Frissítve: Androidra épít a Nintendo új konzolja?

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 2.
  • Pletyka
Link másolása
A mai nap Nintendo-bejelentései után még beesett egy érdekesebb Nintendo-pletyka is: úgy hírlik, a kiotóiak következő konzolja Android-alapú operációs rendszerrel érkezik majd.

A Nintendo még a nagy mobilos bejelentése mellett árulta el, hogy NX kódnévvel készül a következő játékkonzolja is, azt viszont már jó előre leszögezte, hogy mindezzel csak a konzolpiachoz való ragaszkodásának bizonyítékaként hozakodott elő, az első részletekkel csak jövőre fog meglepni bennünket.

Ez persze nem jelenti azt, hogy addig nem hallhatunk majd az NX-ről, elvégre pletykák biztosan érkeznek "a vadonatúj koncepció" mentén készülő gépről - mint most. A minap például a japán üzleti lap, a Nikkei írta azt belsős forrásokra hivatkozva, hogy az új konzol Android-alapú operációs rendszerrel érkezik majd, méghozzá azért, mert az nagyobb rugalmasságot biztosít a fejlesztőknek: így az NX-es játékok könnyedén átírhatók lennének az androidos okostelefonokra és tabletekre, és fordítva.

Bárhogy is legyen, két dolgot nem árt észrevételezni:

  1. Ha mindez igaz, a Nintendo nagy eséllyel forkolni fogja az Androidot, tehát rá sem fogunk ismerni az operációs rendszerre.
  2. Sajnos be kell látni, hogy a Wii U (vagy a 3DS) operációs rendszernél csak jobb lehet a végeredmény.


Update!
A Nintendo sajtószóvívője a Wall Street Journalnak elmondta, nem igazak azok a hírek, miszerint az NX kódnéven futó új Nintendo-konzol Androidot fog futtatni.

26.
26.
arcadia
A gamecube volt a nintendo utolsó jó gépe:) wii amolyan köztes gen (voltak rá jó játékok nem vitatom bár engem valahogy nem fogtak meg) arra viszont tökéletes, hogy gamecube játékokat játszak komponens kábellel:) a wiiu meg szintén egy köztes gen. Igaz annyira nem ismerem a felhozatalát de mivel jó drága még mindíg egyenlőre nem is fogom.. Ha nintendo akkor nálam egyértelmű, hogy SNES!! Zelda, turrican, ff3, super metroid:) ilyen jók már sosem lesznek mégegyszer.
25.
25.
mestermagyar
#24: Egy nagy konzolgyártónál aligha sül el egy ilyen rosszul, meg nem igazán volt még konzolgyártó kezében android és arm hogy tudjuk.
24.
24.
The_Edge
EZAZ! Egy Androidos konzol?! Nem csak eredeti, de egyben nagyszerű ötlet is. Mi sülhet itt el rosszul?
(Amúgy nem találom a Kickstarter linket.)
23.
23.
mestermagyar
#22: Mit szoktál meg tőlük? Megeszem a kalapom, ha nem mariokart 15 jön rá. :P
22.
22.
Norbiii
#20: Persze jöhetnek, de a középpontban maradjanak a híres N játékok....
21.
21.
tardisen98
Inkább Iwata-t kel kérdezni. De lehet, hogy az NX-be lesz építve egy "Ouya-szerű" rész, és a többi Nintendo.
20.
20.
Norbiii
#18: Nagyon jó, hogy ezt felhoztad. :)

Én most pontosan attól félek, hogy a Nintendo megváltozik majd, na de nem önszántából, hanem kényszerből. Én a Mario, Donkey Kong, Yoshi, Toad stílusú játékokat szeretem, de egy mai fiatal nem igen játszik ilyenekkel....Nos mit tesz a Nintendo? Vagy hű marad, vagy megváltozik igények miatt.....Ettől tartok. És akkor mi lesz??? Jön 100 lövöldözős játék, véres játékok, olyan gamek, amiket nem annyira csipázok.....
19.
19.
mestermagyar
#17: Volt "értelmes" telefon. Symbianos nokia. Androidos telefon ára, gagyi felbontás, nuku wifi, rezisztív képernyő, nem is okos igazán.

Ki milyen elcseszett 10x használtan eladott samsung telefont használ te jó ég. Ezek a párszavas trollok nevetségesek. Nekem már 2010-ben volt a 36ezres telefonomban olyan képernyő és ram, ami a mai hasonlókban van amit az ilyen csamcsungok adnak ki. Nem hiába hülyeség olyanokkal tárgyalni erről, aki ősember szinten ért hozzá. (Itt most nem gyulára célzok) Nem sértés, csak tény.
18.
18.
#5: Nyugi. :)
De szerintem arrol tegyel le, hogy a nintendo olyan lesz mint regen.
A hurcika cuccok amik kiszolgaljak a casual jatekosokat.
A mostani tabletek telok kivegeztek.
Majd ahogy egyre durvulnak a hardverek es a fogyasztas is egyre inkabb szempont lesz kivegzodnek a tobbiek is.
17.
17.
#15: Ugyanaugy ahogy ios-en, vagy droidon itt is ido kellett, hogy legyenek appok.
A droid se ugy jelent meg, hogy 1.0 es 4653564678853 alkalmazas a boltban.
Raadasul akkor akinek nem volt penze, de sajat maganal ertelmesebb telefont keresett, nem volt mas csak a droid. Igy konnyu.
Szepen telitodott a piac es ott kell ervenyesulni.
Ez meg nehez.
16.
16.
#8: No igen.
Ha android, arm, meg konzol akkor mindenki az "1 dollar 99-es" ouya-ra asszocial.
Azert az teny alaposan meg agyaztak az amugy jo otletre epulo, de baromira elhibazott occo nagyoncipos szarokkal...
15.
15.
PaprikaJancsi
#14: Igen, talán a WP a legjobb ebből a trióból, csak avval meg a terméktámogatás a gond. Jószerével, alig van rajta valami. Bár egy ideje kezd bővűlni.
14.
14.
strike19
#10: Én azért a WP-vel elég jól meg vagyok elégedve.Meg látványosan sokat fejlődött wp 7.5 óta.
13.
13.
mestermagyar
#10: Wow veled aztán lehet beszélgetni...
12.
12.
mestermagyar
#11: Tökéletesen megoldható. Ha nem akarnak változtatni, akkor tökéletesen megoldják ugyanígy. Sőt, a tabletes kontroller koncepció több mint előnyös most, egy ilyen kicsi méretű telefon hardverrel, ha érted miről beszélek. Mozgásérzékelésre meg majd jó lesz az előlapi kamera.
11.
11.
DON GONDOCS
Vajon erre milyen játékokat fognak kitalálni milyen kontrollerel? Hisz a nintendo a mozgásérzékelős játékairól híres.
10.
10.
PaprikaJancsi
#8: Azért nem szeretem, mert nem jó. Mondjuk az iOS és a WP sem sokkal jobb. :/
9.
9.
mestermagyar
#7: Rohadtul mindegy végsősorban melyik lesz, mert az arm belefér egy telefonba is. Inkább legyen egy telefon, ami mellesleg TV-n is tolható kontrollerrel.

Ha tippelnem kell, tablet lesz, amiben benne van a konzol is.
8.
8.
mestermagyar
#2: az android nem csak a google-é, és nyílt forráskódú. Open Handset Alliance, Android Open Source Project, nézz csak utánna.
Az androidot alapból nem a google programokkal hozzák ki(google apps), a legújabb android forráskódhoz bárki ingyen hozzáférhet, a kínai telefonok is 99% androidosak, és egyiken sem lehet google, határozta a kínai kormány. Rootolás után, ha custom romot rakok fel, már vagy a 4.0 óta google apps nélkül jön az android, azt külön telepíteni kell, és hogy miért? Mert hogy egy hivatalosan árusított telefonra rákerülhet-e az embereknek elengedhetetlen google szoftvertartalom, arra a googlenek kell bólintania. Androiddal azt csinálsz amit akarsz.

Ha a nintendo saját konzolt csinál, akkor valszeg egy dereb google feliratot nem látsz majd rajta.
3# Az olyannyira jellemző sztereotípia 7 szóban és 3 egyenlőségben. Ezzel sokat értél, mostmár mindenki tudja miért nem szereted az androidot...
7.
7.
strike19
Nem hiszem ,hogy az nx kézi konzol lenne. A kézi konzolba már én se látok pénzt.Az EA szerint sincs.Régen volt a handelnek értelme mert nem volt mobile net ha utaztáskor vagy zenét hallgattál ,olvastál vagy PSP vagy NDS toltál.
Most már ha utazol inkább FB-zel vagy nyomod a m.gamekapocs.hu.
6.
6.
mestermagyar
#4: Az ARM platform, ami az androidos eszközök többségét futtatja, nagyon fejlett, és olcsó. A PS vita is ARM. Olyan tudású ARM, amelyeket már fisfos alsókategos telefonokba pakolnak, mégis elég szépeket tud produkálni máig grafikailag.

Na, az ARM ami feltehetőleg a nintendo konzolokba kerül, az bőven túlszárnyalja a mostani wii u-t (a ps vita meg csak tojtoj wc), és az ára is megáll talán 300 dolcsinál, ha a cég célja végsősorban a játékok bevétele a konzoleladás felett. Az nvidia gaming tabletje a shield is 300 dolcsi, de olyanokat futtat, mint a war thunder, a mount and blade, meg a borderlands.

Na most gondolj bele, mekkora potenciál rejlik benne? Ilyen grafikai tudás, és lehet hordozható (shield kézikonzol anno, 200 dolcsi, szintén borderlands, warthunder, m&b), meg "asztali" egyszerre, és nuku külömbség. Az androidnak hála nem kell generációt várni, mert nagyjából kompatibilis a hardver meg a szoftver, lehet erősíteni gyakrabb időközönként, és az ARM-nek hála, olcsón.
5.
5.
Norbiii
Tegyünk már tisztába valamit! Az NX-ről lényegében semmi hír nincsen, és mindenki úgy beszél róla, mint a Wii U utódjáról, ami nem biztos, hogyigaz! Eleve az sem biztos, hogy az NX egy önálló játékkonzol lesz, Iwata tudtommal új koncepcióról beszélt, és nem másról. Lehet például összekötik a Wii U-t a 3DS-el, de az is lehet, hogy kitalálnak valami mást, az is lehet, hogy jön a fejlettebb régiókra egy új konzol, de meghagyják a Wii U-t, és ugyanúgy támogatni fogják, és az is lehet, hogy egy Wii U-t leváltó konzol lesz....Tehát annyi kérdés van még, de sok portál már tényként kezeli, hogy ez Wii U utód lesz.....
4.
4.
thelegendary
Ez most egy "új generációs" konzol lesz?
Vagy valami Kínába szánt, egyveleg?
3.
3.
PaprikaJancsi
Android = szar
Nintendo = jó
Androidos Nintendo = rossz
2.
2.
strike19
Számomra ez a nap legrosszabb híre.Tudom sokan örülnek ,hogy ez által könnyebben feltörhető lesz a konzol.
De én nem vagyok megelégedve az Androiddal.
Főleg hogy a google kezébe van.
Google az meg egy olyan cég amiről senki nem tud semmit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...