E3 2015: Halo 5 - infók a Warzone játékmódról

  • Írta: Shifty
  • 2015. június 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Lecsúsztál a Halo: ODST-ből ismert Firefight módról vagy a Halo 4-féle, báziselfoglalós Dominionról? Semmi gond, itt a Warzone, ami a Halo 5 egyik új 12 vs. 12 multiplayer játékmódja lesz. Katt az első részletekért.

A Microsoft tegnapi konferenciáján mutatkozott be a Halo 5: Guardians legújabb többjátékos módja, a Warzone. A 12 vs. 12 összecsapásokkal kecsegtető játékmód lényegében a Halo: ODST-ből ismert Firefight és a Halo 4-ben megismert, bázisok elfoglalására épülő Dominion módok egybegyúrt változata.

A Warzone-ban ugyanis az lesz a játékosok, illetve a csapatok feladata, hogy elfoglaljuk az ellenséges bázisokat, miközben a tapasztalati pontok gyűjtögetésével lehetőségünk nyílik olyan speciális csúzlikra szert tenni, mint az ismerős Boltshot vagy az újonnan bejelentett Plasma Caster. Ha sikerül elfoglalni az ellenséges csapat bázisait, akkor megjelenik a csapat fő bázisának a "magja", amit elpusztítva meg is nyerjük az adott kört.


A 343 Industries azzal is csavar egyet a játékszabályokon, hogy A.I.-t is bevet a harcok közben, így például különböző erősségű és képességű, hullámokban támadó Forerunner hordákkal is szembe kell néznünk. Ahhoz, hogy sikeresen vegyük az ilyen akadályokat, mindkét szemben álló csapatnak lesz egy speciális "boss" egysége, mint például a Solider Enforcers.

Ami a fegyvereket illeti, lesz itt például Forerunner technológián alapuló Repeater, amivel 3-4 lövés elég ahhoz, hogy az ellenfél páncélzatát hatástalanítsuk, majd további 2-3 lövés kell a végső sikerhez. A Plasma Cutter a Brute Shot lassabb verziója, de lesz még itt rakétavető és Hydra Shooter is.

A Halo 5: Guardians október 27-én jelenik meg, kizárólag Xbox One-ra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...