Wii méretű a PlayStation VR külső egysége

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 17.
  • Hardver
Link másolása
Mint ismert, a PlayStation VR-hoz egy külső feldolgozó egység csatlakozik, amely arra szolgál, hogy tehermentesítse a PS4-et. Most már azt is tudjuk, mekkora dobozkáról van szó.

A PlayStation VR működéséhez egy külső feldolgozó egység szükséges, amely a becslések szerint nagyjából akkora, mint egy Nintendo Wii. Ebben egy olyan processzort találunk, amely bizonyos mértékig tehermentesíti a PS4-et, így érhető el végső soron, hogy a VR-játékok 120 Hz-en fussanak majd.

A Polygon munkatársa már látta ezt az "adaptert", mégpedig a végleges változatot, és úgy emlékszik, hogy "kicsit kisebb, mint egy Wii". Nos, a Nintendo konzolja 4,5 cm széles, 16 cm magas és 22 cm hosszú, így nagyjából el tudjuk képzelni a méretét.

Ezt a külső feldolgozó egységet hivatalosan még nem mutatta meg a Sony, a különféle kiállításokon még csak egy prototípust állítottak hadrendbe, amely méretét tekintve nagyobb lehet, mint a végleges változat.

A PlayStaton VR 2016 első felében jelenik meg.

26.
26.
leilu
Hogy bevan sózva mindenki :)
25.
25.
Mekee85
#24: Mér? Azért, amiért a hajlított tv-t meg a 4k-t... mert kell mindíg valami innovatív.
Komolyan... biztos lesz majd amikor ez jó lesz, de nem most. a jelen genben ott tartunk, hogy épphogy elmegy valami 1080pben 30fps-el, akkor miről beszélünk?
Főleg ilyen interaktív filmekként képtelen vagyok elképzelni hogy 100ezreket rááldozzon a többség. Ez elég réteg kategória...
24.
24.
kamgecam
#23: A move valóban felesleges volt, de látszik hogy nemn igazán vágod miért lesz sikeres a vr.
A move közel sem olyan nagy élmény.Nézd meg a mozi a tv miért terjedt el?Mert ütött és újszerű élményt adott, ahogyan most a Vr fog.
Fingod sincs milyen brutális katarzis élmény az új vr,a régiek csak gatyi szemetek hozzá képest.Most jött el a pillanat,mit gondolsz miért nyomatják globális szinten mindenhol,nemcsak a sony hanem egy csomó más cég is?

23.
23.
strike19
Szerintem ez is egy tök felesleges dolog lesz ,mint a move.
Főleg ebben a technológia köntösbe.
Szerintem ha megjelenik lesz rá összesen 30 játék utánna mehet a süllyesztőbe vagy ki jön egy újabb generáció.
22.
22.
Henry82
#18: Nem az a célja az eszköznek, hogy egész nap egy VR szemüveggel a fejeden sétálgass és mindenre azt használd, ez egy periféria, ami bizonyos játékok, alkalmazások, filmek esetén egy oriási plusz élményt ad, de attól még tévézhetsz, játszhatsz más játékokkal a megszokott módon.
21.
21.
Henry82
#16: Nem is csodálom, ha a Gear VR nem jött be, szerintem az egy baromság, egy halva született ötlet, várd meg az OR-t és próbálj ki olyan alkalmazásokat, ami arra lesz optimalizálva és akkor tudod meg igazán mit tud a technológia. Hogy baromi jó lesz, az nem kérdés, a kérdés az, ki hajlandó megfizetni az árát. Lehet, hogy Magyarországon nem lesz túl elterjedt, de nem is ránk építenek, jobb helyeken sok pénzt költenek a minőségi szórakozásra.
20.
20.
kamgecam
19.
19.
#17: Jah, kb ennyi a VR, meg max az Adr1ft, nagy felhozatal. De amúgy ez is csak egy 1 éves baromság lesz, minden hülye megveszi, aztán ott fog porosodni meg indie címeket lehet majd futtatni rajta. Nekem tetszett a move annak idején. És hol van most? SEHOL! Ennyit erről.
18.
18.
Mekee85
#6: S hova fog b*szni? Ezis egy hype, ami majd elmulik. Kellett valami, hamàr a jelen gen csak egy remaster ps3.
Nem tudom elképzelni, hogy én mindennap feltegyek egy ilyen izét és tv helyett hasznàljam. Főleg hogy ahogy làtom hogy erre normàl értelemben vett jàték nincs, csak ilyen interaktiv filmek, ami huuu meg haaa, de lerakod és elfelejted.
Mégis hogy képzelsz el ilyennel egy tpst, egy sportjatekot, egy bàrmit ami nem fps vagy autoszim. Én ebben a kettőben làtok valami értelmét, aztàn kész.
16.
16.
Gykrizsi
#14: Egy Samsung Gear volt (vagy mi a neve), nem beta cucc. A szemüveg egy dolog, azzal csak azt mondtam, hogy sok embernek problémás lesz, mert nélküle, homályos a kép. Másrészt volt alatta valami demo cucc, amivel láttam hogy mire képes. Tök mindegy milyen játék, vagy milyen graf lesz, a lényeg ugyan az. Számomra semmi pluszt nem adott. Szerintem ez igenis réteg dolog lesz, el sosem fog terjedni széles körben (komoly gép kell hozzá, alapvetően drága), mire megfizethető lesz, addigra lesz valami más őrület. . Nem látom, hogy erre lenne igény (olyan mértékű, hogy hatalmas eladásokat generáljon). Olyan robbanás biztos nem lesz, mint a TV, max egy 3D mániát fog elérni szvsz.
14.
14.
Henry82
#3: Azért álljunk meg egy pillanatra, kipróbáltál valami VR bétacuccot, ami a szemüvegeddel nem volt kompatibilis, ezért lehúzod az egész technológiát?
Ha lesz lehetőséged kipróbálni jövőre a végleges OR-t egy alávaló géppel és egy durva alkalmazással (játékkal, tök mindegy) és akkor sem fog tetszeni, akkor lesz csak érdemes kritikát megfogalmazni.
13.
13.
#5: Usb3?
Ne rohogtess.
Nezd meg az usb atvitelt es mondjuk az agp-et.
12.
12.
KopyAti
Hát nekem kezdetek óta megvan a ps4-em, és semmi probléma vele. Belenyúltál pont a szarba. Ez van.
11.
11.
kamgecam
#10: Vegyél XboxOne-t!Probléma megoldva.:)
10.
10.
Falcon
elsőnek inkább a ps4 konzolokat kellene típushibák nélkül kiadni hogy ne adja ki a lemezt és ne bombázón hibakódokkal bf4 multi közben
1000x megbántam hogy a sony gépének szavaztam bizalmat ez egy selejt hulladék
szervizbe sem biztatnak a selejt gépemért kapok egy használt félújítót javítót selejtet de hogy közben 30ezer forint értékű dlc-im kárba mennek mert csak 2 gépen lehet aktiválni az nem számít nekik
már gyűlölöm a sony-t ott járok
9.
9.
kamgecam
#8: Van benne igazság,de még messze van,több kifutási idõ kell neki ,nagyon az elején járnak és nem igazán látok még rá.A Vr viszont már reális valoság.
8.
8.
#6: Ha mindennapos használat mint TV,akkor a Hololens a befutó!És nem azért mert Microsoft!
7.
7.
kamgecam
#3: A 3D csak szárnypróbálgatás volt,most jön az igazi elõrelépés az igazi 3D.Majd pár év és ugyis meglátod.Átütõ lesz az Oculus,mármint a vr úgy anblok.
6.
6.
kamgecam
The hype is real ,bitchezz! :D Ha valaki figyelemmel követte a vr-ek fejlesztésztését, kipróbálta és képes az agyát használva következtetéseket levonni,az tudja hogy a vr keményen odab.szós lesz.Nem egyerre fog elterjedni hanem ahogyan anno a tv,mikor Kis Pista átment Ferikéhez és afekete fehér tv-jére csorgatta a nyálát,mondta hogy ilye kö nekem is.
5.
5.
delphijos
Az AUX portot még használhatja. Nem PCIe, de legalább USB 3. Mondjuk ettől a VR láztól én sem várok egyelőre túl sokat.....
4.
4.
patryk91
#1: Igazából csodás nem érdemes várni, ahogy írták megkapja a HDMI jelet, aztán abból továbbküldi a VR sisaknak, átkonvertálja 2Dvé és lehet a TV-nek is küldeni(kép+hang) és van rajta vezeték nélküli továbbítás is, gondolom vitára.

De marketing anyagnak jó a feldolgozó egység hiper külső + 100 fps egység.
3.
3.
Gykrizsi
Múltkór kipróbáltam egy VR-t, nagy csalódás volt. Alapvetően nem tartottam nagy cuccnak, szerintem ez max addig fog élni, mint a 3D. De szemüvegesként nem is bírtam rendesen használni. Szemüveget nem bírtam rendesen alávenni, így ejtettem, míg az nélkül tök homályos volt az egész. Szerintem nem érnek annyit, amennyiért adják. Ez is ilyen egyszer kipróbálod, mert érdekes, de nem fogsz ekkora pénzt rákölteni. Az eddig bemutatót játékok meg alapvetően igen nagy vackok.
2.
2.
Jo dragan eladjak majd pedig egy nudli ami a dobozban van, ellenben a jatekok ugyanugy "csunyabbak lesznek".
Ennyit errol...
1.
1.
Ez mekkora egy parasztvakitas.
Milyen csatolo felulettel van a konzolra akasztva, hogy megkapja a grafikai adatot?
Ugye?
Mert ahhoz, hogy tehermentesitse a gpu-t egy pcie kene.
Ezt a baromsagot tech analfebata verpistiknek meg konzoliknak be lehet adni.
Ez nem mas mint egy kutyu ami azt tudja amit a tv-k szappanoperasito funkcioja csak nem 30-ra huzza hanem 120-ra.
Ami mondjuk eleg otvar lesz ha 30 fps-rol kell neki.
Igy a grafikat meg mindig butitani kell, hogy meg legyen a stabil 60.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...