HWSW: Rohamosan nő az e-sport-nézők száma

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 31.
  • Hír
Link másolása
Az e-sport népszerűsége az utóbbi években rohamos mértékben nőtt, a műfaj ma már a hagyományos sportközvetítések nézettségi számait döntögeti - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Kijelenthetjük, hogy 2014-ben az e-sport műfajnak sikerült elérnie a kritikus tömeget: a világon már több mint 71 millió néző követi figyelemmel a kompetitív játékok versenyszerű űzését. Nézettségben is már a hagyományos sportok közvetítéseivel vetekedik a "sportág", így bizonyítva a komoly piaci igényt. Az Ázsiában már sokmilliárdos piacnak számító, online kompetitív mérkőzés az USA-ban is hamar az egyik leggyorsabban és leglátványosabban növekedő sportággá nőtte ki magát.


Az e-sportok néhány országban, eredendően Dél-Koreában már hosszú ideje hatalmas népszerűségnek örvendenek. A nemzetközi figyelemhez azonban az élő közvetítéseket nyújtó platformok elterjedéséhez volt szükség, amelyek a potenciális nézőket el is tudják érni. Az egyik ilyen a négy éve indult Twitchamelynek rendkívül rövid idő alatt sikerült dominanciát kivívnia ezen a területen. A platform példátlan népszerűsége a Google és az Amazon figyelmét is felkeltette: tavaly mindkét cég meg akarta vásárolni, amit aztán a híresztelésekkel ellenben nem a Google-nek sikerült megszerezni, hanem az Amazonnak.

Mennyit nézzük a Twitchet? Mennyivel ver rá a League of Legends az NBA-re? Ki Eric Cartman apja? További részletek a HWSW-n!

31.
31.
Guba32
#30: A nyomorultak egymást lesik,hogy melyik nyomorult tudja az életének a nagyobb részét egy monitort bámulva levegetálni....
Iparág épül a nyomorultakra...Mint a nyugdíjasokra,akikre mindent rá akarnak sózni....
30.
30.
colors
A mai kölykök meg vannak tébolyulva. Mi tizenévesen legóztunk, bicajoztunk, horgásztunk a szabadban és csajoztunk. A szülők és a tanárok még nyakon vághattak minket, ha hisztiztünk. A mai kölkök szerint már más világot élünk, a lányok meg K-k. Nem csak meleg társadalom lesz a jövőben, de egy csomó keringési beteg és elhízott ember is. Pár év és minden taknyos számítógépre köti magát. Már el is kezdődött, jó példa rá a VR. Hová tart az emberiség, nem tudom. /Egy 27 éves gamer/
28.
28.
randall13
#26: Elég életszerű, hogy minden második sakkozó profi szinten játszik és külön masszőr jut mindkét lábára.
A sportolók 99,999%-a szórakozásnak tekinti a tevékenységet, akkor ha lehet, ne azt az egy tízezreléket vegyük már alapul, akik egész életüket a sportnak szentelik... Ha két átlagos ember leül a parkba sakkozni, vagy cs:go kompetitívben játszani, akkor marhára nem fognak súlyokat emelni előtte, vagy futni 2km-t.
23.
23.
bema695
Ismeritek azt a mondást, hogy sex sells? Na, az csak egy félrehallás eredménye. Az eredetileg cats sell. A youtube is ezt bizonyítja; visító gémerek és "toy unboxing" videókat gyártó pedofilok (nem érdekes, hogy a legnagyobbak közül többen nem vállalják a személyazonosságukat? de.) gazdagodtak meg belőle, pedig az egész platform sikere egyedül a macskáknak köszönhető. CAT POWER!
22.
22.
bema695
A pewdiepie fajzatok egyre népszerűbbek, a macskás videók meg hanyatlanak... mi lett a youtube-ból. Lassan az lesz, mint a south park-ban, arról lesz videó, hogy valaki egy videót néz és kommentál arról, hogy valaki más egy videót néz és kommentál arról, hogy valaki játszik egy játékkal és kommentálja.
-Na de a cikk a stream-ről szólt, nem a youtube-ról.
-...
-...
21.
21.
markoci555
Eddig életemben 3 csgo meccset néztem meg, az is nemrég volt, csak a drop esélye miatt.
19.
19.
Tr4nCe
#1.: Ezt szerintem magad sem hiszed el mekkora baromságokat irkálsz ide. A sport eredeti jelentése szórakoztatni, élményt nyújtani. Ergo olyan dolgot csinálni amit élvezel (mások élveznek), ezért fejleszted magad benne, és boldogságodat leled általa. Ezért mondják, hogy valaki sportot űz valamiből... pl. Erzsi néni szeret felmosni, és profin is csinálja. Számára az egy sport. Pont emiatt sport a sakk is. Valóban kell hozzá fizikai felkészültség, ugyanúgy mint egy boxolónak, vagy egy sprinternek szellemi edzettség. Akkor lesz valaki sikeres abban amit csinál, ha mind2 magas szinten van. Az, hogy a sport szó elé mit tesznek (fizikai, verseny, e-, szellemi, hobby), csupán annyi jelentősége van, hogy könnyebb behatárolni, értelmezni, tálalni az embereknek. Szimpla pszichológia. ;) Attól a sport, sport marad.
18.
18.
Lumania
#mestermagyar (meg akinek inge vegye magára): Irigylem a problémáidat, ha az is beletartozik, hogy a számítógépes játékban történő versengést egyszer valaki e-sportnak nevezte el. Elterjed a megnevezés az egész világon. Próbáld meg elfogadni. Az elnevezés hallatán, szerintem mindenki pontosan tudja hogy mit takar. Ennyi erővel a 'para olimpia' elnevezésbe is bele lehet kötni, mert az olimpián a világ legjobbjai küzdenek.
Ja és azt is tudja mindenki, hogy a 'Sport szelet'-nek, aztán már tényleg semmi köze a sporthoz. Csak simán elfogadjuk a nevét. :-)
14.
14.
Spectrum
#12: Gondolom nem hord mindenki "sakkozó vagyok" feliratú pólót a konditeremben. :-)
De attól még lehet az.
Amúgy fizikai felkészülés lehet a futás, úszás, stb. is, nyilván nem Arnold Classic-ra edzenek.
12.
12.
randall13
#11: Én még egy sakkozót sem láttam a konditeremben.
11.
11.
Spectrum
9 és 10, látom nehezen megy a szövegértés egy tágabb összefüggésben. A szellemi erőfeszítésnek is vannak fizikai vonzatai, a sakkozók komoly fizikai felkészüléssel is készülnek a szellemi munkára, hiszen a hosszan tartó koncentráció fenntartásához állóképesség is kell.
9.
9.
randall13
#7: "fizikai tevékenység is, mert hihetetlen szellemi erőfeszítés" Wtf?
8.
8.
randall13
#6: Akkor keress rá a neten, nem fogom elmagyarázni az egyértelműt... Attól hogy kretén vagy az összes esport játékban, az nem a játék hibája.
7.
7.
Spectrum
#4: A sakk éppenhogy fizikai tevékenység is, mert hihetetlen szellemi erőfeszítés, ami nagyon komoly felkészültséget és koncentrációt igényel. A profi sakkozók kilókat fogynak egy bajnokság során.
4.
4.
mestermagyar
#2: A sakk? Persze, kellett egy cuccos, amit ürügyként használva bárki sportoló lehet.
3.
3.
mestermagyar
#2: De. Elektronikus sport.

Ha azt mondják az a helyes, hogy hasba döföd magad, akkor az a helyes?
2.
2.
randall13
#1: Már mér ne lenne sport? A sakk is az. Elég begyöpösödött vagy ha azt hiszed, csak az a sport, ami a fizikai erőnlétet is fejleszti. Fifa, NBA, PES pedig pont hogy nem esport játékok.
1.
1.
mestermagyar
A MOBA ámokfutása műfaj-nevek terén tovaterjed, és létrejön az új nagyszerű műfaj, az e-sport, ami ugyancsak megkérdőjelezhető dolgot határoz meg neve alapján. Az e-sport nevet aggatták magukra, mert sportnak gondolják amit játékban művelnek. Ezt is egy dagi tinédzser adta névként az online versenyeknek, mert megsértődött hogy a bátyja foci-világbajnok. Én megalázottnak érezném magam az e miatt. Középkorban sem sportnak hívták a párviadalokat.

E-sport játékok: fifa, nba, pes...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...