HWSW: Dobja a Mozilla a Firefox OS stratégiáját

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 26.
  • Hardver
Link másolása
Teljesen átgyúrja a 2013-ban piacra dobott Firefox OS-hez kapcsolódó stratégiáját a Mozilla, és olyan eszközök fele mozdul el, amit az emberek szívesen használnának – írja nagytestvérünk, a HWSW.

Nem kellett túl sokat várni arra, hogy kiderüljön, a Mozilla milyen koncepció mentén tervezi tovább vinni a mobilos Firefox OS fejlesztését. Néhány héttel azt követően, hogy a cég bejelentette, két év után távozik Rick Fant mobilfejlesztésekért felelős alelnök, a CNET megszerzett egy belső tájékoztató levelet, melyben a Mozilla vezérigazgatója, Chris Beard ismerteti a mobil operációs rendszer jövőjére vonatkozó terveket – az új stratégia a hangzatos Ignite (begyújt, lángra kap) nevet kapta.

Az email alapján a Mozilla gyakorlatilag teljes kudarcnak ítélte meg az eddigi irányt, és radikális lépéseket tesz azért, hogy megpróbáljon új lendületet adni a Firefox OS-nek. A butatelefonok szintjére belőtt ár – 25 dollár, jelenlegi árfolyamon mintegy hétezer forint – nem volt elég ahhoz, hogy valós igényt és keresletet generáljon a néhány Firefox OS-es modell iránt a célpiacként meghatározott fejlődő országokban. Ezekben a régiókban ugyanis az okostelefonok sok felhasználó esetében nem csak első, de elsődleges “számítógépüknek” is minősülnek, és ilyen szerepkör betöltésére a jelenleg elérhető Firefox OS-es készülékek teljesen alkalmatlannak bizonyultak.

Oké, de mi jön ezután? A további részleteket a HWSW cikkében találod!

2.
2.
Giggsy
#1: Write-only mode too much?
1.
1.
dragonkris2000
Hát már nincsen olyan ismert elektronikus cég a mi nem csin ál telefon?.Mellesleg is én örülök a változás nak főleg ha konkurencia vetsenyt hozz létre.Hajrá tüzes róka!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...