Nulláról építik fel a Resident Evil 2 Remake-et

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 3.
  • Hír
Link másolása
Noha a Capcom legutóbbi üzleti jelentésében Remaster-kiadásként hivatkoztak a Resident Evil 2 Remake-re, valójában nem ilyen egyszerű a helyzet: az alapoktól kezdve építik újjá a klasszikus horrorjátékot.

A Capcom augusztusban jelentette be, hogy már készül a Resident Evil 2 Remake, amire már a rajongóknak régóta fáj a foga. Yoshiaki Hirabyashi producerként karolja fel a projektet, de még nem tudjuk, hogy mikor lesz belőle valami.

A cég legutóbbi üzleti jelentésében Remasterként hivatkoztak a címre, és bár csak egy egyszerű fordítási hibáról volt szó, többen még így is tévesen ítélték meg az alkotás jellegét. A kiadó brit részlegének marketingese, Stuart Turner a Twitteren tisztázta a helyzetet.

Az úriember szerint az alapoktól kezdve építik fel a Remake-et, nem csupán egy szimpla átdolgozott kiadással lesz dolgunk.

Nagy kő esett le most a szívünkről.

25.
25.
Csoki80
#24: Jó ötlet lenne. :-)
24.
24.
GAMEROD
Csinálják meg, de a játékmeneten mindenképp alakítani kell. A 90-es évek hangulatát semmilyen remake nem adja vissza, ellenben aki ismerte a játékot szerintem kevés lesz neki az ha ismét megkapja ugyanazt, csak szebb grafikával. Én is szerettem anno, de annyi helyről visszaköszönt már az RPD Stadion, hogy kicsit nagyon meguntam. (Outbreak2, Nemesis, Left4Dead modok, Darkside Chronicles, Operation RC meg még a youtube-n is végignéztem a fan remake végigjátszását)

Tegyék bele az Outbreak előzmény történetét is amikor még a néger krapekkal (aki kapásból megmurdel a RE2-ben miután odaadta a kulcskártyát) na szóval vele kell elbarikádozni a rendőrállomás ablakait) meg még lehetnének ötletek.
21.
21.
Csoki80
#13: Azokat a kézzel rajzolt háttereket be lehet újból digitalizálnia akármilyen méreten, a hangokat is ki lehet cserélni magasabb minőségűre aztán tényleg csak a karaktereket kell kidolgozni és minden maradt hű az eredetihez. Persze így egy darabot sem adnának el belőle úgyhogy könnyíteni kell meg tps-t csinálni belőle, bár ettől még lehet jó :-)
17.
17.
De a ResidentvEvil remake ua. volt mint a ps-es eredeti csak gamecube latvannyal. Nem lett mas a jatekmenet. Itt sem lesz, viszont jo lenne komolyabb grafikaval :-)
16.
16.
Tokodboy
Meg mindig nem értitek. Az elso rész remakejet tízen valahány evvel ezelőtt raktak össze. Akkor meg nem voltak szar residentek persze hogy jo lett. De azóta változott a helyzet es attól tartunk hogy kapunk egy resi 6 formedvenyt a 2. Rész történetével.
15.
15.
felegyi
Nem értem miért aggódtok... az első rész Remake-je tarolt a kasszánál, majd pont ott basszák el hogy akciót csinálnak belőle?! Attól hogy 0-ról kezdik az egészet, nagyon más nem lesz... hisz RE2! RE2!!!!
14.
14.
Lizard0828
Édes Istenem, csak ezt ne basszák el, aztán felőlem be is fejezhetik a sorozatot, mert ezek az új szutykok semmit nem mozgattak meg bennem.
13.
13.
GAMEROD
A korai Resident Evileket logikus hogy nulláról kell kezdeni, mivel nem lehet rajtuk mit felújítani. A kézzel rajzolt hátterek amik 640x480-as max felbontást produkáltak, azt nem lehet két gombnyomással felújítani. Viszont rakhatnának bele új dolgokat is, új helyszíneket mert másképp nem fog sokkal több játékélményt adni mint az előző, amit már kívülről, belülről ismer az ember.
12.
12.
patka21991
Én érzem, hogy ha TPS lövölde lesz is, akkor is egy nagyon jó játékot fogunk kapni. :)
Szerintem meg hagyják a kevés lőszert, a mentések korlátozását, s esetleg csak a rejtvényeken fognak könnyíteni.
11.
11.
KopyAti
Nem hinném, hogy nagyon belenyúlnának az egyik (vagy a legjobb?) részbe!
10.
10.
azureknight0715
9.
9.
rayden02
#7: Az alapsztorihoz csak nem nyúlnak, gondolom kiegészítik,vagyis úgy ahogy a RE1RE-nél tették, és összekapcsolgatták itt ott a RE0val!
7.
7.
azureknight0715
Most lehet rosszul értettem de akkor ezekszerint nem a classicus Resident evil történetét építik fel újból hanem teljesen 0-ról vagyis egy teljesen új resident evil trillogiát akarnak?
6.
6.
rayden02
#2 Miért? Szerinted az első résszel nem ugyanígy jártak el?
Ha remakeről van szó legyen az barmiféle ,mindig az alapoktól nulláról kezdik legyen szó dizájnról új hangokról, és persze újabb pályaelem kiegészítésekről ami az az első rész ujragondolásánál bevált!
5.
5.
Tokodboy
Igen de az elso reszt meg a gamecubos időkben remekeltek es megtartották a z eredeti elso rész stílusát lényegében csak a grafikát remekeltek. Itt nem ez lesz hanem csinálnak valami divat szart belőle kb mint resi 6.
4.
4.
Nothing
#1: ...ha egyáltalán találkozunk!
3.
3.
Lord Vader
#2: A nemrég kiadott első rész is remake volt (igaz 2002-es) és ez is az lesz. Mi itt a probléma?
2.
2.
Tokodboy
Na akkor ez is szar lesz. Remake kellett volna belőle ugy mint az elso részből.
1.
1.
DON GONDOCS
Akkor 3-4 év után találkozunk?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...