A The Last of Us ihlette a Final Fantasy XV sztoriját

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 5.
  • Hír
Link másolása
Amellett, hogy a játék direktora, Hajime Tabata megesküdött rá, hogy a Final Fantasy XV még idén megjelenik, több érdekességet is elárult arról, hogy mi ihlette a JRPG-t.

Hajime Tabata a japán Famitusnak megerősítette, hogy idén már biztosan megjelenik a Final Fantasy XV, ám a pontos dátumot csak márciusban árulja el a Square Enix. A szerepjáték már az elejétől a végéig végigjátszható, a fejlesztők jelenleg a hibákat gyomlálják ki.

Azonban nem kell várnunk márciusig az új információkra, az Active Time Report livestream e havi adásában is szó lesz a Final Fantasy XV-ről. Tabata az újévi blogbejegyzésben megköszönte a rajongók támogatását, a csapat keményen dolgozik azon, hogy megfeleljen a játékosok elvárásainak.

Továbbá a direktor az Examinernek adott interjújában elhintette, hogy a játék sztoriját részben a Naughty Dog-féle The Last of Us inspirálta. A JRPG sztorija azt meséli el, hogy miként lett király a fiatal hercegből, Noctisből - ez az út fedi le a nagy részét a történetnek.

A karakterfejlődés mellett a Final Fantasy XV nagy hangsúly fektet az apa és fia közti kötelékre. Az az autó, amit Noctis és társai vezetnek, egykoron a herceg apjáé volt. A jármű az emberi kapcsolatok egyfajta metaforája. A narratíva és a játékmenet hasonló módon fonódik össze, mint a The Last of Usban.

A Final Fantasy XV idén érkezik PlayStation 4-re és Xbox One-ra, a pletykák szerint a nyár folyamán.

1.
1.
kamgecam
No, most keltette fel először a figyelmemet a játék.Ha ez igaz akkor instant vétel.
(ha megjelenik idén, amit erősen kétlek...)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...