Fekete pénteken rekordot döntött az Xbox One

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 4.
  • Biznisz
Link másolása
Egy hete, az ünnepi vásárlási szezon nyitónapján nagyot ment az Xbox One és a Windows 10 az Egyesült Államokban, tudtuk meg a Microsofttól. Mind a hardverek, mind a szoftverek eladásai megugrottak az előző év fekete péntekjéhez képest.

Fekete pénteken, azaz november 27-én eladási rekordot döntött az Xbox One az Egyesült Államokban. A konzolból 22 százalékkal többet adtak el, mint egy éve ezen a napon. A redmondiak szerint ez volt a második legnagyobb fekete pénteki hét a márka történetében.

Ami pedig a konzolcsomagokat illeti, az 500 GB-os Gears of War: Ultimate Edition-féle bundle volt a legkelendőbb, amiért 300 dollárt kértek. Még a kissé drága Xbox Elite kontroller is elfogyott a legtöbb kiskereskedőnél.

Az Xbox Store-ban a digitális eladások 57 százalékkal növekedtek 2014-hez képest Xbox 360-on és Xbox One-on. Gold-előfizetést 40 százalékkal többen vásároltak, mint egy éve. A hardverekből, játékokból és kiegészítőkből összességében 57 százalékkal több fogyott.

Az Xbox Live is pörgött: a játékosok 196 százalékkal több órát töltöttek a szolgáltatással, a múlt héten összesen 325 millió órát.

Érdekesség, hogy a hardvereladások szempontjából szinte ugyanannyi Xbox One talált gazdára, mint PS4. Előbbi 41, utóbbi 42 százalékos piaci részesedést ért el fekete pénteken.

A Windows 10 is szépen teljesített: a Steam-felhasználók közel 30 százaléka használ ilyen operációs rendszert, és novemberben már többen játszottak Win 10-en, mint Windows 8-on. Xbox One-ról PC-re a Fallout 4-et streamelték a legtöbben.

16.
16.
felegyi
#13: Már miért ne számítana?! Csak normális címeket kell felmutatni, nem pedig etetni a népet... Halo sem az ami anno volt, a Tomb R. meg ideiglenes exkl. miatt sem úgy sült el mint kellett volna. Ha PC-re megjelenik akkor minek megvenni One-ra? Ha netalántán PS4-re is megjelenne, akkor minek megvenni One-ra 900p-re, ha az ember 1080p-n is pöröghet? Ezt nem én gondolom így, hanem a nagyközönség...
15.
15.
cannondale
Számok hiányában, értékelhetetlen információ.
(kamugép)
13.
13.
kopic
#12: Ezért írtam, hogy ebben a genben már alig számítanak valamit az exkluzívok.
12.
12.
delphijos
#1: Az hogy melyik konzolból adtak el mondjuk 24 órán belül 10-el többet, kb. semmit nem számít.

Ami érdekes a listában, hogy a Halo5 és a SW BF elég szerényen szerepelt, a COD-ot zabálják a népek, mindegy milyen, és a 3 figuragyüjtőgetős stuff is egész népszerű. A Madden helyezése rötön elárulja honnan való a lista. A Minecraft nem képes "kihalni", az NFS Rivals meg reneszánszát éli.
11.
11.
zozo76hun
nem birjak ki bammeg :)
10.
10.
PaprikaJancsi
#9: Ez elég esélyes volt :D
9.
9.
zozo76hun
mondom megnezem talalok-e itt ps-fanboyt aki nem birja ki hogy beirjon egy xbox-os hirhez. hat talalt-sulyedt...
8.
8.
hoaw
Helyes, így tovább Xbox one!
6.
6.
Szelenas
Lefordítva: Az xbox egy rövid időre megközelítette a ps eladásokat, mivel az egyik legnagyobb excluzív gameük pont a fekete péntek előtt jött ki.
4.
4.
mestermagyar
Azt tudom hogy Robinson társa fekete volt, de ezt rasszizmus hangsúlyozni. :D
3.
3.
kopic
#2: Árcsökkentéssel, meg jó akciókkal előzte meg a One-t. Meg szerintem már az exkl. címek sem mérvadóak sajnos.:(

Előző 2 évi eredmények:
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=187355364&postcount=855
2.
2.
kamgecam
#1: Azta,azért ez elég durva annak fényében hogy a Halo 5 most jelent meg.
Azt hittem a XOne sokkal jobban elhúzz,erre kicsivel még a Ps4 mögött is van pedig egy árva kicseszett exkluzív cím sem jelent meg rá a téli időszakban.Ja,mégis a Bloodborne dlc, de ne vicceljünk már.
1.
1.
kopic
Titeket tényleg pénzel a MS ? Ezt a hírt bezzeg 2x is beküldtem, de ki se raktátok:
http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=27496&news&%CDgy%20zajlott%20Amerik%E1ban%20a%20fekete%20p%E9ntek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...