Tizenöt éves a Deus Ex

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 22.
  • Érdekesség
Ki hitte volna, de éppen a napokban volt 15 éves az ION Storm FPS-RPG hibridje, a Deus Ex. A széria köszöni szépen jól van, a Square Enix fennhatósága alatt másodvirágzását éli. De tekintsünk most vissza a múltba!

Napra pontosan 15 éves lett a Deus Ex, minden idők egyik legjobb cyberpunk videojátéka, amely bebizonyította, hogy milyen jól megférnek a szerepjátékos elemek egy shooterben, és fordítva.

A sorozat első részét az ION Storm rakta össze az első Unreal Engine-nel, és 2000. június 22-én debütált. Sajnos a start nem sikerült túl jól, hibába volt rendben a mechanika, hiába volt érdekes a történet, a játék meglehetősen optimalizálatlanul került a polcokra, de ettől függetlenül kultjáték lett belőle.


Hiszitek vagy sem, de 2002-ben az eredeti Deus Exet kiadták PS2-re is, melyben új intro és outro filmek kaptak helyet, de az automata célzás és a konzol képességéhez igazított pályák miatt a port nyomába sem érhetett a PC-s eredetinek.

A folytatás 2003-ban került a boltokba Deus Ex: Invisible War címen, s habár akkor is Warren Spectorék dolgoztak rajta, a játék nem kapott olyan dicséreteket, mint az elődje, hiszen a "konzolos" megkötések miatt korántsem volt olyan összetett.

Több évet kellett várni, mire újra előkerült a sorozat, de megérte, hiszen az előzményeket elmesélő Human Revolutiont dicsérték a kritikusok.

2016 elején érkezik a folytatás, Mankind Divided alcímmel.

3.
Gabesz86
Nekem azóta is a Nm.1 Fps/Rpg (a System shock 2-vel karöltve)
2.
Kolompár Tarzan
Az első Deus Ex minden reklám és pormóció nélkül lépett ki a piacra, és az év játéka lett. Na így kell programot készíteni. Nálam azóta is benne van a top10 minden idők legjobb játékában.
1.
giga321
A régiek kimaradtak (jöhetnek a kövek). De a HR anno pontosan a születésnapomon jelent meg a nagy nyári uborkaszezon közepén semmi játék nem volt az égadta világon a láthatáron kivéve ez. És úúúúúgy beszippantott, hogy kb ismét megszerette velem a cyberpunk stílust (Ghost in the Shell volt az első aki miatt imádom ezt a stílust is).

Azóta bárhol, bármikor ha éppen úgy adódik a helyzet, hogy felkerül téma gyanánt. Csak és kizárólag dicsérem. Várom a Mankind Divided-t
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...