E3 2015: Microsoft: nem halott a Kinect

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 19.
  • Hír
Link másolása
A Kinect a Microsoft PS Vitája, azaz nem is láttunk mozgásérzékelős játékot a redmondi cég E3-as kínálatában. Aaron Greenberg szerint nincs baj, továbbra is támogatják a perifériát, de nem feltétlenül játékokkal.

A Microsoft konferenciáján, és úgy en bloc sem láttunk kinectes játékokat az idei expó kínálatában. Vajon teljesen lemondott a mozgásérzékős szenzorról a redmondi cég? Mi lehet az ok?

Az Xbox-részleg fejese, Aaron Greenberg a Gamespotnak elmondta, hogy a Kinect, köszöni szépen jól van, "a cég továbbra is változatlanul támogatja" a perifériát. Az úriember rámutatott, hogy az innovációt nem feltétlenül a játékokban kell keresnünk. Vannak olyan funkciók az Xbox One-ban, melyek "serkentik" a Kinect használatát, ezek egyike a Cortana, a Microsoft digitális asszisztense, amely ősszel debütál egy frissítés keretében.

Magyarán, a cég "ott támogatja a Kinectet, ahol van értelme".

Ez persze nem azt jelenti, hogy a jövőben nem kapunk Kinectre épülő, vagy azt részben kihasználó játékokat, csak már nem ezek élveznek fő prioritást a szenzorral kapcsolatosan.

Az Xbox One 2013 novemberében jelent meg, a dobozában a Kinecttel. Egy évvel később a Microsoft stratégiája megváltozott: szenzor nélküli konzolcsomagokkal jelentkezett, nem erőltette tovább a kamerát, hanem opcionálisan megvásárolható hardverré tette a vásárlók körében.

25.
25.
mestermagyar
#24: Multimédiás eszköz a nappaliba. Az xbox one eredeti bemutatóján a játékokat mint funkciót említették csak meg.

Az USA-ban ez müxik is.
24.
24.
Fronter
#13: Hát akkor mi? Babapiskóta?
23.
23.
Blueberry
Ebben az országban csak azt nem nyúlhatják le,amiről nem vallod be hogy a tied ;) ezt jobb ha tudod
22.
22.
Killerbee
https://www.youtube.com/watch?v=o-8DNL2wFLY#t=1m34
21.
21.
Ra1D3n
#20: Erősen OFF: Annyit nem vehetnének el adó címén. Másrészt meg jobb lenne, vállalkozásunk van, és a gyengülő Ft miatt egyre nehezebb tartani az árversenyt másokkal szemben, főleg olyanokkal szemben képtelenség akik áfát csalnak. Jobb lenne az euró mert akkor az árfolyamkülönbözetet ellehetne felejteni és nem lennénk ráutalva a csodás gazdaságunkra és híres/hírhedt forintunkra...
20.
20.
Blueberry
Mert az neked jó lenne? Tegyük fel hogy 2006-ban bevezették mo.-n is az euró-t, jobb esetben megkeresel 500 euró-t egy hónapban,de csorbánék 400-at lenyúlnak "adó" álnéven (gyorsan olvassátok mert tuti moderálni fognak)
19.
19.
Ra1D3n
#17: Most, hogy jobban belegondoltam, 2013 után kezdett nagyon durván erősödni a dollár. Emlékszem a GTA5-öt itthon nagy pluszokkal árulta minden egyes üzlet a boltokban 15-16ezrekért, csupán csak azért, mert boldog-boldogtalan megvette, ha kellett neki, ha nem, bár akkor is a normális forgalmi ára amúgy 12-13ezer lett volna annak a címnek, mint minden más premiercímnek. Az lett volna a jó, ha még 2006 környékén leváltottuk volna már a picsába ezt a szar Ft-ot Eurora, és akkor nem ilyeneken rugóznék, meg még gondolom sokan mások sem...
18.
18.
dzsiádzsó
#16: Valóban igazad van, persze mestermagyar is mond valamit, de különbség mindig is megvolt, sokan próbálták kijátszani rendszert régebben is, és inkább az usa storban vásárolni, lényegesen olcsóbb, ami engem felháborít, hogy a digitális kopik gyakran nálunk drágábbak, mintha boltba mennék venni, egy lemezre másolt, borítóba rakott, kézikönyvvel ellátott példányt, ami sztm pofátlanság!
De az az igazság észre kell venni a játékipar kinőtte magát, komoly pénz van benne, így totál lehúzás az egész, semmi köze ahhoz, ami régen volt, tény a célközönség is más, de pont azon fanokkal tolnak ki, akik hátán felkapaszkodott ez az egész iparág!
17.
17.
mestermagyar
#16: 1 dolcsi = 276ft

Régen 1 dolcsi = 200ft alatt

Nem különösebben változott a dolog, csak a forint egy vacak.
16.
16.
Ra1D3n
#15: Viszont a 2006-2007-es bevezetése óta én azt gondolom, hogy hiába esik a részesedése, de számomra sokkal nagyobb űr keletkezne a piacon a hiányával, mint mondjuk a DVD kiesésével. Meg ugye ami tartalom itthon blu-rayen jelenik meg, azokat eléggé vastag árcímkével dobják piacra, különösen a filmeket.

Csak egy kis érdekesség OFF témaként: A napokban megnéztem a Destiny The Taken King árcéduláját live-on itthoni régión, és megdöbbenve álltam a tény előtt, hogy ami USA-ban 40$, azt nálunk 12990Ft-ért vesztegetik... Pedig emlékszem, hogy anno a PS3-X360 játékok is 60$-t kóstáltak újonnan és itthon boltban megvettem ami kellett 11-12ezer Ft-okért, most meg ott tartunk. Durván el van szállva a piac, nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne valutákat tekintve, hogy indokolt legyen egy ilyen vastag árcédula...
15.
15.
dzsiádzsó
#14: Játék szempontjából igazad van, úgy helyes a bluraj film baromság volt, 2013-óta folyamatosan esik a piaci részesedése, míg a stream és digitális vásárlások mennyisége 40%-al nőtt azóta, amúgy sem futottak be soha a bluraj filmek értékesítései és mire tényleg lenne rá igény, az 1080p-re, meg mindenkinek tv-je hozzá, úgy néz ki már nem is kell. De egyébként szükséges volt egy nagyobb tárolókapacitású valamire, ebben igazad van, valami átmeneti megoldás mindenképp kellett, az átmeneti időszakra, de 10 év múlva sztm már nem fogsz bluraj filmet kapni sehol ;) csak ellenpéldaként DVD már 95 óta van piacon.
Persze én is szeretem, ha otthon van egy kis lemezkém, meg tokom hozzá, van valami abba, amit mondasz, de anyagilag nem lett akkora siker, mint amit vártak, erre írtam hogy bukás a várakozásokhoz mérten.
14.
14.
Ra1D3n
#8: Most nem ezért vagy azért, de a Blu-ray szerinted miért baromság? Nevetséges lenne ha konzolokon egy játék 10 dvd lemezen jönne ki egy Blu-ray lemez helyett, vagy te nem így gondolod? De említhetném akár a filmeket is(igen, vagyok olyan bárgyú és idióta a te szavaiddal, hogy a kedvenc filmeimet megveszem Blu-ray lemezen ezáltal támogatva a készítőket és otthon élvezem az általa nyújtott hang és képminőséget amit egy DVD kópia nem tudna megadni, és nem, nem Xbox One-on vagy PS4-en nézem ezeket a filmeket, de még csak nem is PC-n.) Kicsit ellentmondásos ezalapján a kommented, ami minőségre az SD-t élteti, de más híreknél meg már neked értékelhetetlen szarfos ha egy játék nem képes az 1080p-re :)
13.
13.
mestermagyar
#12: Az Xbox one sem konzol.
11.
11.
tupaccc
9. Én mint technológiára értettem. Reklámozták már FPS játékkal is, de lényeg az ilyen videókon van:

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Tiszta Kinect érzésem van tőle - túlságosan is lehetetlen dolgokkal promózzák a projektet, amiből a végén a fele se lesz igaz, és ismét bukta lesz... De ne legyen igazam.
9.
9.
ADMlN
Én a konzol vezérlésére szoktam használni. Tök jó, hogy videónézés közben nem kell a kontrollert ki-be kapcsolgatnom ha akarok valamit. Plusz ha az ember popcorn-t eszik és nyakig olajos akkor nem szívesen vesz a kezébe távirányítót. Az internet vagy a játékáruház böngészéséhez is kényelmes. 20k-val került többe a Kinect-es csomag, nekem ennyit megért.

#5, #8: Azt ugye vágjátok, hogy a HoloLens elsősorban nem játékra készül? Az csak egyike a lehetséges felhasználási módoknak.
8.
8.
dzsiádzsó
Nem baj majd a MS VR, hologram baromsága átveszi a sok pénzért fejlesztett bukásra ítélt technikák dobogóját...
Jók ezek a szórakoztató ipari trendek, csak azt nem értem, akik dollár milliókért elemeznek, hogy nem veszik észre azt, amit elég sokan már az első percben, hogy semmire nem jó pl.: 3D khm khm... Bluraj, Kinect,
7.
7.
gorgo
Csak a kutya sem fejleszt rá játékot.Mert ki az aki munka után még neki áll ugra bugrálni mikor halál fáradt.A gyerekek egy darabig el vannak vele és kész.Komoly játék nincs rá, és szerintem csak úgy jó vele bohóckodni ha több haver össze jön és ideig el van vele az ember.
6.
6.
Spectrum
https://www.youtube.com/watch?v=OXVpQ3MN_Qw

Ez jut eszembe erről.

Nagy kár, mert ha nincs kinect, nincs move. A sportjátékokban lett volna sokkal több fantázia, nálunk néha összejött pár ember ökörködni egy kicsit. Nem értem, hogy ha a Wiii éppen a mozgásérzékelővel robbantott akkorát, hogy nem sikerült a két nagynak jobban kiaknázni a lehetőségeket?
5.
5.
tupaccc
Fáj bevallani az igazságot. Kár érte, mert gyerekeknek tökéletes volt, csak rá akarták erőltetni a hardcore gameket. Szerintem ilyen Kinect Sports, Adventure színtű játékokra tökéletes. De casual réteg őket úgysem érdekli, inkább kivágzik. És ez lesz a Holo Lens sorsa is.

3. remélem az a nap soha nem jön el…
4.
4.
anarchoid
2.
2.
dcba
A kinect nem halott, csak komaban van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...