Perel a Rockstar a GTA-film miatt

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 22.
  • Hír
Link másolása
A BBC filmet forgat a Grand Theft Auto-sorozat kapcsán, de nem magát a GTA-t adaptálja, hanem a háttérmunkálatokat, azon belül is a Rockstar egyik legzűrösebb időszakát dolgozza fel.

A Game Changer munkacímen futó dráma ugyanis a Jack Thompson-érával foglalkozik: azokba az időkbe enged betekintést, amikor az amerikai ügyvéd (akit itt Bill Paxton játszik majd) minden erejével azon volt, hogy tönkretegye a Rockstart és a szerinte ördögtől való GTA-szériát. A Rockstar elnökét, Sam Housert egyébként Daniel Radcliffe alakítja.


Hogy milyen lesz a film, azt még nem tudjuk, az viszont biztos, hogy valamilyen okból a Rockstar nem vesz részt a projektben, sőt - és emiatt indult a per - a BBC semmilyen engedélyt nem kapott a Take-Twótól a Rockstar és a Grand Theft Auto nevének használatára. A Rockstar és a Take-Two az idevágó közleményében azt írta: muszáj megvédenie a márkáit, fennáll a veszélye ugyanis, hogy a BBC az említett események nem hivatalos feldolgozása során rosszul használja majd azokat.

A film forgatása egyébként április végén kezdődött, és még idén műsorra tűzik, ha minden igaz.

3.
3.
Henry82
#2: " a Rockstar hátán akar felmászni a pénzes zsákokért"
A BBC éves bevétele 5 milliárd font körül van (kb 7.8 milliárd dollár), nem hiszem, hogy egy ekkora cégnek bárkinek is a hátán kéne mászni a "pénzes zsákokért", a Rockstar kishal mellettük a kiadójukkal együtt. Ja és a BBC bevételének több mint a fele a tv licencből jön (tv díj), amit minden háztartásnak fizetni kell havi szinten (ha nézi a BBC-t, ha nem), tehát a bevételeiknek vajmi kevés köze van a Top Gearhez.
2.
2.
Mi van? Baj van a BBC költségvetésével, hogy a Rockstar hátán akar felmászni a pénzes zsákokért ? Ennyire megreccsentek, hogy elment Clarkson, Hammond és May ? :DDD Azért ha valakiről filmet csinálnak, minimum az érintettekkel konzultálni kellene vagy ez megint ilyen bulvár marhaság és igazából folyamatos kommunikáció volt köztük, csak nem értettek egyet ?!
1.
1.
Extol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...