E3 2015: Ennyit változik ősztől az Xbox One

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 16.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft folyamatosan tökéletesíti az Xbox One menürendszerét és funkcionalitását, az E3 kapcsán pedig elárulta, hogy ősztől milyen frissítésekre számíthatunk. Többek közt Cortana is megveti a lábát a konzolon.

Az Xbox One felhasználói felületében nagy változások lépnek életbe idén ősszel. Kezdjük a legfontosabbal, a Windowsból ismerős digitális asszisztensünket, Cortanát is integrálják a rendszerbe. Átdesignolják a kezelőfelületet, és még nagyobb szerepet kapnak az avatárok. 

Átalakul a Home menüpont is. Előtérbe kerülnek a leggyakrabban használt xboxos tartalmaink, a nemrég játszott játékaink, ugyanitt még több információhoz jutunk az adott címről. Láthatjuk a DVR-klipeket, az achievementjeinket és a kiegészítők listáját is.


Játék közben kétszer kell az Xbox-gombra böknünk és máris elérhetjük a barátaink listáját, az üzeneteinket, a meghívóinkat és az egyéb értesítéseinket. Ráncba szedik a Community-szekciót is, gyorsabban és egyszerűbben hozzáférhetünk a közösségi tevékenységhez, beleértve a barátainkkal és a fejlesztőkkel kapcsolatos frissítéseket is. Megtudhatjuk, hogy éppen mi a trend az Xbox Live-on, és mik a legnépszerűbb tartalmak.

Avatárjainkat is korszerűsíti a Microsoft, ugyanolyan részletességgel testreszabhatjuk őket, mint az Xbox 360 idejében.

Cortana az Xbox One-ba költözik, hangutasításokat adhatunk a digitális asszisztensünknek, aki segít abban, hogy sikerrel találjuk meg a számunkra fontos információt és videót, hasonlóan a windowsos PC-ken, tableteken és telefonokon látott megoldáshoz.


A bővebb részletekért fáradj el erre az oldalra.

12.
12.
kopic
Ez a Cortana vmi eszméletlen király.:O
11.
11.
BloodyDeath
Nem szeretnék én itt vitát szítani. Csak a saját véleményemet írom le. Nekem a jelenlegi xboxone-s dashboard egyáltalán nem tetszik. A live menü is egy nagy rakás szerencsétlenség. Egyszerűen nem lehet növekvő ár sorrendbe rakni, sem abc sorrendbe sem az ott található tartalmakat. Arról nem is beszélve, hogy ha játék közben megnyomom az xbox gombot, akkor rendszerint megáll a tudomány. Hosszú perceken keresztűl gondolkodik. Lassú az egész. Az achievement menü egyszerűen totál káosz, ha játék közben nyitnám meg. Nekem egyáltalán nem tetszik az egész. Ennek ellenére én örülök annak, hogy megvan a ps4 mellett ez a konzol is a nappalimban. De az egész ps sokkal jobban tetszik, nekem. Átláthatóbb, és egyszerübb. SZÁMOMRA.
Remélem ez az új rendszer amit bevezetnek sokkal kézen fekvőbb lesz nekem is.
10.
10.
Chelseafan1989
#8: ez engem is zavar, hogy PS4-re semmi extra nem lesz "csak" az Uncharted.
De ha lesz új God of War meg jön a GT7(normálisan megcsinálva) akkor nem fog érdekelni a box.
Én nem bántam meg hogy anno PS4-et választottam mert az Xo abszolút nem vonzott, most is csak a Forza miatt érdekelne de 1 játék miatt nem veszem meg 130.000Ft-ért!
9.
9.
PaprikaJancsi
#3: Már csak az a fos rendszer hiányozna >:I
8.
8.
Aanash
Így az E3 után inkább érdekelnek az xbox-os dolgok mint a playstationos.
Mondom ezt ps4 tulajként.
Hiába az erősebb masina ha jobbak az xboxos játékok és ugye ez a lényeg...a játék.
7.
7.
Yami
Ezt nevezem fejlesztésnek!
A Sony meg ezalatt csinált egy videó lejátszót a PS4-re...
6.
6.
respectpele10
Most hozta a futár az Xbox One-t, ez az E3 miatt már végképp muszáj volt beszereznem egyet. :) Jó újítások, bár nekem így is tetszik a menü. :)
4.
4.
mestermagyar
"Avatárjainkat is korszerűsíti a Microsoft, ugyanolyan részletességgel testreszabhatjuk őket, mint az Xbox 360 idejében."

"Korszerűsítés"
3.
3.
Szerintem szőrnyű... Tegyenek rá inkább Steam-et ... :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...