HWSW: Szigorítja a steames csereberét a Valve

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 13.
  • Hír
Link másolása
A cég a fiókok feltörése és a visszaélések ellen lép fel az intézkedéssel. A Valve szerint mára elképesztő mennyiségű incidens történik, és muszáj volt lépni valamit - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Szigorítja a digitális javak kereskedelmi feltételeit a Steamen a Valve. A cég a mára szinte kezelhetetlen méreteket öltő fióklopási incidensek miatt döntött a lépés mellett: havonta mintegy 77 ezer felhasználói fiók és azok mozgatható tartalma kerül illetéktelen kezekbe. Nem csoda tehát, hogy az elmúlt időszakban a Steam-kliens "agresszívan" promotálja a kétfaktoros hitelesítést, az extra biztonsági funkció széles körű elterjedése a jelenlegi töredékére szoríthatná vissza a lopások számát.

A világ egyik legnépszerűbb játékplatformjának a legutóbbi adatok szerint legalább 125 millió aktív felhasználója van, bár azt a Valve nem részletezte, a fontos mutató milyen rendszerességű (heti/havi) aktivitásra vonatkozik. Évente közel egymillió fiók feltörése már komoly adminisztrációs terhet ró a Valve-ra, a cég ugyanis csupán kétszáz körüli alkalmazottal működik – könnyen belátható, hogy a Steam üzemeltetője nem csupán a felhasználók, hanem saját érdekében is kénytelen cselekedni.

Milyen biztonsági korlátozások mellett döntött a Valve? A HWSW cikkéből kiderül!

5.
5.
Vannak gpu-n futo toroszoftverek.
Brute forcal egy bonyolult kod is kb. 30 perc.
Ez a 4-5 jegyu fos kb. 2 perc.
4.
4.
markoci555
Én megcsináltam már régebben, de amikor láttam hogy offline is nyomatja a kódot folyamatosan, egyszerűen elképedtem. Mi ez? Előre definiált random kódok? Akkor kitalálható mi lesz a következő nem?
3.
3.
koviprog
#1: Egyetèrtek a biztonsàgi technológiàkat hasznàlni is tudni kell 80%-ban a felhasznàlòk lúzersège ès tudatlansàga miatt törtènik mindez.
2.
2.
Dio papa
#1: A rendszereket akkor is hülyékre kell méretezni.
1.
1.
crytek
Számomra hihetetlen ez a sok fiók feltörés.

Ezek nagy többsége vagy akinek feltörik vagy debil vagy 12345 a kódja + minden szarra rámegy amit küldenek neki (ergo debil)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...