Ilyen lett volna az Alan Wake 2

Link másolása
Érdekes interjút közölt a Polygon, melyben Sam Lake-kel, a Remedy vezetőjével beszélgettek az Alan Wake 2-ről. Lake elárult pár kulisszatitkot is, sőt még egy több mint tízperces videót is mutatott a folytatás prototípusából.

Az először Xbox 360-ra, majd később PC-re is megjelenő Alan Wake igazi kultuszjátékká vált az évek során. A megjelenéskor szinte mindenki biztosra vette a folytatást, de az Alan Wake 2 valahogy sohasem készült el.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a folytatás nem volt tervben. Sam Lake, a Remedy kreatív igazgatója a Polygonnak mesélt a stúdió kulisszatitkairól. Állítása szerint a játék nem csak, hogy tervben volt, de több prototípus is készült hozzá. Bizonyításképpen meg is mutatott egy több mint tízperces játékmenet-videót az Alan Wake 2 egyik ilyen félkész változatából.


Sam Lake szerint nem ez volt az egyetlen prototípus, de ez volt a legkiforrottabb - ezt mutatták meg a lehetséges kiadóknak is. Elárulta, hogy a folytatásban szerették volna kitágítani az Alan Wake univerzumát, és - ahogy a videóban is látható - Alant egy sokkal tapasztaltabb karakterként ábrázolni. A játékmenet újításait végül az American Nightmare-be építették be.

Egy frissen publikált koncepciós rajz az el nem készült második részből.

Az interjúból az is kiderült, hogy a Remedynél még nem mondtak le teljesen az Alan Wake 2-ről. Sam Lake szerint azért publikálták ezt a videót, hogy megmutassák, mennyire előrehaladott állapotban volt a játék. Reméli, hogy egyszer lehetőséget kapnak arra, hogy megcsinálják a Alan történetének folytatását.

 Természetesen a készülő Quantum Break is szóba került, melyet épp a hó elején halasztottak el 2016-ra. Sam Lake egy ambiciózus projectnek nevezte a játékot, melynek fejlesztése során a stúdió létszáma 85-ről 135 főre nőtt. Bár egyelőre minden erejüket a Quantum Breakre összpontosítják, Lake szerint már a következő lépésen is gondolkodnak. Több kiadóval is tárgyalnak az Alan Wake 2-vel kapcsolatban, de még semmi sem dőlt el. 

Egy tervezett helyszín az Alan Wake 2-ből - végül az American Nightmarebe rakták be

Úgy tűnik, a Remedy nagyon szeretne egy Alan Wake-folytatást, melyet akár a Microsoft nélkül is megcsinálnának. A videó nagy eséllyel egyfajta felhívás volt arra, hogy ők benne lennének a projectben és már konkrét terveik is vannak. Egyelőre nehéz megmondani lesz-e Alan Wake 2, de ahogy Lake fogalmazott, "majd az idő eldönti".

13.
13.
adamsfamily
Nekem tetszett,bár ez a fikcióból valóságot csinálunk elég nagy baromság volt és kicsit lehúzta magát a történetet,de alapvetően szerintem jó játék volt.A játékmenetét is szerettem,csak rá kellett érezni.Az American Nightmare-ben pedig ez az időhurkos dolog nem tetszett,arra jó volt,hogy 3-4 pályával ki lehessen adni a játékot,legalább Arcade játékként.Én azzal is el voltam,de jobban örültem volna,ha érdemleges folytatást kap.
11.
11.
kopic
Pedig simán megérdemelné a folytatást !:/ Miden idők egyik legjobb játéka.
10.
10.
dzsiádzsó
#9: Azért nem csak a pénzel van gond. Anno az Alan Wake sandboxnak indult, de nem működött, ekkor jött az MS rendesen pumpált bele pénzt és lett egy közepesen jó AAA-s cím. QB megint hasonló, a probléma az, hogy nem találnak kiadót ehhez, gyakorlatilag az american nightmare-el nagyon lehúzták a sorozatot, ez már lerágott csont, QB-ből vannak benne elemek. Ki akarna ilyen játékot támogatni, vagy kiadni? Sztm a QB mellett egyértelműen nincs elég piaca, rajongók meg összedobnak egy-egy indi cím beindításához szükséges pénzt, de egy AAA-s cím azért milliós nagyságrendű, ennyit kickstarteren sose fog keresni, ráadásul elég pánik szaga lenne, más amikor egy kis csapat kevés pénzből próbálkozik, meg más egy elbukott játékot összekoldult pénzből eladni, vagy kiadót találni neki.
9.
9.
zsocc-nrg
Vigyék Kickstarterre, csak jó tálalás kell meg némi szemmel látható bizonyíték hogy létezik a projekt (ez a videó pl elég meggyőző), a többit meg a rajongók eldöntik. Biztosra veszem hogy a legtöbben (köztük én is) szívesen látnák Alan Wake-t újra akcióban.
7.
7.
Macifasz
Én imádtam. Igaz, a játékmenet a végére már nagyon unalmas volt, de a hangulat, az atmoszféra a történet és annak epizódikus tálalása engem bőven kárpótoltak. A két DLC-t is kitoltam, meg az American NIghtmaret, de ez utóbbi nem igazán tetszett.
Kár, hogy ebből a második részből nem lett semmi. Meg is hozta a kedvem az első újrázásához. :-) Ja, és amúgy poén, hogy nemcsak az American Nightmare pillanatai vannak benne, de a kamionos résznél nekem a Quantum Break is eszembe jutott. :-) És ahogy olvasom, nem csak én vagyok így vele. :-D
6.
6.
Tokodboy
Az American nightmare-al szarrá alázták az első részt.
El sem tudom képzelni, hogy a kiváló előd után hogy lehetett egy ilyen zs kategóriás szart összerakni és, hogy merték kiadni.
Megalázta mind hangulatban mind játékmenetben az első részt, olyan volt mintha ha egy modder csapat dobta volna össze első probálkozásukként.
5.
5.
Giggsy
Az Alan Wake iskolapéldája volt a jó ötletre szar játékot estének. Annyira érdekelt volna a sztorija, a hangulata is rendben volt, de a játékmenet olyan szinten repetitív, unalmas szar volt, hogy a felénél feladtam. Nem értem miért nem tudtak valami érdekesebbet, mint ezt az az erdőben sétálunk, és elemlámpával szörnyet irtunk dolog.
3.
3.
dzsiádzsó
Pedig a cocakóla, shell, subváj, ford is támogatta a játékot :D...
Sztm az Alan Wake jó volt, sokra nem emlékszek, de gy idő után kiszámítható lett, kb. mindig ugyanazt kellett csinálni, igaz érdekesebb volt, mint a legtöbb túlélő horror.
Úgy isten igazából ennek a kettőnek az lett volna a baja, hogy az 1 kicsit kibővítve, okés az új környezetet is használó AI, de a storynak semmi értelme, hangulat van, de nincs mögötte tartalom, igazi magyarázat semmire, vagy nagyon klisé. Nem halnék bele ha nem lenne Alan Wake 2, amúgy QB nagyon hajaz erre...
2.
2.
manderel
Egyszer végigvittem, egynek elment, de valamiért többet vártam.
Viszont úgy gondolom sok rajongója van, mindenképp megérne a Remedynek egy Kickstarter kalapozást, akkor lehetne 2. rész.
1.
1.
Drazhar
(Már éppen akartam írni, hogy egy ekkora horderejű hírt miért nem vett át még magyar lap :O )
A szóhasználat remek, számomra is igazi kult játék, számtalanszor végigvittem, nightmare módon is (nálam ritka, hogy nekiesek nehéz szinten bárminek - időhiány), és a gyűjtői x360-as kiadás is a polcon figyel - valóban évek óta várom a folytatást, és remélem a Remedy összekapja magát, bár gondolom a legoptimistább hozzáállás szerint is ~2018 lenne ebből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...