GC 2015: Tényleg csúszik a Mighty No. 9

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 6.
  • Csúszás
Link másolása
Igazak voltak a pletykák, tényleg csúszik a Mighty No. 9 megjelenése. A fejlesztőkre ráadásul rájár a rúd mostanában, a másik projektjük, a Red Ash csúnyán elhasalt a Kickstarteren.

Igazak voltak a hírek, tényleg csúszik Keiji Inafune új játéka, a Mighty No. 9: eredetileg idén áprilisra, majd szeptemberre ígérték a megjelenését, azonban a jelenlegi tervek szerint csak 2016 első negyedében kerülhet boltokba a cím. A készítők szerint a játék lényegében már készen van, viszont bugos, és az online fícsörök sem működnek rendesen, ezeken pedig dolgozni kell még.

Aki viszont nem bírja ki Mega Man nélkül (ugye a Mighty No. 9 a klasszikus sorozat szellemi örököse), örülhet, az E3-on bejelentett Mega Man Legacy Collection ugyanis augusztus 25-én fog megjelenni PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Az első hat Mega Mant magába foglaló pakk 15 dollárba kerül majd, igaz, ez csak a digitális változatra vonatkozik: a dobozos kiadás jövőre érkezik (a 3DS-es játékkal egyetemben), és 30 dollárt fog kóstálni.

Egyébként nem csak a Mighty No. 9 csúszása az egyetlen rossz hír a Comcept háza táján, a srácok másik Mega Man-utódja, a Red Ash ugyanis csúnyán elhasalt a Kickstarteren: 800 ezer dollárból csak 519 ezret tudott összekalapozni.

A Red Ash dolgát nehezítette, hogy a rajongóknak nem igazán tetszett, hogy a Comcept máris új Kickstarter-projektbe vágta a fejszéjét, mikor a Mighty No. 9 sem akar elkészülni, az pedig egyenesen megpecsételte a sorsát, hogy miután a gyűjtés sorsa bizonytalanná vált, a készítők aláírtak egy kiadónak, aki vállalta, hogy a Kickstarter-eredményektől függetlenül megfinanszírozza a játék első, körülbelül nyolcórás fejezetét PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Akkor a készítők azzal védekeztek, hogy a Kickstarter-pénzből készítik majd el a játék további tartalmait és extráit, de ez sem segített: a bejelentés napján sokan vissza is kérték a pénzüket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...