Mi szükség volt az Uncharted-kollekcióra?

  • Írta: fojesz
  • 2015. október 8.
  • Hír
Link másolása
A Naughty Dog felmérése szerint a PlayStation 4-tulajok egy nagyon jelentős része sosem játszott még Uncharteddel, ezért gondolták, hogy jó ötlet lehet elkészíteni a gyűjteményes kiadást.

A remaster-őrületet sokan értelmetlen pénzlehúzásnak tartják, és tény: a legtöbb újracsomagolt játék semmilyen újdonságot nem tartogat a korábbi rajongók számára, akik emellett még azt is joggal neheztelik, hogy sok kiadónál mintha háttérbe szorulna az új címek fejlesztése a HD-láz miatt.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy akadnak olyanok, akik még nem játszottak a remasterek alapanyagaival, és nekik bizony hasznosak ezek az újrakiadások. A Sony például azt mondja, hogy a PS4-tulajok közel felének nem volt PS3-a, így a felújított játékokat nekik szánja elsősorban, nem véletlen, hogy a The Last of Us, a God of War III és az Uncharted-trilógia után a Killzone-sorozat visszahozásán is elgondolkodott.

És adott esetben ezek a számok még látványosabbak lehetnek. A Naughty Dog felmérése szerint a PS4-tulajdonosok 80 (!) százaléka még sosem játszott Uncharted-játékkal, ezt az MCV-nek mondta el a fejlesztőcég. Ezért gondolták úgy a srácok, hogy érdemes lenne felújítani a PS3-as trilógiát, és bár nem mondták ki konkrétan, valószínűleg azt is remélik az új kollekciótól, hogy a márciusban érkező negyedik rész eladásai is jobban pörögnek majd tőle.

Az Uncharted: The Nathan Drake Collection tegnap jelent meg, itt olvashatjátok el a tesztünket róla.

33.
33.
ADMlN
#32: +1
Nekem nagyon bejön a játék. Őszintén sajnálnám ha nem tudnám a 4. rész előtt végigjátszani a korábbiakat csak azért mert nincs PS3-mam és a PS Now meg nem elérhető nálunk.
32.
32.
delphijos
#27: Erre is azt mondom, hogy ott sem lenne ingyen. Akkor meg nem mindegy?

Az xbox elite kontrollernél lett leoltva valaki - amikor szidta hogy felesleges - azzal hogy mért fáj neki ha van ilyen is a piacon. Ugyanez a véleményem nekemi is. Ott is, és itt is. Akinek nem kell, ne zavarja már hogy lehet ilyet kapni.
30.
30.
Arsenal4ever
SOHA nem játszottam még ezzel a játékkal (most vettem PS4re)...ergo az én életem, ahogy itt egyes papucsállatkáké nem azzal fog eltelni, hogy a PS3ban vagy a PS4ben szebb-e a ki.aszott fű. Mekkora gyökerek vagytok néhányan. Még jó hogy az értelmesebb emberek ritkán olvasnak hszt egy teszt után mert az életkedvet is kiszívja itt néhány lúzer az emberből. Szedjétek össze magatokat mert semmi hasznotok így! A tesztet köszi. Megerősített hogy jól döntöttem.
28.
28.
kamgecam
#27: Pont ez a játék az ami megér egy újra kiadást.
27.
27.
Bullshit. Pont erre lett kitalálva a PS Now.
26.
26.
Rezsidémon
Jól van ez így, én örülök, mert nem játszottam korábban a játékkal, de érdekel. (x360 után PS4-re váltottam, néhány dolog kimaradt.) Így voltam a Last of Us és a God of War 3 játékokkal is, ezt is be fogom szerezni, ha lement az ára. Meg ahogy elnézem, van már miből válogatni, ez a pár remastered dolog bőven elfér a repertoárban.
25.
25.
fehersam
Való igaz, nekem is xbox 360 volt a ps4 előtt, így kimaradt a széria. Majd meg is veszem, ha lemegy az ára.
24.
24.
DON GONDOCS
Mi szükség volt? Mert nincs visszafele kompatibilitás?
23.
23.
KopyAti
A 80%-ba tartozon, s élvezem ezt a játékot!
22.
22.
p3ti
#18: Ez a harc az Xone ellen még nincsen veszve, lehet kéne még toborozni embereket!
20.
20.
delphijos
#15: Már ne haragudj de ez butaság. Ha lenne bc akkor meg a ps3 verziót kéne megvennie azoknak akik játszani akarnának vele. Ráadásul mindhárom részt. One-on se ingyen vannak a 360-as játékok..... Vagy gondolod hogy akiknek nem volt ps3, azért az Uncharted-eket megvették?

Amúgy elfogadom hogy valakinek ezek a remaster-ek nem jönnek be, de tényleg nem értem hogy miért kell lehúzásnak nevezni. A vita memóriakártya, meg a 360-hoz a vinyó, na az lehúzás volt. De itt ha már játszott vele valaki, vagy egyszerűen nem érdekli, akkor nem veszi meg. Mi ebben a lehúzás? És ezzel még tényleg dolgoztak is, ha nem is teljesen új fejlesztés. Ja, és 3 játék egy áráért.
19.
19.
Guba32
#18: Sokkal jobban állunk testvérem,kitartás,megnyerjük a háborút...
18.
18.
Raizen25
Ez a collecton pont nem tartozik a lehúzás kategóriába szerintem mert 3 játékot adnak 1 áráért ami bőven nem 8 óra gameplay :D ps3 on én végig nyomtam a 2.és3. részt 2.részt kétszer is de mégis megvettem most a collectiont.
Persze én is örülnék teljesen új címeknek ps4 en de a xone-al szem,ben még ígyis jobban állunk ex.címek tekintetében.
Remélem jövőre minden megjelenik amit behirdettek

16.
16.
PS4ES
Tök igaz, hogy a pénzünkkel szavazunk. Lehet, hogy furcsa madár vagyok, nekem ps2-m volt, a ps3 totál kimaradt, a ps4-re úgy csaptam rá,mikor megjelent, mint a gyöngytúk arra a bizonyosra... Kimarad egy csomó játék az életemből. Ezek szerint én vagyok a cikkben említett célközönség, de nem vagyok hülye. Viszont, ha szavaznom kell a pénzemmel, akkor szavazok: a Naughty Dog-nak már csak a Last of Us miatt is odaadom a pénzem, ahogy a CDPR-nek a Witcherért, s ha már remastered, a Journey-ért is kipengetem a fejlesztőknek. Valszeg nem ezt érezném,ha ps3 is lett volna a birtokomban, totál megértem, de így... őszintén, széles mosollyal adok pénzt pl. az UC trilógiáért.
15.
15.
Tokodboy
Ha a PS4 tulajok nagy resze nem rendelkezett ps3al es megakarjak veluk ismertetni a ps4 jatekokat akkor visszafele kompatibilissa kellett volna tenni a ps4et.....
Ja hogy akkor elestek volna egy csomo lovetol.....
14.
14.
Buggy
#6: Fogyasztói társadalomban élünk és a pénzünkkel szavazunk. Persze én sem örülök annak, hogy egy olyan játék mint a destiny ennyire lehuzos módon is ekkora siker , de ha van rá igény és piac akkor el kell fogadjam. Persze azért örülök hogy az evolve valamennyire elbukott, mert így legalább a piac reagált a lehuzos dlckre. Ettől függetlenül, amíg ezeknek van vásárló közönsége mégha nem is értünk velük egyet el kell:fogadnunk.
12.
12.
Krezy
#7: Óh egyetértek :D A Black az isten király játék volt ps2-n :) Rongyosra játszottam oda-vissza :D

A Remasteredekhez meg annyit hogy engem nem zavar, főleg hogy Számomra elég sok Új játék fog jönni ami érdekel is! :) Pl. NFS 2015 / Ratchet and Clank / Doom / Horizont / Dark Souls 3 / For Honor / FF XV / FF VII :D Star Wars Battlefront :D Kingdom Hearts 3 / Last Guardian / UC 4 / No man's Sky és még sorolhatnám :DDD Ezek mellett nagyon nem tud izgatni hogy ki dobnak pár HD kiadást :D
11.
11.
p3ti
#7: Nekem a Black és Killzone kombó volt anno a verhetetlen FPS etalon - imádtam mindkettőt!
10.
10.
p3ti
Szerintem egy ilyen trilógia még közel nem akkora "lehúzás" mint pl. egy God of war 3 aminek aztán az égvilágon semmi értelme nem volt. Nemsokára jön a játék 4. része, és aki igényt tart rá az most bepótolhatja az előző 3mat, vagy csak simán újrajátszhatja azokat hogy képbe legyen az új rész előtt. Eddig a Halo MCC mellett ez az egyetlen normális remastered (még talán a metro redux). Mondjuk szerintem az MCC tartalma a coop/multiplayer/Halo3 ODST kombóval brutálisan magasra tette a mércét - szinte végtelen az egész játék.
9.
9.
Spectrum
#6: Ha nem érdekel, nem kell megvenni.

Az emberek meg hogy néznének egy terméket objektíven? Azt meg ugye tudod, hogy az internet reklám nélkül mennyibe kerülne neked...
8.
8.
Yanez
#7: A Black, az tényleg kéne!
7.
7.
PS4jacksony
#4: Csak,hogy ott a tábor "másik fele" is akik már rongyosra játszották ezeket a játékokat ps3 on.
És a remasterek közül egyedül a God of wart vettem meg. Meg talán az uncharted kollekción agyalok még.
Nem az a baj,hogy csőstől jönnek a remaster-ek.
Hanem Ps4....És alig van új játék.....

Új játék meg alig...Az is vagy sikerül ,vagy nem ..Lásd Order.

Ha valami megérdemelné a Remaster-ed kiadást,hát akkor az a BLACK....
Mai napig nincs jobb fps számomra ott a fegyvereknek ereje van minden kilőtt golyót érzel...

Na azt kapásból megvenném és szerintem sokan mások is főleg ha kicsit felpolíroznák ....
6.
6.
mestermagyar
#4: Ez a válasz a tökömön jön ki (és most itt általánosan beszélek). Nem kell megvenni, de amíg az emberek 99%-a lát/hall marketinget amik minőségtől és ártól függetlenül befolyásolják, akkor nehogy már ilyen okokat hozz fel az ellen hogy mi meg kussoljunk. Ha majd a cég nem dumál a (sokszor nem létező) pozitívumokról, az emberek meg minden vásárolandó terméket objektíven néznek, akkor joggal mondhatod hogy mi meg ne próbáljuk antireklámmal azt elérni amit a cégek. Tulajdonképpen mindketten reklámozunk mai értelemben, és addig van (illetve lehetne) egyensúly amíg valaki ellene is beszél. Tehát amikor azt mondod hogy "nem kell megvenni", akkor elsöpröd az ellenérvet, és utat hagysz a "csodálatos", "igazságos", "objektív" reklámoknak.
5.
5.
giga321
Én se játszottam még egyik részével sem. Anno végig néztem youtubon. Ha akkor tudom, hogy megfog jelenni majd ps4re amit megveszek akkor már ma tolnám vele. De így már nincs kedvem játszani vele mert végig néztem és tudok mindent róla. Igen tudom, hogy teljesen más nézni és játszani vele, de nem érdekel. Én ilyen vagyok. A 4. Részt valszeg megveszem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...