A Square Enix is elengedi lassan a régi konzolokat

Link másolása
Immár másfél éve van a piacon a PlayStation 4 és az Xbox One, így logikus döntés a kiadók részéről, hogy elengedik az előző generációt. Az E3 után a Shuichi Kobayashi, a Star Ocean 5 producere beszélt a váltásról.

Több kiadó is bejelentette már, hogy nem fejlesztenek több játékot Xbox 360-ra és PS3-ra, most pedig a Square Enix egyik fontos embere beszélt a váltásról. Shuichi Kobayashi, a Star Ocean 5 producere a Destructoidnak mesélt arról, hogy miért nem jön már a játékuk PS3-ra.

A Star Ocean 5 ugyanis Japánban még megjelenik PS3-ra és PS4-re is, a nyugati piacra azonban már csak az utóbbi változat látogat el. Kobayashi szerint Japánban még mindig népszerű a Sony előző generációs konzolja, azonban nyugaton, különösen az Egyesült Államokban a vásárlók többsége már generációt váltott.

Úgy tűnik, a Square Enix is elengedi szép lassan az előző generációt, nyugaton legalábbis. Ennek ellenére a Dragon Quest Heroes még PS3-ra is megjelenik, sőt, nem szabad elfelejteni, hogy Lara Croft új kalandja még Xbox 360-as változatot is kap. Igaz, utóbbi esetében már megeshet, hogy a Microsoft nyomására jön az előző generációs verzió.

15.
15.
aRkye
#14 Nos igen, de a fejlesztőnek is automatikusan több energiába és pénzbe kerül az elkészítés.
14.
14.
konzolfanatik
Nem igazán értem a dolgot.Jelenleg sokkal több ps3 és Xbox 360 tulaj van,mint Ps4 vagy Xbox One.Ez az arány jelentősen belátható időn belül nem fog változni,kell még néhány év mire 30-40 milliós eladásokat produkálnak az új konzolok.Azaz ha kiadnak egy játékot a régi,és az új generációra,akkor nagyobb valószínűséggel több fog fogyni a régire.
13.
13.
Fronter
#9: Pedig nekem szimpatikusak a játékaik, és meg is fogom venni őket! :P
12.
12.
Pain
#10: Én is így nyomom most. Pótlom a kimaradt játékokat. Jelenleg költözés miatt amúgy sem igazán van most keret egy PS4-re, így nálam fénykorukat élik az előző generációs gépek.
11.
11.
Pain
#9: Ha végre megjön a Kingdom Hearts 3 akkor ezen a kommenten jót fogok kacagni
10.
10.
aRkye
Jómagam még nem észleltem, hogy olyan sok kimagaslóbb játék jelent volna meg az új generációs masinákra, hogy váltanom kellene. Most őszintén, a ps3 vagy xbox360 olyan randa minőségét képvisel? Még van mit a tejbe aprítaniuk mindkét cégnek, s ebből a szempontból talán jobb is, hogy a fejlesztők nem az előző gépekre fecsérlik az idejüket. Akinek előző generációs gép van a birtokában, tuti, hogy van még néhány játék, amit nem tolt ki, mint ahogy én sem, addig el lehet lenni azokkal, amíg legalább 15-20 kiemelkedő játékot nem számlálhatunk az új gépeken, a remastered, és hasonló címeken kívül.
9.
9.
A jatekipart kene nekik elengedi, mert csak rontjak a mar amugy sem magas szinvonalat.
8.
8.
zozo76hun
#6: nem rontja, hanem visszafogja a fejlesztest, ha az elozo generaciora is meg kell jelenjen ugyanaz a jatek. mar szamtanaszor ki lett ez targyalva a forumokon.
6.
6.
anarchoid
#3: jah nehogy mar rontsa az elozo generacio az eladasi listakat ;)
5.
5.
respectpele10
4.
4.
habo
remélem az átlag 18 ezres ár legalább 15 re csappan akkor ha már ps3 box360 kiesik...
2.
2.
ADMlN
#1: Olyan sok jó játék jött, hogy két és félnek tűnt! Ja, nem.
1.
1.
Killerbee
Jó lesz az másfél évnek is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...