Final Fantasy VII Remake - miért lesz többrészes?

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 9.
  • Hír
Link másolása
A hétvégén új előzetest kaptunk a Final Fantasy VII Remake-ből, és ezzel együtt egy adag információt is sikerült kihúzni a fejlesztőkből - többek között a többrészes felépítést is megindokolták a japánok.

A Famitsu interjút készített Yoshinori Kitaséval és Tetsuya Nomurával, amiből több érdekes részletre is fény derült az E3-on bejelentett Final Fantasy VII Remake-ről.

Elárulták például, hogy a játéknak ez a hivatalos és végleges címe, illetve megindokolták azt is, hogy miért több részben fog megjelenni: a Square Enix szerint egész egyszerűen rengeteg munkát jelentene egyben, kellően aprólékosan feldolgozni a teljes epizódot, ráadásul ennek a döntésnek a tartalom is kárát látta volna, és ez esetben csak egy "sűrített" változatot tudnának letenni az asztalra. Habár néhány dolog így is kimarad majd az eredeti címből, lesz cserébe más: Midgarban például olyan helyekre is eljuthatunk, ahová az alapjátékban nem.

A Square Enix külsős stúdióktól is kap segítséget, például a Naruto-játékokat jegyző CyberConnect2 is közreműködik - ez a csapat már a Final Fantasy VII: G-Bike munkálataiban is részt vett. A fejlesztők szerint a CyberConnect 2 sok tapasztalattal rendelkezik akciójáték-fronton, és az átvezetőkhöz is jó érzékük van.

A fejlesztők megerősítették, hogy minden, amit a PSX-es trailerben mutattak, a játék motorjával készült átvezető, illetve gameplay jelenet volt, és egyáltalán nem szerepeltek benne prerenderelt anyagok. Ez a motor egyébként nem más, mint a negyedik generációs Unreal Engine, ami persze nem meglepő, a Square Enix a Kingdom Hearts HD 2.8 - Final Chapter Prologue-nál és a Kingdom Hearts III-nál is ezt használja.

A Final Fantasy VII Remake megjelenéséről továbbra sem tudunk semmit, de az biztos, hogy kizárólag PS4-re készül. A Square Enix szerint az a céljuk, hogy külsőre minél realisztikusabb legyen a játék, azt pedig már most leszögezték, bár adná magát, semmilyen modellt nem vesznek át a Final Fantasy VII: Advent Childrenből. Ahogy a videóból kitűnik, a harcrendszer is felfrissül: habár továbbra is kell taktikai érzék hozzá, jóval akció-orientáltabb lesz, mint eredetileg. A partinknak három tagja lehet, és úgy váltogathatunk a karakterek között, ahogy tetszik.

18.
18.
Csoki80
#14: Masra is kijon majd gondolom sanyi nem fizet annyit hogy csak ps re jojjon. Azert is irtak hogy elosszor ps4 re. Szerintem en megvarom amig kijon az egesz es ugy veszem meg. rossz lenne 2 resz kozt varni. Remelem valamilyen formaban hozzavagjak a CC es a DC-is az lenne a tutti . . .
17.
17.
delphijos
#16: Amúgy ez igaz. Nekem a Life is Strange, a Borderlands is bejött, és a King Quest első része is van olyan jó hogy várom a többit. Ha nem így jönnek, egész biztos jóval rövidebbek lettek volna.
16.
16.
Caleon
Az eddig epizodikus formában kiadott játékok pont hogy nem voltak lehúzások.
15.
15.
kamgecam
Köszönöm a válaszokat.Nagyon örülök hogy valóban mélyebb üzenete van.Kiváncsi vagyok.
13.
13.
kamgecam
12.
12.
Csoki80
#9: play it first szerintem az nem only ps4....
11.
11.
Hab
Csak a motoros üldözést, chocobo versenyt, snowboard-ozást és startégiai minijátékot ne vegyék ki. Ezek nagyon különlegessé tették a 7. részt, és máig az egyik kedvenc RPG-m.
10.
10.
delphijos
A többiek szerintem kb. mindent elmondtak. Zseniális történet, remek harcrendszer, és szerintem Sephiroth az egyik "legjobb" főgonosz aki játékban szerepelt. Én PS3-on is végigtoltam. Remek játék.
9.
9.
Thor Vath
Igen, nagyon ütős sztorija van elég mély filozófiai mondanivalóval és (az eredeti) "gumibabás" megjelenés se tévesszen meg senkit: nem gyerekeknek készült (nem a vérre gondolok, mert az nincs). Bár nem lennék meglepve, ha a neccesebb részek a remake-ből ki lennének "felejtve",ma már sokkal szigorúbban cenzúráznak, mint 97-ben.
Csak az bosszant, hogy jövőre vennem kell egy PS4-et is a boxom mellé.
8.
8.
patka21991
Én gyerekként játszottam vele bátyáimmal, s a sztoriból csak annyit értettem, amennyit elmeséltek. Ez alapján nagyon jó története van. Már ezért megéri.
A másik a mellék küldetések, vagy inkább a mellék főellenségek. Na ez a része nagyon jó és igazi kihívás. Ruby-n kívül mindet meg tudtuk ölni, mára már őt is sikerülne a neten fent lévő anyagoknak hála. De ez 2000-2002 környékén szinte elképzelhetetlen volt, mivel nekünk akkor még nem volt internetünk és eszünkbe sem jutott rákeresni suliban.
7.
7.
kamgecam
#6: Pont azért nem bánom ha több részben adják ki így hamarabb a kezeim közé kaparintom.
De a legjobb akkor is az lenne ha mondjuk jövő tavasszal már megkapnánk az teljeset. :D
Egyébként holnap fogom letölteni ps store-ról az FF 7 hd kiadását mert még sosem játszottam vele.Tényleg olyan jó mint azt másoktól hallom?Ha igen akkor számodra miért jó?Személy szerint picit ódzkodok a jrpg-től de a Ni No Kuni és a Crono Trigger behúzott, remélem itt is ez lesz.Nálam ha hangulatos, erőteljes atmoszférája van a világnak már kilóra megvettek.(meg a jó sztori is számít) =)
6.
6.
delphijos
#4: Ne viccelj már, a Witcher 3-at 2013-ban !!! jelentették be ( és akkor valószínűleg már zajlott a fejlesztés ) , és többször is eltolták a megjelenését. Persze nem állítom hogy nincs pénzügyi oka is a dolognak, de alsó hangon a 2017 vége lenne a reális kiadás, hiszen nem olyan régen jelentették be. ( Ahogy Te is írtad ) Valószínűleg ők sem akarnak ennyi ideig csak pénzt lapátolni a fejlesztésbe, bevétel nélkül. Másrészt akkor meg az lenne a baj, hogy mennyit kell várni rá.
4.
4.
kamgecam
#3: Igen, ugyanakkor szerintem az is befolyásolhatja hogy sose jönne ki ha megcsinálnák az egészet egyszerre. Max. 2017 második felébe.
Ettől függetlenül szerintem itt egy pénzügyi manőverről van szó, hiszen a Witcher 3 ami tele van tartalommal(200 óra)sem szabdalták fel.
A pénz és a mielőbbi megjelenés miatt lesz epizódikus a Ff4.
3.
3.
delphijos
#2: Hát manapság ugye mindig erre gondol az ember, de aki játszott az eredeti játékkal, az valamennyire el tudja képzelni mekkora meló azt kompletten a trailerben látott minőségben megcsinálni....
2.
2.
Raam989
Bullshit. Egyszeruen tobb penzt akarnak lehuzni azzal, hogy 3-4 reszben adjak ki.
1.
1.
DON GONDOCS
https://www.youtube.com/watch?v=3Fs6wADsB_0
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...