HWSW: Már nem érdekes az Angry Birds

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 22.
  • Biznisz
Link másolása
Az Angry Birds-zel bankot robbantó finn cég helyzete gyengül, ahogy a legsikeresebb franchise-ához kapcsolódó licencek és az azokra épülő termékek iránt fogy az érdeklődés, az új lábak növesztése pedig lassan megy.

Leáldozóban a dühös madarak csillaga. A 2009-ben az Angry Birds-zel nagyon rövid idő alatt csúcsra kerülő Rovio friss, a tavalyi év eredményeit ismertető pénzügyi jelentésében foglaltak egyértelműen mutatják, hogy a cég hosszú távú fennmaradása csak komoly változások árán lesz fenntartható.

Bár a vállalat 2014-es árbevétele az előző évihez képest csak 9 százalékkal, 158,3 millió euróra csökkent, adózás előtti üzemi eredménye 36,5 millióról 10 millióra zuhant. Mindezt úgy, hogy már a 2013-as eredmény is csak a 2012-es 76,8 millió kevesebb, mint felére rúgott.

A mobiljátékok forgalmával nincs gond, az azokból származó bevétel 16 százalékkal 110,7 millió euróra emelkedett, és a Rovio adatai szerint a teljes évi letöltésszám meghaladta a 600 milliót, hat új játék bemutatása mellett. A problémát az Angry Birds licencek, valamint a kereskedelmi termékek (plüssök, pólók, játékok) értékesítésének meredek zuhanása jelenti. Az üzletág bevétele 73,1 millió euróról 41,4 millióra esett vissza, amit a mobiljátékos divízió növekedése nem tudott ellensúlyozni. A Rovio az előbbi tevékenységen ugyanis lényegesen nagyobb nyereséget tud realizálni, így a magas nyereséghányadú termékek iránti kereslet évek óta tartó visszaesése nagyon érzékenyen érinti a céget.

Egy japán piacra szánt játék és a mozifilm lesz a megoldás? További részletek a HWSW-n!

11.
11.
Hát gyerekek ez egy ilyen "gonosz világ"... Az én kölköm öt éves és bár az első szériából kapott három plüss madarat, addig a mostanit le sem sz@rja. A másik, hogy amíg kuponnal 990 forintért vettük neki az előző szériában, addig a mostani 1800 forint! Szóval ha kellene neki akkor se kapna :) Két olyan madár árából lehet kapni egy kisebb tematikus legót és hát lássunk be, a gyerek sem hülye. Én pedig tapsolok a kis okosnak!
8.
8.
PrimYaz00
#4: +1 Undorító 1 játék, hogy mindenbe belepofázik, mindenből lop és ebből gazdagszik.
Az elejétől fogva nem értem, mi volt vicces ezekben az idegbeteg madarakban, + a legelső játéknál voltak sokkal jobban kivitelezettek is (pl az Armorgames-en, ahol nemállt meg a kerek tárgy a szögletes felület szélén).
Csak gondolom itt is a reklám (ami a hülye embert mindig megveszi...)
6.
6.
kopic
A hányadék Minecraftal is megtortenhetne vegre...
4.
4.
Dark_Temptation
Sosem volt az.
3.
3.
strike19
Úgy látszik nem fogytak a Tesco-s Angry Birds plüssök.
Pedig a Star Wars Angry Birds azok tetszettek de nem ér meg nekem 3000Ft egy sem.
Főleg azért mert már nem vagyok gyerek.
2.
2.
Brenor
Valahogy ezen nem tudok meglepődni. Esetleg valami új dologgal próbálkozhatnának.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...