HWSW: Nyugdíjba vonul az AMD Catalyst

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 3.
  • Hardver
Link másolása
Az AMD komolyabban hozzányúl a grafikus processzorai vezérléséért felelős programcsomaghoz. A változás radikális lesz, hisz a Catalyst teljesen eltűnik, helyét pedig a Radeon Software elnevezésű szoftver veszi át.

Az AMD szeptember elején jelentette be, hogy a processzoros részlegről leválasztják a grafikus divíziót, mely végül a Radeon Technologies Group elnevezést kapta. A szóban forgó részleg a mai napon tette meg első nagy, önálló bejelentését, melynek értelmében hamarosan nyugdíjazzák az idén júniusban 13. életévét betöltött Catalystot, amit még anno az ATI hívott életre. A szoftver a grafikus processzorok fejlesztésével foglalkozó ATI-val együtt került az AMD birtokába a 2006-os felvásárlás során, amihez elsőként szinte pontosan 5 évvel ezelőtt, 2010 decemberében nyúltak hozzá komolyabban. Ekkor számottevően megújult a felhasználói felület, mely az aktuális kor elvárásainak próbált megfelelni, több-kevesebb sikerrel.

Az idei esztendő végével a Catalyst név teljesen eltűnik az AMD szótárából, helyét pedig az eléggé magától értetődő Radeon Software (fő)elnevezés veszi át. Ezt követi majd a főverzió megnevezése, amit első körben a Crimson Edition fog betölteni, mely a Radeon márkajelzés hivatalos színére utal. Ez a jövőben bármilyen komolyabb újítás vagy módosítás alkalmával változhat, ugyanakkor erre valószínűleg 2017 előtt nem fog sor kerülni. Az elnevezés végén továbbra is a megjelenés dátuma foglal majd helyet, ami a legelső csomag esetében 15.11 lesz.

Milyen változások várhatók még? A HWSW cikkéből minden kiderül!

1.
1.
DON GONDOCS
OFF:
http://appygamer.mobilesrepublic.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=1&articleid=51206737
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...