
tupaccc
3. Ez amit írsz emberfüggő, és számtalan okot fel lehet hozni konzolok ellen és mellett is, ami itt már lerágott csont, sokaknak csak veszekedési alap. Játékok kínálata is lehet egyeseknek szemét, másoknak meg kincset érnek.
Én megvettem mindkét konzolt, mert esetemben évi 5-7játék mellett ez volt a legolcsóbb megoldás, főleg az miatt is, hogy pár évig nem kell most konfigon aggódnom.
3.
3.
Yami
Őszintén nem értem miért veszik az emberek. Az Order a vizuális otgazmuson kívül semmit nem ér, a Bloodborne után pedig gyakorlatilag egyetlen értelmes exkluzív sincs bejelentve idénre.
2.
2.
Sechu
Szerintem menjen mind1ik konzolgyártónak jól! Ha van verseny, mi játékosok is jól járunk! :))
1.
1.
PaulMarloW
mindig is jó fog menni PS4 csak játékra készült
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...