E3 2015: Mikrotranzakciókkal jön a Halo 5

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 18.
  • Hír
Link másolása
Kiderült, milyen gyűjtői változatai lesznek a Halo 5: Guardiansnek, és ennek kapcsán azt is megtudtuk, hogy egy mikrotranzakciós rendszer is helyet kapott az Xbox One-exkluzív játékban.

A Halo 5: Guardians a standard kiszerelésen túl két különleges változatban is kapható lesz október 27-től: a Limited Edition mellett egy 250 dolláros Limited Collector's Edition is érkezik belőle.

Utóbbiban helyet kapott egy fémdoboz, amiben megtaláljuk a játék egy letöltőkódját (!), valamint jár hozzá egy-egy dosszié a Blue Teamről és a Fireteam Osirisről, egy 14 napos Xbox Live Gold-kód, a Halo: The Fall of Reach animációs sorozat és egy 14 darabos REQ-csomag is. Emellett az ékessége még egy Guardian-modell, valamint egy hatalmas szobor, amin Master Chief és Locke feszít.

A Limited Editiont ugyanígy kell elképzelni, csak abból kimarad a szobor, és letöltőkód helyett lemezes változatot kapunk majd a játékból.

Érdemes még kitérni a REQ-csomagokra is, jóllehet ezek bevezetése csak a Halo-sorozat számára jelentenek újdonságot, más sorozatokban már találkozhattunk hasonlóval. Ezeket a multis meccsek során vagy a különböző kihívások teljesítésével gyűjthető REQ-pontokkal vagy valódi pénzért, mikrotranzakciókon keresztül vásárolhatjuk meg, és különböző extrákat, így skineket, páncélokat, animációkat, fegyvereket és járműveket tartalmaznak majd.

Nagy kérdés azonban, hogy ez a mikrotranzakciós rendszer mennyire befolyásolja a játékegyensúlyt: habár a fejlesztők szerint a 4v4-es Arena módban csak a kozmetikai kiegészítők hasznosíthatók, úgy néz ki, az újonnan bemutatott Warzone-ba már a fegyverek és járművek is bekerülhetnek. A mikrotranzakciókból befolyt összeg egy része egyébként a Halo Championship Series nyereményalapjába megy.

5.
5.
Azadojat
#2: A játékaim 90%-a nekem se lemezes, de egy gyűjtőihez járhatna na :)
4.
4.
ADMlN
#3: Tudom, hogy vannak ilyen emberek, én is ismerek ilyet, én csak azt mondtam, hogy ők valószínűleg nem a legdrágább gyűjtői kiadást fogják megvenni, hogy aztán 2 nap után eladják.

Amúgy kicsit utána olvastam és állítólag azért jön letöltőkóddal a limitált gyűjtői mert a hivatalos megjelenés előtt egy héttel már kapható lesz, mégpedig azért, hogy ezen csomag vásárló is előtölthessék a játékot az éjféli startra.
3.
3.
Ezt rosszul tudod, siman eladjak a cuccokat, szampmra erthetetlen neha, de egy olyan rpg-t is, amibe 100 orat lehet tenni,.megnezi, vegrohan a foszalon es eladja egy csomo ember...ha csak letolteni lehetne.lehet hogy jobban atgondolna...
2.
2.
ADMlN
A cikk fő témája a gyűjtői csomag. Hogy a fülembe lett ez a címe? Ja, ez bulvárosabb volt...

Gondolom a mikrótranzakciókkal ellensúlyozzák azt, hogy ingyen fognak jönni a pályacsomagok. Bár még így sem igazán szimpatikus...

#1: Én kifejezetten örülök neki! Már csak konzolon dívik ez a lemezcserélgetős őrület. PC-n már régóta csak a kódot veri be az ember és úgy játszik, nem is tudom mikor vettem ki lemezt utoljára a tokjából. Nekem jobban tetszene az XO, ha az MS megvalósította volna a DRM-es ötletét. Persze ez keresztbe tett volna a "legális" warez (használt játékok) piacának. De gondolom aki 60k-t kiad egy ilyen gyűjtői csomagért az nem tervezi, hogy eladja a játékot.

Amúgy ez a szobor pofás, kíváncsi vagyok a méreteire.
1.
1.
Azadojat
Elég masszív csomag, mind tartalom mind ár tekintetében. Azt mondjuk nehezményezem, hogy a legnagyobb csomaghoz csak letöltőkódon érkezik a játék...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...