52 millió leszállított példánynál jár a GTA V

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 19.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett a Take-Two legutóbbi negyedévre és üzleti évre vonatkozó pénzügyi jelentése. Ez utóbbi időszakban a cég profitja csökkent, pedig a Grand Theft Auto V továbbra is sikeres.

Három hónap alatt újabb 7 millió példányt szórtak ki a boltoknak a Grand Theft Auto V-ből, amely most 52 millió leszállított kópiánál jár - tudtuk meg a Take-Two legújabb pénzügyi jelentéséből. Ez nem meglepetés, elvégre áprilisban jelent meg a nyitott világú akciójáték PC-s verziója, így újra fellángolt az érdeklődés iránta. Ráadásul a Rockstar nem ül a babérjain, a stúdió hamarosan új AAA-kategóriás játékot jelent be, amely a 2016-ös üzleti évben lát napvilágot, tehát legkésőbb 2016. március 31-ig megérkezik.

Lássuk a kiadó legutóbbi üzleti negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit! A Take-Two 427 millió dollár bevételt ért el a március 31-én véget ért három hónap alatt, amely jóval több, mint a tavalyi év hasonló időszakában termelt 233,2 millió. Nyeresége így 54,3 millió lett, szemben a tavalyi év 21,5 milliójával. A digitális tartalmakból immáron 202,5 millió dollár folyt be, amely 66 százalékos növekedést jelent és a cég teljes bevételének 47 százalékát teszi ki.

Ami pedig a teljes 2015-ös üzleti évet illeti, a cég 745 millió dollárral kevesebb bevételt ért el, mint tavaly, így csak 1,669 milliárd dollár folyt be hozzá. Profitja így közel feleannyi (219,2 millió dollár) lett, mint tavaly (510,7 millió). A digitális tartalmak viszont 42 százalékkal több pénzt, 616 millió dollárt hoztak a vállalat konyhájára, így a teljes bevétel 45 százaléka folyik be letölthető játékokból, DLC-ből és mikrotranzakciókból.

A legutóbbi üzleti évben a Take-Two legkeresettebb játékai a Grand Theft Auto V, a GTA Online, az NBA 2K15 (7 millió leszállított példány), a WWE 2K15 (3 millió példány), az Evolve (2,5 millió leszállított kópia), és a Borderlands: The Pre-Sequel !(a teljes frencsájzból már 25 millió egységet szállítottak le) voltak.

A már említett új Rockstar-játékon kívül a kiadó bejelentette a WWE 2K16-ot, amely október 27-én érkezik Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re. Idén is kapunk új kosárlabdás játékot, az NBA 2K16 ősszel érkezik PS4-re és Xbox One-ra.

8.
8.
SP4C3F0X
Remélem lesz még hozzá tartalom mert ehhez a nagy helyszínhez elég nyúlfaroknyi főszál társult. Ha nem lenne benne autókázás akkor egy óra alatt kijátszható lenne. A történetből sem vettem ki sokat.
7.
7.
FrankBlack
#1: Pont egy hónapja van meg a játék. A story módban 30 óra, az online-ban pedig 119 óra van eddig. GTA rajongó vagyok a 3. rész óta, de ugyanakkor rendkívül kritikus, és fanyalgó is. Szemellenzőt tehát nem hordok, ezért 10 oldalon keresztül is tudnám sorolni a hibáit, és hiányosságait. Az elején az asszony, és a haverom (akivel online játszok) már nekem estek, hogy mi f*szért játszok egyáltalán, mert eleinte folyton panaszkodtam, és fanyalogtam, hogy ezt se így kellett volna, azt se úgy kellett volna, meg hogy mi mindent hiányolok, és mi mindent lehetett volna szerintem jobban is megcsinálni a játékban.

Ennek ellenére még így is bőven a legjobb, és legtartalmasabb játék, amivel valaha játszottam. Persze csak az én ízlésem szerint, és nem mondom, hogy tökéletes, hiszen mint említettem szerintem is vannak hibái, és hiányosságai is bőven. Ezeknek egy részén már szépen dolgoznak is a modderek. Pl. kamionos küldetések, police mod, gang war mod, realisztikusabb törés, stb., stb. Én még plusz a creator-t is használom, és már gyártottam is kb. 40 egyedi, saját checkpoint versenyt. Iszonyat tartalom, és lehetőség van ebben a játékban, szóval osztom Yanez, és Spectrum véleményét is.
6.
6.
Yanez
#5: +1
Az a rengeteg lehetőség, tartalmas sztori, mellékküldetések, gyűjtögetnivaló, érdekes és szórakoztató párbeszédek, jármű, és nem utolsó sorban zseniális multi. Igen, eme cím jogosan megérdemli a sikert, mert rengeteget nyújt, és emellett nem fullad unalomba, vagy csak nagyon sokára. Kevés játék képes manapság erre. Persze mindig lesznek, akik mindenbe belekötnek, de ez is normális jelenség.
5.
5.
Spectrum
#1: 3 (+1) játszható karakter, akik között sokszor még akció közben is váltogathatsz.

Egy részletes és igényes sztori, többféleképp megtervezhető betöréses küldetésekkel.

A város, számtalan minijátékkal, amelyek közül a tenisz vagy a golf önmagában is elmenne egy igényesebb indie alkotásnak. Az állatvilág, a számtalan érdekesség a térképen.

Az online mód.

Igen, a GTA V az én véleményem szerint is egy egetrengető játék.
4.
4.
PaulMarloW
#3: szerintem igen bele tartozik
3.
3.
exonic
Talán hülye kérdés de ebbe a digitális formák is beletartoznak?
2.
2.
Henry82
Én nem a korábbi részekhez hasonlítom, hanem mint szórakoztató terméket vizsgálom és az a véleményem, hogy ilyen jól még nem költöttem el 40 fontot, az utolsó fillérig megéri játék. A fifákra sem szoktam sajnálni a pénzt, de ott azért mindig bennem van, hogy elég sokat fizettem igen kevés újdonságért, de a GTA V PC esetében tényleg úgy érzem, hogy nagyon jó üzletet kötöttem a Rockstarral, főleg, hogy lassan beindul a moddolós durvulás. Azért megjegyezném, ha ilyen jól fogy PC-re, a következő résznél nem lesz elfogadható 2 éves késés a konzolos változatokhoz képest.
1.
1.
Red-E-Kamp Van
Nem akarok semmilyen vitát gerjeszteni, saját vélemény.
De egyre inkább ahogy játszottam vele, annál inkább nem éreztem megérdemeltnek, hogy ekkora dicsőségben fürdesse a nép őket. Nem borzasztó játék a GTAV, de ilyen adatokkal ő képviseli a játékokat.(elvben) . Viszont ilyen posztra közel sem érdemes.Ezzel csak azt mondanám, hogy kevés embert látok, aki szemellenzőt levéve, kimondja, hogy szubjektívan tekintve, nem egetrengető játék és ez meg az a hiba, ami visszalépés a korábbi gtahoz képest, -főleg a Los Santosban játszódóhoz- amit a nép hoz majd helyre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...