Fallout 4 - így alakultak a digitális eladások

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 18.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a Bethesda nem mondott még konkrét számokat a Fallout 4 digitális eladásai kapcsán, egy elemzőcég szerint a letölthető változatot is sokan keresték a megjelenés utáni napokban.

Óriási üzleti sikernek tűnik a Fallout 4 a Bethesda számára. Ahogy arról már olvashattatok nálunk, a kiadó-fejlesztőcég 12 millió példányt szállított le a boltoknak belőle, ami ugyan nem jelenti azt, hogy épp ennyien meg is vették, de nyilvánvaló, hogy a szokásosnál is nagyobb kereslet miatt helyezett ki ekkora készletet a vállalat.

És bár a digitális eladásokról még nem mondott semmi konkrétat, ha hihetünk a SuperData elemzőcégnek, akkor ezen a téren sem panaszkodhat: a szakértők becslése szerint 1,8 millió példány fogyott a letölthető változatból az első napokban, ebből pedig úgy 1,2 millió vásárlás a Steamen történhetett. A SuperData szerint ez plusz 100 millió dollár bevételt jelent a Bethesda számára a bolti példányokért járó 750 millió dollár mellé.

Az elemzők azt is hozzátették, hogy ez is bizonyíték arra (mondjuk ezek a számok is árulkodóak voltak), hogy a Steamen nem csak akciósan szokás vásárolni.

8.
8.
#6: Ne törődj vele, 80% pozitív értékelése van Steam-en, ami azt jelenti, hogy aki meg is vette és tényleg játszott is vele azok közül 10 emberből 8-nak tetszik. Gyanítom a többiek vagy belefutottak valami komolyabb glitch-be ( bár azt sem tartom kizártnak, hogy megvették a hype miatt, de soha életükben nem játszottak még fallout-al :) .

Ha meg mégsem, akkor csak arra vigyázz, hogy benne maradj a 2 óra és 2 hét visszatérítési időben . :DDD Na szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy a "haterek" közül mennyien téríttették vissza a játék árát ténylegesen ?! Jó lenne egy ilyen statisztikát is látni. :/
7.
7.
Buggy
#6: Nekem megvan PS-re. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy vannak pillanatok, amikor be-be akadozik a játék. Ettől függetlenül, amúgy még mindig úgy érzem, minden pénzt megér, persze csak akkor, ha szereted az univerzumot és a felfedezést. Általában használtan veszem meg a játékokat aztán ugyanannyiért eladom, de mivel itt több 100 óráraról van szó nem sajnáltam érte a pénzt :)
6.
6.
felegyi
#5: Érdekes, mivel sokan panaszkodnak rá. Gondolkodtam a megvételén PS-re, ilyenkor sajnálom h a PC-m már öreg harcos ehhez, így még egy próbát sem tehetek vele... akkor marad a kérdőjel.
5.
5.
Cellator
Teljes függőség, nagyon jól sikerült, minden forintját megéri!
4.
4.
logic5
#3: Nálam ritka amit megveszek, de ez lesz az egyik. Én inkább a multi miatt vásárolok.. Legfőképp BF-eket. De ez megéri az árát..
3.
3.
br1Koo
Ami jó az jó. Fiatalabb koromban torrenteztem, de manapság hál istennek képes vagyok megvenni a játékokat, és főként azért teszem, mert a fejlesztőknek/kiadóknak is köszönetet szeretnék mondani azzal a pénzzel a munkájukért, és azt üzenni hogy jól végzik a dolgukat(ezért nem játszok például Ubisoft/EA játékokkal, mert nekik nem szeretnék ilyen módon üzenni).
2.
2.
Hihi, csak PC-n 2 millió és közben itt az exkluzív Starcarft ami rétegjáték és mégis milliós eladásokat produkál. Jön a Battlefront amitől szintén sok milliót vár mindenki... Baszszus, nagyon pörög a játékipar. Megyek is elverek pár jurót Steamen örömömben. :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...